Skip to main content

ActiveWatch despre ieșirile lui Meme Stoica: Vom sesiza UEFA. Este un comportament huliganic

 

MM StoicaActiveWatch condamnă public comportamentul huliganic în relația cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum și al ofițerului de presă al echipei, Cătălin Făiniși, și al unor bodyguarzi ai acestora.

Publicitate

Asociația de media va sesiza și UEFA "cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanților Steaua și cere solidaritate din partea colegilor de breaslă ai jurnaliștilor agresați și intimidați de oficialii Steaua".

"Incidentul de ieri se înscrie într-o lungă serie de intimidări, hărțuiri, jigniri și agresiuni ale oficialilor clubului Steaua față de reprezentanții presei, cărora le este împiedicat adeseori și accesul la acțiunile echipei. De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacție la modul (critic) în care jurnaliștii au relatat despre comportamentul celor care conduc Clubul", se arată într-un comunicat al ActiveWatch.

De asemenea, ActiveWatch "face încă un apel la conducerea clubului Steaua să respecte blazonul clubului pe care îl reprezintă, printr-un comportament civilizat și deschis în relația cu presa, mai ales că majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare".

Amintim că ieri, Meme Stoica, Cătălin Făiniși și câțiva bodyguarzi contractați de clubul Steaua i-au agresat la Skopje pe jurnalista Alexandra Tănăsescu și pe operatorul Viorel Molan, de la ProTV, înainte de meciul cu echipa macedoneană Vardar.

Agresorii nu le-au permis jurnaliștilor să asiste la antrenamentul oficial al echipei Steaua. Alexandra Tănăsescu și Viorel Molan au fost bruscați, loviți, înjurați și dați afară de pe teren de Meme Stoica și de însoțitorii săi, reporterița necesitând ulterior bandajarea unui braț de către medici.

Mai mult, jurnalista a fost imobilizată, i s-a confiscat telefonul, iar ofițerul de presă al clubului a șters înregistrarea altercației. Operatorul Pro TV a reușit însă să surprindă pe cameră conflictul și a predat înregistrarea poliției.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Fara a lua vreun moment apararea apucaturilor de smardoi ale lui Stoica, imi cam pare ca a fost lucrat, stiindu-se usurinta cu care isi pierde cumpatul din orice.
    Altfel, proteveii primesc exact ceea ce merita. Ei au promovat din rasputeri "infotainment"-ul in stirile din sport, scotand practic elementul sportiv si dand totul in registru tamp, tabloid, becalian. Asta nu i-a impiedicat ca la stiri sa aloce, ipocrit-ultragiati, jumatate din spatiul de emisie subiectului astuia.
  • Golanul fotbalului romanesc trebuie oprit odata. Acest pierde-vara, cu aere de mare lingau, si mecla care cere pumni vine si ne da lectii de civilizatie si comportament sportiv pe la emisiuni de sport. Lichea ai fost lichea vei ramane. O sa ii ia clubul lui berbecali si dupa aia vedeti voi golanii!
  • acuma sincre credea cineva ca oierul se va inconjura de oameni cu scaun la cap? evident ca numai un taranoi ca MM poate face casa buna cu un cioban ca Jiji. Orice ar fi facut fata aia, cei 7 ani de acasa te obliga sa ai o alta atitudine. dar mediocrul ala de MM de unde sa stie el cum te porti cu o femeie? oare la fel face si cu nevasta-sa sau cu Memelusa? tot asa isi baga p... in gura ei? cat de prost si de necivilizat poate fi acest specimen? cum sa conduca el cel mai titrat club de fotbal al tarii? de aia suntem in mizeria in care suntem. pentru ca permitem asa ceva.
  • Scrie intai corect in limba romana si dupa iti dam voie sa vorbesti pe aici. Pana atunci poti incepe sa te cultivi citind o carte. Succes !

Trimite un comentariu