Skip to main content

VIDEO. Opt televiziuni somate din cauza spoturilor Aqua Carpatica, SuperBet şi Fundaţia Mereu Aproape

 

Reclama Aqua Carpatica

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea a patru spoturi TV şi somarea mai multor televiziuni care au difuzat trei dintre aceste reclame. Cele patru clipuri publicitare nu mai sunt difuzate la TV.

„RAC trimite punctul de vedere după ce campania s-a închis. Trebuie să refacem protocolul cu ei şi să le spunem clar că trebuie să ne răspundă în 15 zile", a spus Laura Georgescu, preşedintele CNA, în timpul şedinţei.

Este vorba despre un spot al fundaţiei Mereu Aproape, o reclamă la Aqua Carpatica, una la Calgon şi o alta la SuperBet.

Prima TV, Pro TV şi Kanal D au fost somate doar pentru difuzarea spotului Aqua Carpatica, România TV şi B1 TV pentru Aqua Carpatica şi SuperBet, Antena 3 pentru Aqua Carpatica şi Fundaţia Mereu Aproape, iar Antena 1 şi Antena 2 doar pentru fundaţia Mereu Aproape.

În cazul Aqua Carpatica, CNA a considerat că spotul nu respectă principiul informării corecte. În plus Consiliul Român al Publicităţii (RAC), organism cu rol consultativ, a considerat că este încălcat Codul de practici în Publicitate întrucât nu poate fi susţinută afirmaţia „cea mai pură apă minerală carbogazoasă din lume”.

Aqua Carpatica nu este la prima abatere. CNA a mai interzis două spoturi la apa minerală, chiar anul trecut, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Motivul interzicerii a fost exact aceeaşi afirmaţie ca şi de data aceasta „cea mai pură apă carbogazoasă din lume”.

Reprezentantul RAC a mai precizat că s-a solicitat de la producător „să aducă dovezile care ar fi putut să susţină aceste afirmaţii făcute în campania publicitară”. Însă dovezile nu au fost convingătoare.

Probleme a avut şi reclama Calgon 2 în 1, în cazul căruia afirmaţiile făcute în spot nu au putu fi demonstrate de către producător.

Şi spotul din campania socială a fundaţiei Mereu Aproape a fost cu probleme. În clip, este prezentat un bărbat costumat în Moarte care se joacă cu nişte copii. O voce din off spune: „Şi-au petrecut copilăria jucându-se de-a moartea”.

Cel de-al patrulea spot cu probleme a fost la SuperBet, care a fost reclamat pentru vulgaritate.

În spot este filmat un dormitor aflat în semi întuneric, în care un cuplu are parte de câteva momente intime. La un moment dat, el îi spune ei: „Întoarce-te." iar aceasta îi răspunde:„Da". Apoi, se disting două siluete ce încep să se mişte, după care se deschide uşa, iar lumina ce intră în cameră ne-o arată pe femeie în pat, în patru labe, având doar un furou pe ea. Dându-şi seama că partenerul a ieşit din cameră, întoarce capul spre uşă şi, ridicându-se în genunchi, strigă: „Mirel? Unde ai plecat, mă?!

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • POP IOAN POP IOAN
    dar videoclipurile de pe Taraf??????
    UNDE UN PITIC SCOLITIC SI TIGAN , TINE IN CURELE DE CAINE CATEVA DOMNISOARE DEZGOLITE ,SALBATICE,SENZUALE,LASCIVE;CHIAR LE BICIUIESTE O LEACA;LA SFARSIT LE CALARESTE CA PE NISTE MAGARITE
  • gabi gabi
    "nu poate fi susținută afirmația „cea mai bună apă minerală carbogazoasă din lume”. Publicul e influentat oricum de mici detalii pe care nu le percep intr-un mod constient. Sa interzici un spot pentru asa ceva mi se pare penibil...
  • Daniel Daniel
    Nu mai bine se face in cadrul CNA un departament "cenzura" si tot ce urmeaza sa apara pe TV sa treaca inainte pe acolo si sa dea aia ok-ul?

Trimite un comentariu

sus