Skip to main content

După numai patru luni, EVZ se desparte de CEO-ul Marian Dușan

 

marian-dusan

Publicitate

Editura Evenimentul și Capital se desparte de Marian Dușan, după numai patru luni în care acesta a fost CEO-ul companiei.

Conducerea celor două publicații va fi asigurată, în continuare, de Virgil Munteanu, director executiv al companiei deținute de Dan Andronic.

Dan Andronic, pentru Paginademedia.ro:

"Marian Dușan are alte proiecte, către care dorește să își canalizeze eforturile. Am decis de comun acord să încetăm colaborarea."

Marian Dușan spune că se va concentra pe proiectul Romanian Business Accelerator, o asociație care militează pentru dezvoltarea antrprenoriatului și a mediului de afaceri.

Marian Dușan, pentru Paginademedia.ro:

„Am decis să întrerupem colaborarea în calitate de CEO. Voi contiua să scriu în continuare la Capital. Le mulțumesc celor din echipa Evenimentul zilei și Capital pentru că mi-au fost alături în aceste patru luni.”

„Am un proiect personal, Romanian Business Accelerator, care îmi ocupă foarte mult timp.”

Comunicatul EVZ:

"Începând cu această lună, Editura Evenimentul și Capital, de comun acord cu Marian Dușan, anunță încheierea colaborării.

Timp de 4 luni, Marian Dușan a ocupat funcția de CEO al companiei și a condus operațiunile publicațiilor Evenimentul zilei şi Capital, împreună cu Virgil Munteanu, Director Executiv al companiei EEC.

Toate operațiunile Editurii Evenimentul și Capital vor fi coordonate în continuare de către Virgil Munteanu, în calitate de Director Executiv.

Marian Dușan și Editura Evenimentul Zilei și Capital vor continua să colaboreze dacă vor exista proiecte comune."

Cine este Marian Dușan: de la intermediere de produse la Combinatul Siderurgic Călărași

Marian Dușan s-a născut pe 5 aprilie 1979, este licențiat în Drept și în Științe Politice, și are un master în Psihologie Politică și Leadership in Administrație.

Marian Dușan a povestit în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, care a fost traseul profesional:

La 18 ani, în 1997, a înființat la București firma BAD Com - Baza de Aprovizionare Desfacere București. "Intermediem vânzarea de diferite produse, de la anvelope și acumulatori, la materiale de construcții. Luam marfa pe datorie, direct de la producători și o vindeam mai departe", povestește Dușan. "O luam pe încredere și, după o lună, scoteam și profit și le duceam banii înapoi."

Unul dintre parteneri era Combinatul Siderurgic Călărași, pentru care a ajuns să furnizeze diverse materiale. La începutul anilor 2000, a ajuns unul dintre principalii creditori ai combinatului. "Aveam mulți bani de încasat de la ei, pentru materie primă și materiale", spune el. Așa a ajuns ca, în 2002, să preia la privatizarea pe un euro ce a mai rămas funcțional din combinat: Uzina de reparații. La 22 de ani a devenit managerul Combinatului Siderurgic de la Călărași.

În 2007, vinde combinatul pentru o sumă de ordinul milioanelor de euro către concernul Martifer Donasid și pleacă în SUA.

Peste ocean, spune el, a intrat în fonduri de investiții, în special pe zona de tehnologie. În prezent, este CEO la grupul de investiții PTK Capital (New York), orientat pe proiecte din piețele Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei și Africii de Sud.

În 2011, a pus bazele Romanian Business Accelerator, o asociație ce își propune „să accelereze mersul în businessul românesc”, după cum declară Dușan pe blogul său.

Citește și:

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Un tepar!Adica dupa 4 luni si-a dat seama ca are alte proiecte??O fi cineva care mai crede asemenea gogosi?
  • Un mincinos,un profitor,un excroc în adevăratul sens al cuvântului.Cu siguranţă cei de la Ev.Zilei au studiat în detaliu problema,au analizat şi evaluat performanţele în acele luni şi au tras linie.Varianta amiabilă este cea mai onorabilă despărţire.Vorba aceea:Oameni de afaceri.În ce-l priveşte pe individ,bine că ştiu de unde să-l ia băieţii.Încă nu au fost achitate datoriile...

Trimite un comentariu