Skip to main content

Autorul interviului perie cu Fenechiu a fost retrogradat

 


interviu fenechiuAutorul interviului "perie" cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost revocat din funcţia de director general adjunct al agenţiei Agerpres şi reîncadrat pe o funcţie ce nu presupune activitate de jurnalist, prin ordin al directorului general.

Într-un comunicat al agenţiei Agerpres se spune că astăzi s-a finalizat ancheta internă care îl viza pe autorul interviului, Mario Creţu, şi pe Mariana Nica, cea care a editat materialul.

"Comisia pentru cercetarea şi soluţionarea abaterilor disciplinare, reunită la cererea conducerii Agenţiei, a concluzionat că atât dl Mario Creţu, cât şi dna Mariana Nica, au acţionat contrar principiilor AGERPRES, prin forma în care a fost redactat şi editat respectivul material", se arată în comunicatul Agrepres.

Pe lângă revocarea din funcţie, Comisia a decis ca Mario Creţu să primeasca o sancţiune de reţinere din salariul de baza aferent funcţiei de redactor. Decizia în cazul Marianei Nica va fi luată după audierea acesteia în cadrul Comisiei la o dată ulterioară, se mai arată în comunicat.

„Sunt sigur că decizia a fost una grea pentru Comisia de disciplină, dar trebuie să ne respectăm principiile după care ne-am ghidat activitatea în ultimele luni. Oricine greşeste, la acest nivel, trebuie să suporte consecinţele legale. Echidistanţa şi corectitudinea trebuie să devină atributele principale ale presei româneşti, fie aceasta publică sau privată.”, a declarat Alexandru Giboi, Director General al Agentiei Nationale de Presa Agerpres.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Insider Insider
    Giboi si presa, baba si mitraliera. In mod normal, la functia de director general in agentie sau ziar ajungi nu ajungi decat dupa multa munca, inspiratie si experienta. Giboi e un politruc umil care da lectii de deontologie in loc sa-si fi dat demisia de onoare!
  • andrei.eu andrei.eu
    bravo! Asa da! Se poate cand e vointa .

Trimite un comentariu

sus