Skip to main content

Realitatea TV către RTV: “Vă somăm să nu mai utilizaţi numele România TV şi RTV”. Ghiţă: “Eu nu mă uit decât la RTV”

 

Elicopter Realitatea TV 2

Publicitate

Realitatea TV somează România TV, post deţinut de Sebastian Ghiţă, să nu mai folosească denumirile România TV sau RTV. Într-o “somaţie ultimativă” se spune că firma lui Sebastian Ghiţă nu are dreptul să foloseacă denumirile.

Contactat de Paginademedia.ro, Sebastian Ghiţă, proprietarul România TV, a avut o declaraţie scurtă legată de demersul Realitatea TV: “Eu nu mă uit decât la RTV, singurul post de ştiri serios.”

Ce spune somaţia Realităţii către postul lui Sebastian Ghiţă, publicată de Realitatea.net:

"Folosirea de catre Ridzone Computers in cadrul serviciului de programe TV cu denumirea RTV, a marcilor "RTV" si "Romania TV" prin afisarea lor in partea dreapta a ecranului duce la o situatie de confuzie pentru public, deoarece toate stirile si emisiunile produse de Realitatea Media sub marcile sale “RTV”, “Realitatea TV” sunt difuzate de ani de zile pe postul de televiziune Realitatea TV detinut de Societate."

Somaţia este adresată firmelor Ridzone Computers şi RTV Satelite Net.

Din somaţie:

Realitatea Media, prin administrator special domnul Bercea Florin si administrator judiciar HM EXPERT IPURL, prin avocat Ramona Dumitrascu, formulam prezenta Somaţie ultimativă, prin care vă solicităm să încetaţi de îndată:

1. Sa utilizati denumirile “Romania TV” SAU “RTV”;

2. Si sa emiteti sub siglele “Romania TV” SAU “RTV”.

  • REALITATEA MEDIA S.A. este titularul de licenta pentru serviciul de programe REALITATEA TV, serviciu tematic informativ, cu difuzare prin satelit si zona de acoperire nationala.
  • De asemenea, societatea este titularul marcilor "Realitatea Media", "Realitatea TV", "RTV", "Tu faci Realitatea", "Asta e Realitatea", "Forever News", "NewsIn", "Fabrica de continut", "Newzine", "News", "News Flash" precum si titularul depozitelor reglementare pentru marcile "Fabrica", "Test de stres" si "Ultima ora" (depozite constituite anterior depozitelor S.C. RTV SATELLITE NET S.R.L.).
  • Prin utilizarea de catre societatea dvs., in mod profound nelegal, a denumirii “Romania TV” si mai ales a acronimului “RTV”, ati cauzat, pana in prezent, societatii noastre prejudicii de cca. 10.000.000 Euro, fapt ce a contribuit in mod semnificativ la destabilizarea pe piata a societatii noastre si a contribuit, in final, la starea de insolventa a Realitatea Medias S.A..
  • Realitatea Media S.A. este titularul marcii “RTV”, conform depozitului OSIM aferent si beneficiaza de protectia completa garatantata de dispozitiile Legii 8/1996 privind drepturile de autor si ale Legii nr. 84/1998, atat in ceea ce priveste exclusivitatea utilizarii acestei marci cat si din perspectiva sanctiunior materiale, penale si de orice alta natura susceptibile de a fi aplicate oricarei persoane fizice sau juridice care ne incalca acest drept.
  • Potrivit legii, suntem singura entitate indreptatita sa folosim marca “RTV” (cu toate apanajele acesteia: sigla, denumire etc.) si orice tip de utilizare a acesteia sau a uneia de natura a crea confuzie in detrimentul nostru (cum sunt Romania TV si RTV) de catre o persoana care nu are nici consimtamantul nostru si nici vreun drept legitim, reprezinta o grava incalcare a drepturilor noastre.
  • Mai mult, folosirea denumirii “Romania” in titulatura este interzisa de catre lege si nu poate face obiectul vreunui drept de autor protejat, astfel incat simpla incercare de utilizare a acestei denumiri, reprezinta o incalcare a dispozitiilor art. 39 alin. 3 din Legea nr. 26/1990.
  • Avand in vedere aceasta situatie de fapt, va somama ca de indata sa incetati folosirea marcii “RTV” sau a marcii “Romania TV” in mod public, in caz contrar ne vom vedea obligati sa apelam la forta coercitiva a statului in a va obliga, prin aplicarea sanctiunilor pecuniare, disciplinare si penale indreptate impotriva societatii si oricarei peroane fizice responsabile de utilizarea fara drept a oricaruia dintre elementele celor doua marci.
  • De asemenea, va invederam ca vom apela la toate caile deschise de catre lege in vederea recuperarii prejudiuciului cauzat societatii noastre pe care, pana la acest moment, il cuantificam provizoriu la suma de 10.000.000 EURO, urmand ca, pentru fiecare zi in care veti utiliza atribute ale marcilor RTV si Romania TV sa calculam in continuare prejudicii cauzate subscrisei la a caror acoperire vom insista sa participe atat societatea cat si persoanele fizie responsabile de folosirea fara drept a marcilor in detrimentul nostru, al actionarilor si al salariatilor nostri.
  • Folosirea de catre Ridzone Computers in cadrul serviciului de programe TV cu denumirea RTV, a marcilor "RTV" si "Romania TV" prin afisarea lor in partea dreapta a ecranului duce la o situatie de confuzie pentru public, deoarece toate stirile si emisiunile produse de Realitatea Media sub marcile sale “RTV”, “Realitatea TV” sunt difuzate de ani de zile pe postul de televiziune Realitatea TV detinut de Societate.
  • In aceste conditii, in momentul in care consumatorul care cunoaste marcile anterioare “RTV” si “Realitatea TV” ca apartinand Realitatea Media, va gasi si va viziona postul de televiziune RTV in lista de programe TV a furnizorului de servicii prin cablu, observand denumirea postului RTV (in partea dreapta a ecranului), va amplifica confuzia si va aprecia ca vizioneaza un post de televiziune detinut sau controlat de catre Realitatea Media sau, in orice caz, un post de televiziune care are legatura cu postul de televiziune Realitatea TV.
  • In situatia in care starea actuala de fapt nu inceteaza de indata, vom sesiza Parchetul General pentru a cerceta savarsirea de infractiuni in legatura cu aceasta situatie (inselaciune etc.), Consiliul National al Audiovizualului caruia ii vom solicita oprirea emisiei postului RTV cat timp foloseste sigla “RTV” si, nu in ultimul rand, instantele de judecata pentru a ne recupera prejudiciul de imagine produs.

Cozmin Guşă:

"Dacă era vorba de o luptă de orgolii, s-ar fi văzut asta în discuţiile pe care le-am avut de-a lungul vremii public la Realitatea TV şi puteam să discutăm fie între parteneriatul de afaceri între domnul Ponta şi domnul Ghiţă, fie despre contractele de sute de milioane pe care domnul Ghiţă le-a câştigat, fie de multe alte lucruri prin care RTV a uzurpat anumite drepturi publice ale Realităţii TV, fie prin imitarea siglei, fie prin subtilizarea studioului din Casa Presei, la care autorităţile statului au asistat într-un mod grobian.

E vorba de un drept legal pe care îl avem, în baza faptului că în 2008 Realitatea Media a înregistrat marca RTV, valabilă pentru 10 ani. Conform legii drepturilor de autor şi altor prevederi legale conexe, nimeni nu are voi să folosească marca RTV şi, pe cale de consecinţă, marca România TV. În plus, cuvântul România într-o siglă publică este interzis a fi folosit.

Documentele sunt atât de clare şi sunt atât de în favoarea noastră încât cei care nu se vor sesiza vor comite o ilegalitate, fiind solidari cu cei care au comis ilegalitatea deja. Avem încredere că cei care sunt loviţi de către această acţiune a Realităţii vor fi corecţi în sfârşit. Dacă nu sunt corecţi, există legi ale statului român care vor opera de urgenţă, în condiţiile în care, până la acest moment, Realitatea TV şi Realitatea Media au fost afectate într-un mod fundamental prin folosirea acestei mărci", a spus Cozmin Guşă, acţionar Realitatea Media.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ggg ggg
    RTV = postul SRI !
  • Tabloidus Tabloidus
    De ce nu va duceti voi pe cancan, libertatea, wowcumva, etc?
  • tot eu tot eu
    realitatea abia mai se tine.La ei nu mai ai la ce sa te uiti si cand te uiti te apuca mila. Si in sondajele de audienta sunt din ce in ce mai jos, asta cat or mai fi.
  • johny johny
    Doar 10 mil euro? Eu cred ca le-au cauzat pierderi de peste 500 mil euro, poate chiar un miliard. Stiam ca realitatea a intrat in insolventa inainte sa apara RTV. Parca acum cateva luni se razboiau cu firma care masoara audientele - Kantar Media. Cu aia cum a ramas? Audienta de 0,0 %.
  • didi didi
    tari astia de la realitatea... cica din cauza rtv au intrat in insolventa :))))))
  • Pro Pro
    Bun bancu' !
    Am ras bine si l-am mai zis unor prieteni, mi-au multumit ca le-am facut ziua mai buna punandu-le un zambet pe fata. Asa ca iti multumesc si eu tie, de mult n-am citit un banc atat de bun.
  • steaua fara nume si dumnezu trage la bani steaua fara nume si dumnezu trage la bani
    Poate ca RTV ar trebui sa se numeasca usl-sri TV. Ar fi mai aproape de adevar. Ghita urmareste doar RTV. Nasol pentru el sa nu isi cunoasca adversarii media. Si aici ma refer la toate televiziunile. Asta inseamna ca are ochelari de cal.
  • mariana mariana
    cea mai buna televiziune de stiri este B1TV, oameni de calitate si bine informati.
  • Daniel Daniel
    Auzi la el, zice Gusa ca are inregistrata ca marca "NEWS" pai in cazul asta CNN, BBC vor avea mari probleme. Hai sa fim seriosi asa ceva nu se poate inregistra ca marca si daca au facuto aia de la OSIM vor avea mari probleme. E ca si cum eu as inregistra ca marca "STIRI" sau "METEO". Chiar asa prosti ne crede omu asta?
  • Pro Pro
    STV - Servicii TV !
  • Razvan Alexandru Razvan Alexandru
    Ei, dar pot oricand sa revina la denumirea initiala, pre-Ghita: Raitaru TV.
    Sau sa-si oficializeze apartenenta si sa treaca la mult mai sincera denumire de SRI TV.
    Pe loc repaus!
  • aurel aurel
    daca as fi in locul lui ghita i-as schimba numele in STV .adica stiri tv ,si cu asta basta.
  • B0B B0B
    Piesele de teatru sunt cele mai bune la Realitatea:
    http://www.youtube.com/watch?v=mdKTaCl5bpo
  • neamtu' neamtu'
    Felicitari, Realitatea! Ati inceput sa deveniti unul din cele mai impartiale posturi de stiri, dupa Digi24. Restul, Antena 3, B1 si Rtv..... sunteti jalnici! Astept ca lumea sa se mai destepte si sa va trimita acolo unde va este locul !!
  • bau bau bau bau
    si de un an jumate de cand a aparut rtv de ce nimeni nu a spus nimic? gusa vrea acum sa mai traga un mic folos de pe urma realitatea tv si nu stia cum?

Trimite un comentariu

sus