Skip to main content

Sorin Ovidiu Vîntu, audiat ca martor la DNA în dosarul legat de Realitatea TV

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Sorin Ovidiu Vîntu a venit, astăzi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acţiunilor Realitatea Media, scrie Mediafax.

Sorin Ovidiu Vîntu a spus, la intrarea în sediul DNA, că a venit pentru a face declaraţii de martor în dosarul privind modul în care au fost preluate acţiunile Realitatea.

Procurorii anticorupţie au audiat-o vineri, pe fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, Ioana, aceasta declarând că a dat o declaraţie în calitate de martor în dosarul legat de Realitatea Media.

Întrebată dacă este vorba despre vreo plângere depusă de postul de televiziune sau despre cercetări penale privind modul de vânzare a acţiunilor Realitatea Media către omul de afaceri Elan Schwartzenberg, aceasta nu a comentat, dar a arătat că salută demersul procurorilor.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ar exista suspiciuni că Realitatea Media ar fi fost preluată în mod abuziv de către societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru. Totodată, anchetatorii verifică şi modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acţiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate. În acest dosar, se fac cercetări prealabile, nefiind nimeni urmărit penal, au mai arătat sursele citate.

Acţionariatul societăţii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comerţului. Din acţionariatul Realitatea Media SA, care se află în insolvenţă, a ieşit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din acţionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi nici copiii lui Sorin Ovidiu Vântu.

În 10 aprilie 2012, Ioana Vântu a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - care era principalul asociat al societăţii Realitatea Media SA, aceasta fiind atunci deţinătoarea licenţei audiovizuale a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana şi Ionuţ Vântu, copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, au preluat împreună 82% din acţiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acţiunile firmei (în loc de 90,9091% din acţiunile Bluelink, pe care le deţinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revenea lui Vitalie Dobândă - un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, potrivit unor informaţii publicate de site-ul Rise Project şi paginademedia.ro.

Ioana Vîntu anunţase oficial, pe 2 mai 2011, într-o conferinţă de presă, că Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere, după cum Paginademedia.ro a anunţat AICI.

În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acţionari sunt Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)

Ceilalţi asociaţi ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul Naţional "Petrom-Energie" (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este şi administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus