Skip to main content

Voiculescu: "Nu știm ce să facem, să ieșim din must carry, ca Pro TV, sau să nu ieșim". "N-am niciun rol în trust"

 

Capturaţi ecranul complet 30.07.2013 010653.bmp

Publicitate

„Eu n-am niciun rol în tot trustul de presă decât că am făcut marea greșeală că l-am fondat în urmă cu 20 de ani”, a spus Dan Voiculescu într-un interviu acordat Realitatea TV.

Omul de afaceri a vorbit la televiziunea de știri despre vizita sa la DNA, dar și despre relația cu fiica sa și cu Sorin Alexandrescu, manager la Antena Group. Voiculescu a recunoscut că discută cu Camelia Voiculescu, dar și cu Sorin Alexandrescu, despre „problemele grele, de strategie, de politică comercială”.

„Acum, de exemplu, nu știm ce să facem, să ieșim din must carry, cum a făcut Pro TV, sau să nu ieșim”, a spus fondatorul Intact.

Din declarațiile lui Dan Voiculescu, la Realitatea TV:

CUM A FOST LA DNA. Lucrurile sunt normale. Un birou civilizat unde erau domnii procurori, care s-au purtat foarte firesc, foarte normal. Eu am cerut să dau declarații și i-am rugat dacă se poate să-mi pună toate întrebările pe care aveau de gând să mi le pună astfel încât să nu mai fiu nevoit să vin să dau și alte declarații, dat fiind interesul major al presei la intrare și la ieșire, care e de natură să te deranjeze.

Tu te duci undeva pentru o problemă personală și modul agresiv al unor ziariști e de natură să deranjeze. Pe mine nu m-au deranjat, am fost foarte calm după cum s-a văzut”.

"Aici nu avem de a face cu un șantaj"

CE A SPUS LA DNA. Am avut o discuție cu domnii procurori, cred eu, care a clarificat lucrurile în sensul că discuția pe care eu am avut-o cu Sorin Alexandrescu și care este singura probă în baza căreia ei spun că eu sunt complice o spun public foarte clar: se referea la faptul că grupul are un număr de 14 procese cu RCS&RDS, lucru care pe mine mă interesa foarte mult datorită faptului că de regulă este bine să nu ai procese. Nu aveam un interes deosebit asupra unuia dintre procese, dar nimic în legătură cu șantajul, iar după părerea mea, am spus-o și domnilor procurori, aici nu avem de-a face cu un șantaj”.

„Acesta este textul care stă la baza acuzației de complice la șantaj. Orice om din România și nu numai poate să judece dacă acest dialog are vreo noimă să fie legată cu acest șantaj. Se referea la procese, cum merge treaba. Le-am spus încercați să rezolvați procesele cu RCS”.

Din stenograme: "nicăieri nu a apărut că domnul Bendei era speriat"

CE ÎNSEAMNĂ „AVEM DEJA CEVA PE POST”. „Probabil că se referea la ancheta jurnalistică despre care se spune că ar fi la baza șantajului, iar eu îi spuneam nu mă interesează ce-i pe post. „În afară de post”, eu vreau să știu de procese.

Din discuțiile care au apărut în spațiul public, nicăieri nu a apărut că domnul Bendei era speriat. Nu, a apărut că vrea să plece în concediu. Lucrurile sunt foarte complicate și ele sunt foarte mult legate de dosarul, care sper să fie dosar penal în următoarele zile, legat de acest contract de care vorbim. Pentru că știi cum suntem noi? Cineva a reclamat un lucru grav, și în loc să ne intereseze dacă ce a reclamat este corect, ne interesează cine a reclamat. Cam așa stă treaba.

"Această anchetă jurnalistică era reală, nu era cu scop de șantaj"

PE URMELE PRESUPUSEI ȘPAGI A RCS CĂTRE DRAGOMIR. Am înțeles că o casă de avocați importantă din București lucrează zilele acestea și sper să termine repede asupra filmului întreg care confirmă tot mecanismul acestei mite. Când materialul va fi gata definitv, el va fi dat publicității, va fi trimis la DNA, peste tot, astfel încât să se vadă că această anchetă jurnalistică era reală, nu era cu scop de șantaj."

DESPRE PROMOURILE LA ANCHETA CARE N-A MAI FOST. „Păi n-a mai fost prezentat pentru că în momentul în care au apărut promo-urile cred eu că s-a declanșat toată tevatură cu Sorin Alexandrescu. Adică și aici cred eu că a fost ceva calculat, dar nu vreau să anticipez.”

"Vorbesc cu fiica mea zilnic, dimineața, la prânz și seara"

LEGĂTURA CU FIICA ȘI CU ALEXANDRESCU.Vorbesc cu fiica mea zilnic, dimineața, la prânz și seara. Iar cu domnul Alexandrescu ori de câte ori e o problemă de strategie. Acum, de exemplu, nu știm ce să facem, să ieșim din must carry, cum a făcut Pro TV, sau să nu ieșim. Problemele grele, de strategie, de politică comercială, de politică economică. Le discut, sigur că da, și cu Alexandrescu, le discut și cu Marius Tucă. Le discut cu cei care iau deciziile. Fiind pensionar, nu pot să stau acasă și să mă odihnesc. Sunt încă verde.”

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Off topic: Badea, esti cel mai prost din curtea scolii :D Imi face bine la psihic cand vad unu mai prost ca mine. Unu care-si pune poze cu mitraliere, cu pistoale, cu tancuri, cu costume de camuflaj ca sa para dur are niste probleme numite complex de inferioritate. Pozeaza-te ma si cu un leu de aproape sa vedem ce se-ntampla :D Hai bafta!
 • .....diazepam................Chiar ca ti se potriveste ID-ul,este chiar ce iti
  trebuie ca sa nu mai vezi mizeriile de la Antene.
 • vreti emisiuni frumoase?vreti oameni competenti si profesionisti?vreti divertisment garantat?atunci uitati-va la antene.bravo lor.respect.
 • N-am grija de voiculescu ca este un om inteligent si o sa iasa cu capul sus din orice, insa am mila de basescu ce o sa pateasca el cand n-o sa mai fie la presedentie, cand n-o sa mai aiba toti securistii de partea lui care sa-i toarne informatii..
 • Voiculescu este nevinovat toată prostia asta de dosar este făcuta la comanda lui Băsescu pentru a-i face rău lui Voiculescu și familiei lui.
 • daca nu ar fi antene ,romania ar fi o tara cu zeci de televiziuni care nu ar produce nimic, doar ar cumpara niste filme si ar da stiri
 • Ar fi mare Bucurie sa iasa antenele de pe must-carry, poate asa mai scapam de Varan,dar nu face el miscarea asta,cine dracu ar platii un leu in plus sa vada antenele ? Macar nu are si el un post HD.
 • Dacă vor ieși din must-carry (ceea ce mi se pare puțin probabil), o vor face doar cu Antena 1. După Antena 2 și Euforia chiar nu ar plânge nimeni și tocmai de aceea le-au și băgat în must-carry. Dar un cablist fără Antena 1 (sau Pro TV) în grilă se expune la presiuni mari din partea abonaților.

  În anii '90 Antena 1 a fost singura televiziune care percepea o taxă de la operatori, pe vremea când existau 3-4 televiziuni în total. Apoi au apărut Acasă și posturile de nișă, „must-carry”-ul, stațiile locale ale Antenei...

Trimite un comentariu