Skip to main content

DERAPAJ. Patapievici și Mihăieș, înfierați pentru un metru de pământ la Roșia Montană

 

Capturaţi ecranul complet 12.09.2013 163304.bmp

Publicitate

DERAPAJ. Horia Roman Patapievici si Mircea Mihaies, mari investitori imobiliari la Rosia Montana? Asa i-a prezentat Antena 3. E drept, cei doi aveau pământ la Roșia Montană, dar era vorba de ...un metru pătrat, cumpărat simbolic de cei doi. Antena 3 a omis însă să spună care este suprafața deținută de cei doi intelectuali "rechini imobiliari."

Postul Antena 3 a prezentat ieri documente „în premieră” ce arătau că Horia Roman Patapievici, fost șef la ICR, și Mihai Mihăieș, fost vicepreședinte ICR, dețin pământ la Roșia Montană. Gâdea a evitat să mai spună și suprafața, răsfoind în fața camerei niște pagini ce arătau o listă cu oamenii care au cumpărat terenuri la Roșia Montană.

„Am avut niște informații cu privire la cei care au cumpărat terenuri în Roșia Montană pentru că era vorba despre modul în care compania, în condițiile în care proiectul de lege ar trece, ar putea să exploateze sau nu. Avem extras din cartea funciară și aici sunt trecute persoane: Boia Constantin, Boia Nicolae (...), Mă interesează următorul lucru, la poziția a 12-a apare Patapievici Roman Horia. Deci domnul Patapievici”, a spus Mihai Gâdea în emisiunea de aseară.

„E un bun investitor imobiliar”, a remarcat și premierul Victor Ponta, care se afla în platou.

„Faptul că băsiştii Patapievici şi Mircea Mihăieş şi-au luat proprietăţi la Roşia Montană ca să fie despăgubiţi când or fi expropriaţi mi se pare superb", a comentat și Mircea Badea, care a intrat în direct.

Astăzi, lucrurile s-au lămurit după un punct de vedere trimis presei de fostul șef al ICR. Patapievici și Mihăieș au cumpărat, încă din 2006, la modul simbolic, 1 (un) metru pătrat de teren, în semn de solidaritate cu cei care se luptau contra exploatărilor de la Roșia Montană.

Din dreptul la replică semnat de Horia Roman Patapievici și Mihai Mihăieș:

 • „În anul 2006, impresionați de rezistența eroică a asociației „Alburnus Maior" din Roșia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, așa cum eram și noi, am decis, alături de alți câțiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitația conducătorului asociației, dl. Eugen David, am achiziționat suprafața simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest solidaritatea cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localității.”
 • Protestăm, așadar, cu vehemență față de acest nou atac la care ne supune Antena 3 și cerem retragerea afirmațiilor calomnioase. Numai cineva complet orbit de ură poate afirma că 1 metru pătrat de teren constituie o „investiție imobiliară". Este o „investiție simbolică", „1 metru pătrat" — un act de rezistență civică, făcut cu mijloacele statului de drept, față de invazia cianurilor, practicată sub ochii noștri, chiar în aceste zile, prin batjocorirea statului de drept.

Găsiți AICI secvența din Sinteza zilei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Daca e sa ne uitam numai dupa audientele pe care le face A3 zi de zi, va dati seama cati romani sunt manipulati zi de zi de acesta televiziune si in ce dezinformare traiesc toti acesti oameni?
 • Asta nu a fost o greseala, asta e ce fac cei de la Antena 3 in mod curent, adica flutura niste hartii si striga sus si tare "Avem aici dovada!"

  Si, din pacate, intr-o tara in care 60% nu sunt in stare sa ia un examen de bacalaureat (si alti 10-20% il iau cu indulgenta profesorilor) prind foarte usor astfel de minciuni si manipulari ordinare.
 • ianos, au facut o greseala impardonabila... nu muta discutia in Piata... nu va face nimeni "javre"... e bine ca protestati pentru drepturile voastre si atunci si acum si oricand va fi cazul, e bine sa protestam toti sa ne aparam drepturile impotriva abuzurilor. din pacate, abuzurile nu se opresc aici...
  numai bine.
 • Stie Gadea mai bine, ca e "sucursala" locala a CNN si, mai nou, CBS...urmeaza probabil sa fie cumparat de fox news, de unde s-a inspirat marele licurici fara o lentila :)
 • si n-au zis nimic de "nemernica" aia de Vanessa Redgave? si ea are, "nenorocita", pamant la rosia. precis e femeia lui basescu. si avem si noi, cativa "hipsteri" care iesim ca nesimtitii la protest cate un metru la rosia. si printre hipserii astia i-am vazut pe cativa care au iesit si in iarna pentru arafat si au ramas si cand s-a strigat jos basescu. dar atunci eram eroi, acum suntem niste javre ordinare de "hipsteri cu biciclete de 10 milioane".

Trimite un comentariu