Skip to main content

Etno TV şi Taraf TV, amendate cu câte 10.000 de lei pentru publicitate la produse naturiste

 

etnoPostul Etno TV a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru emisiunea Sănătatea înainte de toate, din 23 mai, în care a fost promovat prin publicitate mascată produsul naturist Celadrin. Consiliul a mai decis şi intrarea în legalitate a unui spot la Celadrin.

Publicitate

Taraf TV a fost sancţionat de CNA cu o amendă de pentru o serie de emisiuni de teleshopping, difuzat pe data de 23 mai, în care au fost promovate produsele Zeolit şi Biostem. Taraf TV a fost amendat pentru publicitate înşelătoare în cazul ambelor suplimente alimentare.

Despre amenda luată de Etno TV

“Toată emisiunea face reclamă mascată la un produs”, spune Răsvan Popescu, membru CNA.

Amenda a fost propusă de Christian Mititelu, membru CNA, şi a primit unanimitate de voturi.

Despre amenda luată de Taraf TV

Potrivit Consiliului Român pentru Publicitate, produsul naturist Zeolit este avizat de Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, subordonat Ministerului Agriculturii.

Acest institut prevede că pe ambalaj nu trebuie să apară informaţii prin care să se comunice că acest produs previne sau tratează nişte boli grave. Din acest motiv, Consiliul Român pentru Publicitate a considerat că promovarea produsului Zeolit încalcă codul de reglementare în publicitate.

RAC a considerat că emisiunile de teleshopping au încălcat codul de practică în publicitate pentru că acestor produse le-au fost atribuite proprietăţi de prevenire şi tratare a unor boli.

Sancţiunea de 10.000 de lei a fost propusă de Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi a fost votată în unanimitate.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus