Skip to main content

Consiliul Concurenţei, despre decizia ProTV: Va produce mutaţii majore în piaţa TV

 

Sursa foto: Realitatea.net
Sursa foto: Realitatea.net

Publicitate

Efectul imediat al deciziei PRO TV de a percepe cablistilor tarife de retransmisie poate să fie creşterea preţurilor la abonamentele de televiziune prin cablu, a declarat pentru HotNews.ro vicepreşedintele Consiliului Concurenţei, Mircea Valentin.

O alternativă care ar diminua acest impact ar fi că posturile operate de ProTV să fie incluse într-un pachet separat şi fiecare abonat să aibă libertatea de a cumpăra acest pachet, apreciază Valentin pe marginea măsurii anunţate joi de către acest radiodifuzor.

"Decizia PRO TV va produce mutaţii majore în piaţă. Must-carry este un beneficiu al Legii audiovizualului şi desigur că Protv poate renunţa la acesta, cu consecinţa că retransmiţătorii nu vor mai fi obligaţi să preia acest post, iar raporturile dintre postul TV şi cablisti se vor regla pe baza exclusiv comercială", a declarat vicepreşedintele Consiliului Concurenţei.

Reglarea relaţiilor dintre televizuni şi operatorii de cablu prin acorduri directe va putea oferi o imagine mai corectă a valorii de piaţă de care se bucură fiecare televiziune, mai consideră Mircea Valentin.

Pro TV a înştiinţat ieri CNA că iese din grila "must carry", adică din lista posturilor libere la retransmisie pe care operatorii de cablu trebuie să le distribuie, fapt care înseamnă că firmele de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV pentru a retransmite postul şi să plătească pentru a-l putea retransmite către abonaţi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • TimeWarpWarner TimeWarpWarner
    nu subscriu
    E suficient sa se fi inteles cu RCS, restul celor mari vor face ce fac ei, chiar daca vor plati ceva mai mult
  • TimeWarpWarner TimeWarpWarner
    desigur ca si asta e o miza - printre altele
    cind prajitura e mica si va deveni si mai mica, solutia e sa fie impartita la mai putini
    Dar va creste si abonamentul, nu se va rata o ocazie minunata ca asta :-)
  • Tabloidus Tabloidus
    ProTV a luat aceasta decizie DUPA ce a deal-uit cu cablistii. PayTV mai are insa pana sa fie implementat in Ro, sunt prea multi bani politici pentru comunicare ce vor asigura manenele,tabloidul si filmele cu bataie pe alte canale.
  • dann dann
    miza nu e cresterea abonamentului la pachetul de baza . miza e eliminarea tuturor operatorilor mici si mijlocii de catre rcs+pro tv. vezi 0,3 euro ptr rcs , 1 euro pentru restul .si asta la prima strigare. domnul de la consiliul concurentei vorbeste de parca ar fi de la protectia consumatorului . cred ca e un specialist in toate ..cele
  • cristina cristina
    nu osa fie cum prezic multi. Protv ofera disconturi mari pentru companii gen rcs^RDS sau upc. Un leu si 50 de bani nu osa fie o gaura in cer pentru rcs&RDS .sau upc ! In plus in pachet sunt introduse toate posturile pro
  • Daniel Daniel
    Doamne ajuta sa-i bage in pachet separat. Abia astept sa renunt la ei. M-as bucura si mai tare sa fie si canalele Intact intr-un alt pachet sa pot renunta si la ala. RDS, te rog frumos, fa asa cum spun eu!!!
  • Costin_el Costin_el
    S-a SMECHERIT si PRO.tv-ul asta,chiar ii apreciam dar daca procedeaza asa OUT.
  • nelu nelu
    Credeam ca pro tv s-a inchis pe perioada in care Beeeeeeecali e la inchisoare...
  • andrei andrei
    @nis: Scuza-ma ca-iti spun , dar antenele au intrecut pana si Taraf si Myneletv la ce emisiuni au. ProTV si Kanal D intra in cu totul alta categorie.
  • catalin catalin
    Ce sa aiba bun protv?! mai nimic doar chiloti live, manele din plin, filme care le mai urmareste doar cei care au probleme grave cu memoria si uita ca le-a vazut si ieri aceleasi filme, mai exact nimic.
  • Nis Nis
    Las ca-i mai bine asa: Vreti sa-l mai vedeti pe Adi Minune si pe ceilalti manelisti? Platiti! Dar cum copiile fidele Mynele TV si KanalD sunt moca, ii prevad un faliment glorios Trustului PROstimeTV
  • coco coco
    pai ce sa aiba bun? "mai nimic"... doar cele mai tari seriale, productii loco, show-uri beton. chiar asa. de ce sa-l vrei cand poti sa aimult si prost de la A1, o copie palida a Pro-ului, in cel mai bun caz, sau o telenovela turcesca de la kanal D. Dar altfel, toti se dau destepti si zic ca urmaresc doar canale inteligente, gen Discovery si asemena... Haida de... Audientele zic altceva. Este ca atunci cand s-au bagat peoplemetere-le prima data. Pana la ele toti se "uitau la stiri" (asa iesea din sondajele facute pe strasa) Dupa.... s-a vazut ca telenovelele erau defapt cele mancate pe paine (de ce credeti ca a aparut Acasa TV!?) Asa cum si A1 are fanii ei (inexplicabil pt mine, dar mde) si Kanal D, Pro-ul a fost si va ramane cel care a deschis drumul in TV in RO (si nu numai in TV) si nu va putea fi ocolit cu una cu doua... Nu-i mai plangeti pe cablisti ca au de unde (din ce bani crddeti ca sunt facute Digi si asemenea? Din abonamente. Asa ca, daca sunt destepti, nu vor mari abonamentele si vor avea in continuare tone de bani...)
  • asdsd asdsd
    dar ce are Protv asa bun? filme de acum 20 de ani date de x ori. Maruta? :))
    vrei sa vezi filme mai noi, le vezi la HBO.
    sa il bage in pachet separat. cine vrea sa il cumpere. Nu sa mareasca pretul la abonamente.
  • TimeWarpWarner TimeWarpWarner
    sfirsitul socialismului se apropie.
    "mult, bun si ieftin" devine "si mai mult, mult mai prost dar mai scump"
    Nu va faceti iluzii, nu plingeti, Pro TV va ramine in baza; abonamentul de baza va creste putin sau deloc (la unii...) dar vor disparea unele (destul de multe..) canale internationale din acest prim pachet - canale mai bune sau mai putin bune, care vor constitui nucleul unui "al doilea pachet de baza", vindut ca si primul, cu vreo 7-8 euro.
    Vedeti structura de pachete si canale si preturile la Orange si cam ala e viitorul pina prin 2020...
  • qwerty qwerty
    cea mai logica decizie este pachetul separat. cine vrea, sa plateasca. este acelasi caz ca cel dintre Discovery si RCS din noiembrie. RCS a propus atunci pachet separat, Discovery n-a vrut si a disparut.

Trimite un comentariu

sus