Skip to main content

Marca Realitatea discutată la CNA. Ce s-a întâmplat la ședință

 

CNASituația mărcilor Realitatea Media a ajuns în fața CNA. Forul audiovizual a vrut să știe cui aparțin acestea, dat fiind fapul că au făcut obiectul mai multor litigii în justiție.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare cum au prezentat oficialii Realitatea Media situația mărcilor.

Reprezentanții Realitatea Media, Mura Frânculescu și avocatul Baciu Gabriel, au vorbit în fața membrilor CNA despre situația mărcilor grupului de presă.

"Documentul depus astăzi atestă că mărcile sunt încă în patrimoniul Realitatea Media S.A, care dispune de ele până la soluționarea irevocabilă a procesului de fond", a declarat avocatul Baciu Gabriel.

Oficialii Realitatea au adus Consiliului o decizie a Tribunalului București, din luna mai, care stabilea faptul că mărcile sunt în proprietatea Realitatea Media.

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 mai, cererea formulată de Realitatea Media SA şi a suspendat efectele contractului de cesiune prin care compania Win Win Business & Lobby Company Limited, controlată de Elan Schwartzenberg, a devenit proprietarul mărcilor Realitatea.

Această decizie ar fi trebuit să fie trimisă către CNA dar documentul a ajuns abia astăzi pe masa Consiliului.

Baciu Gabriel, avocat din partea Realitatea Media:

"Era de datoria Tribunalului București să depună decizia la CNA. Documentul depus astăzi atestă că mărcile sunt încă în patrimoniul Realitatea Media S.A, care dispune de ele până la soluționarea irevocabilă a procesului de fond. Acestă soluție irevocabilă va avea loc într-un timp destul de îndelungat. E-boutique, acest creditor, are o mulțime de procese cu Realitatea Media. Nu știu în ce calitate face solicitări către CNA cu privire la mărcile Realitatea. Tribunalul București a dispus înlăturarea de la masa credală a E-boutique, deci nu mai are nici calitatea de creditor.

Chiar dacă am accepta că este creditor, el a solicitat suspendarea emisiei Realitatea, fapt care demonstrează că acționează cu reacredință. GMG, compania controlată de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, este principalul creditor. E-boutique, firma lui Elan Schwartzenberg, nu există la masa credală."

Președintele CNA, către Realitatea: Nu folosiți o frecvență gratuită în razboiul cu o insituție!

Laura Georgescu, președinte CNA:

"Eu nu am pregătire juridică. Iată ce am înțeles: avem o speță în care E-Boutique KFT revendică diverse de la Realitatea Media, am o problemă cu Realitatea Media care revendică ceva de la Win Win Business & Lobby Company Limited, iar certificatul pe care l-ați depus la CNA est atacat într-o altă speță.

Îmi declar neputința de a cuprinde toate valențele judiciare cu privire la această încrengatură de la Realitatea. Șeful CNA s-a transformat în sluga dumneavoastră și incearcă să înțeleagă care sunt problemele și să vă ajute.

Nu am încă competența să mă pronunț, las organele competente să o facă. Încercarea repetată, faptul că ați spus că veți face plangere penală la adresa șefei CNA (...) Vă rog frumos să faceți direct plângerile penale, aveti toate pârghiile de a declanșa anchete penale, nu folosiți o frecvență gratuită în razboiul cu o insituție care vă ajută să vă duceți la bun sfârșit business-urile. Nu mai titrați: "Șefa CNA șicanează Realitatea TV".

Am intrat în această instituție fără să știu ce mă așteaptă. Haideți să punem punct , cred că ar fi cazul să oprim aici totul, nu facem altceva decât să vă ajutăm."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Problemele acestea juridice pe mine mă depășesc. Eu v-aș cere ca în cazul în care aveți astfel de suspciuni cu privire la abuzuri din partea CNA, pentru că nu aș vrea ca Realitatea Media să preia niște practici pe care le-a vazut la alte posturi, ca atunci când CNA aplică sancțiuni, să nu mai considerați că aceste decizii sunt luate pe comenzi politice. Ar fi bine sa faceti niste precizări, conform legii audiovizualului în ce priveșt corecta informare a opiniei publice."

Mura Frânculescu:

"Am sa comunic echipei editoriale care se ocupă de CNA."

Laura Georgescu:

"Nu suntem interesați decât să aplicăm legea."

La final, Laura Georgescu a cerut avocatului Realitatea Media să ofere Consiliului un film cu desfășurarea tuturor proceselor în care a fost implicat grupul de media în anii trecuți.

Informații de context

  • Pe 22 mai, Elan Schwartzenberga înştiinţat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea Media, precizând totodată că orice solicitare de autorizare a unei televiziuni cu denumirea Realitatea Plus necesită acordul său, relatează Mediafax.

Schwartzenberg face trimitere şi la soluţia pronunţată 21 mai de Curtea de Apel Bucureşti, prin care acest contract de cesiune de mărci, “având ca obiect transferul tuturor drepturilor şi obligaţiilor asupra mărcilor Realitatea Media, îşi păstrează pe deplin valabilitatea, titular cu drepturi depline asupra mărcilor Realitatea Media fiind în acest moment societatea Win Win Business & Lobby Company Limited“.

  • Tribunalul Bucureştia admis, pe 23 mai, cererea formulată de Realitatea Media SA şi a suspendat efectele contractului de cesiune prin care compania Win Win Business & Lobby Company Limited, controlată de Elan Schwartzenberg, a devenit proprietarul mărcilor Realitatea.
  • Curtea de Apel Bucureștia decis pe 23 septembrie, printr-o hotărâre irevocabilă, să diminueze creanța pe care GMG Media Box o are față de Realiatea Media, după cum Paginademedia.ro a scir aici. GMG Media Box, compania controlată de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, are o creanță de 11,8 milioane de lei (aproximativ 2,6 milioane de euro), față de 70,9 milioane de lei, cât avea până acum.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu