Skip to main content

PARTENERIAT. Vama Sub Lumini de Oscar - festivalul de foto-video a ajuns la ediția a IV-a

 

vslo afis

Publicitate

PARTENERIAT. Sute de fotografi, lectori, realizatori de filme, jurnaliști și oameni de imagine participă la festivalul de foto-video ”Vama sub Lumini de Oscar”. Evenimentul a ajuns la ediția a IV-a și va avea loc în perioada 16-24 august, în Vama Veche.

Cursurile de fotografie, video și editare din cadrul festivalului sunt gratuite.

"Este o adevărată tabără de fotografie - aici vin oameni necunoscuți unul altuia și pleacă prieteni, iar ceea ce îi leagă este pasiunea pentru imagine. Vorbim de o atmosferă de libertate de gândire totală la acest festival" - a declarat Cristian Crisbășan (foto jos, stânga), lector la festival, cu ocazia conferinței de presă de lansare a evenimentului.

 

IMG077

Invitații speciali ai festivalului de anul acesta sunt Marek Czarnecki (fotograf cu multiple premii British Professional Photography Awards) și Thomas Diseth (DoP din Norvegia, câștigător al unui Emmy Award).

Toate cursurile din cadrul festivalului sunt gratuite. Vor fi workshopuri de tehnică fotografică, urban photography, nude photography, fashion photography, food photography, wedding photography, image editing, industrial photography, low light photography și aviation photography, susținute de cei mai buni specialiști în domeniu, fotografi și editori cunoscuți pe plan internațional.

Printre aceștia, Cristian Crisbășan, Vlad Eftenie, Bogdan Năstase, Cătălin Săvulescu, Luca Achim, Marek Czarneki, Marian Sterea, Cosmin Someșan și Andrei Zincenco.

Anul acesta, în premieră, iubitorii de fotografie și de imagine în general vor avea parte de o surpriză: un târg de echipamente, la care ”prețurile vor fi surprinzător de bune”, după cum a anunțat Cătălin Rudolf, directorul și fondatorul festivalului.

Seminarii pe diverse teme, de la introducerea în istoria fotografiei la fotojurnalism vor fi susținute de Nicolae Coșniceru, Raluca Bogdan, Cristina Costieanu, Mihalis Moscholios și Radu Bozoncea.

În fiecare zi, pe terasa La Frontiera vor avea loc proiecții de filme documentare, scurt metraje și lung metraje puse la dispoziție de National Geographic Channel, FIFD Cronograf, Gabriel Achim și Adrian Popovici.

Tot zilnic, vor avea loc vernisaje și expoziții de fotografie. Toate detaliile legate de programul festivalului se găsesc pe site-ul acestuia, vslo.ro.

La finalul evenimentului se va acorda marele premiu la secția de fotografie, însoțit de trofeul festivalului. De asemenea, fiecare workshop își va premia câștigătorii, cu premii oferite de sponsorii evenimentului, Nikon, Epson și Skoda.

Proiectul cultural "Vama sub lumini de Oscar" este finanțat de Administrația Fondului Cultural National.

Paginademedia.ro este partener media al FestivaluluiVama sub Lumini de Oscar”.

Autor: Florin Ghioca florin.ghiocagmail.com

Trimite un comentariu