Skip to main content

Antena publică, în sfârșit, investigația RCS - Mitică Dragomir sub forma unei scrisori deschise

 

mita in fotbal
Antena Group a publicat astăzi un document word despre care spune că este ancheta Mită în fotbal. Anchetă, promovată intens în urmă cu două luni pe toate posturile Antena Group.

Publicitate

Documentul a fost prezentat sub forma unei scrisori deschise „în atenția oricăror persoane interesate” și conține de la detaliile contractuale dintre RCS, Antena și LPF, până la povestea încâlcită a plăților pe care cele două companii ar fi trebuit să le facă periodic pentru redifuzarea meciurilor de Liga I.

Ancheta nu are și o variantă video, fiind sun forma unui document word de 12 pagini, ce poate fi descărcat chiar de pe site-ul Antenei 3.

În document apar inclusiv detalii din contractul încheiat în 2008 între LPF și consorțiul Antena - RCS&RDS, precum și detalii despre aranjamentele de plată.

Ancheta publicată de Antena Group prezintă contractul de asociere dintre RCS&RDS și Bodu SRL, firma lui Dumitru Dragomir drept "Contract – Posibilă Mită".

Ce spune ancheta:

 • Contractul pentru difuzarea meciurilor de Liga I dintre LPF și consorțiu a fost semnat pe 8 aprilie și acoperea trei sezoane 2008 - 2011.
 • Contractul de cesiune de drepturi TV prevedea că prețul total de 84.999.999 EUR plus TVA să fie plătit în tranșe egale, de câte 28.333.333 EUR plus TVA, până la 15 mai din fiecare dintre cei trei ani.
 • Plata anuală era făcută, potrivit contractului, de Antena 1 SA (ACTUALA Antena Group), dar cu cea mai mare parte a banilor provenind de la RCS&RDS. Mai exact, RCS&RDS S.A. obligându-se a plăti către TV ANTENA 1 S.A. câte o sumă de peste 24.000.000 EURO incluzând TVA/fiecare tranșă din obligația totală datorată către LPF, cu cel puțin o săptămână înainte de scadența prevăzută în Contractul de cesiune de drepturi TV.
 • În plus, TV ANTENA 1 SA și-a asumat obligații de plată suplimentare, obținând o scrisoare de garanție bancară în valoare de aproximativ 16.000.000 RON în favoarea LPF (aproximativ 4,3 milioane de euro).
 • La 15.08.2009, între BODU S.R.L. și RCS&RDS S.A. s-a încheiat „CONTRACTUL – POSIBILĂ MITĂ”, respectiv Contractul de asociere în participațiune, în baza căruia RCS&RDS S.A. s-a obligat să platească către BODU S.R.L. până la data de 15.05.2010 (aceeași cu data scadenței ultimei tranșe de 28.333.333 EUR plus TVA de plătit către LPF în baza Contractului de cesiune de drepturi TV) suma totală de 1.700.000 EUR, în mai multe tranșe. 
 • Contractul, mai arată ancheta, ar fi apărut î contextul în care RCS&RDS ar fi întârziat cu plata celei de-a doua tranșe pentru drepturile de difuzare.
 • La 14.10.2009, între societățile BODU S.R.L. și RCS&RDS S.A. se încheie Actul adițional nr. 1 la CONTRACTUL – POSIBILĂ MITĂ, prin care se suplimentează cu 300.000 EUR suma care trebuia plătită de RCS&RDS S.A. până la data de 15.05.2010, ajungându-se astfel la suma totală de 2.000.000 EUR.
 • La 22.01.2010, între societățile BODU S.R.L. și RCS&RDS S.A. se încheie actul adițional nr. 2 la „Contractul - Posibilă mită”, prin care se suplimentează cu încă 700.000 de euro, sumă care trebuia plătită DE RCS&RDS S.A.până la data de 30.06.2010, ajungându-se astfel la suma totală de 2,7 milioane de euro.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Mai pe scurt, oamenii (Intact) au dat prosteala, au incercat sa dea si teapa urmata de presiune cu televizoru' si s-au intalnit cu unii care nu pun botu'? Cam asa ar parea.
 • Hai ca am avut curiozitataea sa citesc scrisoarea.
  Din ce inteleg , astia de la Impact credeau ca l-au prins pe Dumnezeu de picior. RCS le dadea 20 milioane de euro din cei 28 milioane (sume fara TVA) pe care Intact ii dadea la liga, dar meciurile se imparteau egal, Intact avand prima optiune. De inteles de ce s-au ofticat cand afacerea a picat.
  Mai departe, la termenul din Mai 2009, numai RDS a platit suma de bani catre LPF, nu si Impact. In ciuda faptului ca in scrisoare se insira pe o pagina riscurile pe care le avea impact pentru neplata.
  In mod normal, ca leader al asocierii, daca le era frica de penalitati si de executarea garantiei, Impact trebuia sa achite diferenta dintre ce a dat RDS (nu se spune in scrisoare cat au dat, dar se intelege ca RDS a platit vreo 14 milioane+TVA, deoarece mai ramasesera de plata inca 14+TVA, dupa cum ne spun avocatii la pg11) si pana la 28 milioane euro+TVA, urmand ca apoi sa se socoteasca cu RDS, sa-i ceara penalitati sau sa rupa asocierea.
  In realitate, in plina criza, impact nu mai avea banii pentru plata acestei transe, ca atare nu a platit nimic, iar acest lucru rezulta si din scrisoare cu dezvaluiri, iar motivele sunt puerile (ca nu erau de accord cu esalonarea, ca LPF nu agrease compensarea cu publicitate).
  Au incercat avocatii sa o coafeze, dar nu prea au avut cu ce lucra.
  ca atare, ce poti sa-i reporsezi lui Mitica? Ca a cesionat creanta celui care avea banii si platea ? Ce putea face? sa-l astepte pe Voiculescu sa plateasca?
  Pana la urma a fost o afacere dura pentru Intact, dar asa este cand nu ai bani. Ala care are cashu stabileste conditiile.
 • Acum se vede ce escorici internationali!Astia de la Antena ar fi trebuit sa difuzeze la TV toata ancheta.Avea alt impact.Dar cine sa se priceapa acolo?Ciocolata?...
 • asta e ancheta? toate informatiile erau stiute de o gramada de timp. si daca tot latra motanul Felix despre libertatea si impartialitatea Antenelor, de ce nu au publicat aceasta ancheta inainte de retinerea lui Alexandrescu? ca doar sumele si din contarctul cu LPF si din contractul hotului de Mitica tot alea sunt. Oricum e clar ca RDS si cu LPF au facut o gainarie si ar merita sa infunde puscaria dar si cofetarul a gresit ca in loc sa spuna public ce magarii fac astia ei a incercat sa obtina niste bani pentru iubitzica si tata socru. URAT. la puscarie cu toti.

Trimite un comentariu