Skip to main content

Licența terestră Realitatea București a expirat pe 19 august. CNA amână o decizie în privința prelungirii, pentru lămuriri

 

Sursa foto: Realitatea.net
Sursa foto: Realitatea.net

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amânarea prelungirii cu nouă ani a licenței terestre Realitatea București până marți, 7 septembrie pentru ca unii membri să se lămurească asupra situației societății.

Licența terestră a Realitatea București a expirat la data de 19 august. Consiliul a analizat prelungirea într-o ședință din 22 august, însă discuţia a fost amânată pentru o şedinţă viitoare. Membrii CNA au cerut atunci reprezentanților Realitatea Media să prezinte dovada achitării a două amenzi primite de Realitatea TV în 2012. În plus, societatea a trebuit să facă CNA dovada aprobării de reeşalonării datoriilor sale.

Narcisa Iorga, membru CNA - „Cum aprobăm noi ca un post să emită fără licență? Data expirării: 19.08.2013. Suntem în 10 septembrie. Dacă mai amânăm încă o dată, și alții pot veni cu astfel de solicitări. Ei au totuși licența prin satelit”.

Loran Turoș, membru CNA - Eu sunt de acord și cu o amânare de câteva zile sau sunt de acord cu neprelungirea licenței.

Laura Georgescu, președinte CNA- „Prima care ne-a aruncat în această situație a fost chiar Realitatea Media care ne-a reproșat că nu ne-am încordat să aplicăm hotărârea dată în camera de consiliu care ne-a fost comunicată pe 20 august și a fost supusă dezbaterii pe 21 august". Este vorba despre decizia instanței de a suspenda folosirea mărcii RTV de către postul România TV. Realitatea Media a făcut o plângere penală împotriva Laurei Georgescu pentru că nu ar fi pus pe ordinea de zi acest subiect imediat după decizia instanței.

Din discuția reprezentanților CNA, instanța a aprobat planul de reorganizare a companiei aflată în insolvență, precum și reeșalonarea datoriilor, însă aceasta este contestată de ANAF.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • E vorba de licenta pentru transmisia terestra (si astea erau mai multe, cate una pentru majoritatea oraselor mari din tara).
    Licenta pentru emisia satelit (de unde sunt preluati mai apoi si pe cablu) nu este in pericol!
  • Rares Bogdan mai nou se pricepe si la fotbal. Ieri il avea un studio pe expiratul de Graur in loc sa-l lase pe celalalt invitat mai tinar sa vorbeasca sau sa-l tot intrerupa pe Dorin Chiotea care a facut excelente transimisiuni de la stadion.
  • Da' legea e pentru respectat sau pentru negociat? Nu mai are licenta - la revedere, se inchide in secunda urmatoare. Jurnalistii corecti de la Realitatea isi vor gasi un loc de munca normal, iar Cretuleasca, Rares Bogdan si inca vreo 2 lache flausati se vor oplosi pe la vreo Antena de unde sa latre la Basescu si actuala opozitie...
  • Si in cazul Money.ro TV au facut doua inspectii la o luna diferenta si la inca o luna distata au suspendat licenta.
    Cred ca pot tolera o amanare de o luna, Realitatea poate primi un ultimatum, sa intre in legalitate pana pe 19 septembrie.
  • poate sa-mi spuna si mie cineva de ce REALITATEA TV A STINS ECRANELE CELE MARI SI FILMEAZA DIN ALTE UNGHIURI CA SA NU SE VADA CA NU FUNCTIONEAZA ECRANELE? multumesc!
  • de ce si aici legea e mai lege pentru unii?? de ce la alte posturi, CNA aplica cu rigurozitate si celeritate legea, dar atunci cand reprezentantii postului sunt rubedeniile , si proprietarii sunt cunostintele CNA, legea se aplica diferit??

Trimite un comentariu