Skip to main content

CNA: România TV poate folosi doar una dintre cele două variante de sigle

 

Screen shot 2013-08-22 at 2.58.33 PM

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să trimită România TV o scrisoare de atenționare prin care-i cere să respecte decizia instanței de a suspenda folosirea mărcii la RTV. În plus, consiliul a considerat că una dintre cele două variante de sigle folosite de post induce în eroare.

Postul lui Sebastian Ghiță afișează pe ecran, alternativ, la câteva secunde, două variante ale siglei (foto): România TV, scris mare, urmată de o siglă în care este mult mai vizibilă prescurtarea RTV. Sigla ce cuprinde majuscula R (în partea superioară a majusculei menţiunea TV, iar în partea inferioară „omânia") nu mai poate fi folosită.

FĂRĂ SITE PE TV. CNA mai cere postului România TV să nu mai promoveze pe post site-ul rtv.net până la o decizie irevocabilă a instanței în ceea ce privește proprietatea mărcilor.

Andrei Zarafiu, avocatul România TV:

 „Nu sunt un specialist în media, dar ce pot constata e că reprezentanții Realitatea Media doresc să oblige telespectatorii să se uite la Realitatea TV. (...) Licența care a fost acord televiziunii noastre este de România TV, nu folosim denumirea de RTV. Nu poate fi transferată la CNA o problemă ce ține de protecția dreptului de proprietate intelectuală a societății.

Roxana Niculescu, reprezentant România TV:

"Licența este pentru România TV. Noi nu suntem RTV, noi suntem România TV. Am ajuns al această denumire când la cererea consiliului ni s-a dat termen o oră să găsim o nouă denumire la cererea expresă a reprezentantului Realitatea Media."

Laura Georgescu, președinte CNA:

"Cum traduceți obligația de revocare a deciziei privind licența audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a programului România TV ?"

Avocatul RTV: "Această obligație nu poate fi executată. Am convingerea că atunci când va ajunge la curtea de apel această decizie va fi respinsă. Eu nu am ce să sugerez atâta vreme cât executarea însăți nu poate fi executată din punct de vedere material."

Laura Georgescu: "Când aveți România TV este una, în cealaltă formulă este alta. Haideți să facem un inventar al problemelor pe care am putea să le soluționăm ca să trăiască ambele posturi."

Roxana Niculescu: "Ce ați arătat dumneavoastră este sigla acceptată de Consiliu în noiembrie 2011. În privința unei sigle dinamice, totuși, suntem în 2013. În țară dar și în toată lumea siglele sunt dinamice."

Realizatorul Realitatea TV, Rareș Bogdan, prezent și el la ședință, s-a inflamat în momentul în care avocatul România TV a acuzat Realitatea TV că a cerat acest scandal pentru că a scăzut în audiență. „Domnule, ești chiar nesimțit. Mă jignești ca realizator și ca jurnalist”, a spus Rareș Bogdan, vizibil enervat.

Rareș Bogdan – Ei trebuie să existe ca televiziune, dar cu sigla România TV, Răitaru TV, ce vor ei. De ce trebuie să ne paraziteze pe noi? E păcat. Este jenant să folosești aceeași marcă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • reliteatatea tv este inc adere libera . politica editoriala de sustinee a liniei voiculescu-anotnescu a pecetluit audienta postului.
  cai ii priveste pe jurnalsitii de la realitaeta tv -intrebaera nesta si de bun simt este : care jurnalisti ?!
 • Realitatea Tv (Rtv) e primu post tv de stiri din Romania asa ca fiecare sa se identifice prin nume, sigle, titlurii, propii asa ar fi corect
 • Nu mai au voie sa puna rtv.net pe ecran, dar protv are voie sa puna in timpul promo-urilor protv.ro sus nu ?! protv e mai ciumeg sau ce..?
 • Subtire stirea pt paginademedia ,sper ca nu sunteti suparati de decizie,oricum decizia este mai mult decat Clara fara rtv ,rtv.net etc.nu ca o sigla sau alta ,practic se pierde dreptul la difuzare adica frecventa de emis.ce tot atata.
 • .
  Jenanta tactica. La banii si influenta aitistului ghita, nu ar trebui sa se coboare la asemenea tertipuri golanesti. Ne aduc aminte de bisnitarii care vindeau adibas, puna, rexana, etc
  Cu atat mai greu de inteles cu cat realitatea nu mai reprezinta cine stie ce nume, iar spectatorii nu prea mai incurca cele 2 posturi.
  asa se vede cat de mici sunt in realitate "gigantii" afacerilor din Romania.
 • RTV sau RomaniaTV este o televiziune, pe langa putin cam OTVizata, mult mai dinamica si cu mai mult rating...indiferent de sigla pe care o va avea, si-a creat deja o imagine ce nu mai poate fi schimbata, aceea de televiziune cu mai mult rating decat Realitatea...ne pare rau Rares Bogdan... Realitatii ii trebuie un suflu nou, o grafica noua, o noua identitate, si o sigla mare "REALITATEA TV - primul post de stiri din Romania" si poate se va revitaliza... si... fara gusa...

Trimite un comentariu