Skip to main content

ActiveWatch către Press Point: de ce nu mai distribuiți revista Kamikaze?

 

kamikaze1Într-o scrisoare deschisă, ActiveWatch, organizație care protejează dreptul la liberă exprimare, solicită firmei Press Point să facă public motivul pentru care a sistat distribuția revistei Kamikaze, fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit legal, prin contractul încheiat între cele două părți.

Publicitate

Reprezentanții Revistei Kamikaze au sesizat ActiveWatch cu privire la o posibilă încălcare abuzivă a contractului de distribuție încheiat între publicație și firma Press Point Distribution, după cum se arată în scrisoarea deschisă.

Potrivit acestora, Press Point Distribution a întrerupt de săptămâna trecută difuzarea Kamikaze, fără a transmite către conducerea publicației decizia de încheiere a colaborării și fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit prin contract.

ActiveWatch menționează că a solicitat firmei Press Point să ofere o poziție la acest caz atât prin e-mail, cât și la telefon, dar încă nu a primit nici un răspuns.

"În multe cazuri, distribuția de presă a fost folosită în ultimii ani ca mecanism de exercitare a presiunilor politice și economice asupra presei și de blocare a accesului la informații. Ne exprimăm speranța că Press Point își respectă clienții și respectă publicul și misiunea presei de a informa. Lipsa unei poziții oficiale a Press Point în această chestiune va alimenta suspiciuni legate de motivația întreruperii difuzării și de seriozitatea companiei dumneavoatră", se arată în scrisoarea deschisă semnată de ActiveWatch.

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Organizația este membră a rețelelor internaționale Reporteri fără Frontiere și IFEX.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu