Skip to main content

STUDIU. Mai mult de jumătate dintre britanici accesează ştiri online

 

femei vs barabati pe internetMai mult de jumătate dintre adulţii din Marea Britanie accesează ştiri online, scrie The Guardian, care citează studiul "Cum este folosit internetul în casele britanicilor", realizat de Biroul Naţional de Statistică.

Publicitate

2013 este primul an în care majoritatea adulţilor din Marea Britanie (55%) au folosit internetul pentru a citi sau a descărca ştiri de pe ediţiile online ale ziarelor şi revistelor sau de pe site-urile posturilor de televiziune.

Consumul de informaţie digitală s-a dublat din 2007, când doar 20% dintre adulţi folosit internetul pentru a accesa ştiri online, şi până în 2012, când procentul adulţilor care citesc ştiri online a ajuns la 47%.

Consumul de informaţie digitală în mişcare a devenit un lucru obişnuit pentru britanici, acesta dublându-se faţă de 2010, când doar 24% foloseau internetul de pe mobil pentru a se informa. În prezent 53% dintre locuitorii Marii Britanii au internet pe telefonul mobil.

Consumul ştirilor online este în contrast cu scădere tirajelor celor mai multe ziare şi reviste.

În Marea Britanie 26 de milioane de adulţi se conectează zilnic la internet, numărul acesta dublându-se faţă de acum şapte ani.

Reţelele de socializare sunt şi ele intens utilizate de tineri. Astfel, 93% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani folosesc cel puţin o reţea socială, precum Facebook sau Twitter.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus