Skip to main content

Giga TV, închis oficial. CNA i-a retras licența audiovizuală

 

logo Giga TVPostul Giga TV, deținut de omul de afaceri Gheorghe Ștefan, a rămas fără licență audiovizuală. Propunerea de retragere a licenței a fost făcută de Laura Georgescu, președinte CNA.

Publicitate

Această propunere a fost votată de Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu și Cristina Trepcea. Împotriva retragerii licenței au fost Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Radu Călin Cristea.

Reprezentanții Giga TV au venit la CNA să solicite intrarea în revizie tehnică pentru trei zile, perioadă după care ar fi revenit la grila aprobată de CNA la acordarea licenței.

Laura Gerogescu, președinte CNA:

“N-au niciun angajat. Nu vor veni cu nicio grilă, știți foarte bine lucrul ăsta”.

După ce Laura Georgescu a propus retragerea licenței, Radu Călin Cristea a spus că ar vrea să le ofere o șansă.

Monica Gubernat, membru CNA:

“Le-am dat o săptămână răgaz. Ați văzut directorul de programe aici?”

O lungă perioadă de timp Giga TV a retransmis o parte dintre programele Money Channel și multe reluări.

Răsvan Popescu, fostul președinte al CNA, a amintit câteva dintre încălcările frecvente ale postului:

“N-a respectat grila de programe, nu separă publicitatea de conținutul reclamei”.

Postul Giga TV a început să emită la sfârșitul lunii ianuarie 2012, cu principalul jurnal al zilei, prezentat de Octavia Negre și Dan Boanta.

Giga TV a primit licență de funcționare de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) în luna mai a anului 2012, la solicitarea S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamț, și a postului TV Giurgiu, la solicitarea Nova Force Tehnic SRL Giurgiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Harabagiu si Nechita au dovedit iar ca stiu sa puna cruce unei televiziuni. Harabagiu a mai falimentat TVM iar acum, cu Nechita pun pe chituci si UNU TV Piatra Neamt. Au dat afara (ca si la giga) o multime de oameni, chipurile ca reduc cheltuielile. De fapt vor sa controleze ei - cat o sa mai tina - fluxul de bani care intra, eventual si fara acte.
  • In sfarsit se curata piata audiovizuala de uscaturile astea, care ocupau degeaba canalele cablistilor ... S-au dat licente cu nemiluita. Numai cine nu a vrut, nu a primit licenta pentru orice porcarie ...
    Sa urmeze si radiourile care nu mai emit de luni de zile, ocupand frecventele degeaba, sau retransmit programele altor radiouri, neamavand niciun angajat.
    Sanatos ar fi sa se retraga cate o licenta si celor care transmit acelasi program, pe cate 2 sau mai multe frecvente, in aceeasi localitate - vezi Pro FM.

Trimite un comentariu