Skip to main content

The Times dă afară 20 de editori

 

the-times-ipad-app2-oJohn Witherow, editor la The Times, a anunţat că 20 de editori vor fi disponibilizaţi şi i-a avertizat pe jurnalişti că "era subvenţionării se apropie de sfârşit" pentru că New Corporation, societatea mamă, se pregăteşte să separe afacerea cu ziare de cea de divertisment, scrie The Guardian.

Publicitate

Witherow a chemat personalul la o întâlnire, luni, în care i-a anunţat că cele 20 de concedieri obligatorii, mai puţin de 10% din personalul editorial al The Times, reprezintă o încercare de a reduce pierderile.

Cu toate acestea, el a asigurat personalul că nu exista un plan de a fuziona operaţiunile editoriale ale Times şi Sunday Times, invocând motive comerciale şi editoriale pentru a păstra titlurile separat.

El a mai spus că împărţirea, la sfarsitul acestei luni, a ziarului News Corp şi activele TV şi de film în două companii listate separat însemna că Times Newspapers, filiala News International care publică Times şi Sunday Times, nu se mai poate baza pe pe profitul venit din alte surse.

The Times s-a bazat în mod tradiţional că pierderile sunt compensate de profiturile din alte titluri internaţionale, părecum The Sun şi, până la închiderea sa în urmă cu doi ani, News of the World.

"De mai mulţi ani, Times Newspapers a fost pe pierderi", a spus Witherow. "Compania a tolerat acest lucru, deoarece a putut folosi profiturile din alte părţi ale News Corp să plătească pentru ziarele noastre şi pentru că proprietarul are o pasiune pentru ziare", a mai spus Witherow.

Ultima disponibilizare de la Times Times şi Sunday Times a implicat aproximativ 100 de posturi editoriale, la sfârşitul anului 2011, dintr-un total de 700 la cele două titluri.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vecinu' vecinu'
    ce inseamna editori pentru voi, expertilor in media? "editorial jobs"?

Trimite un comentariu

sus