Skip to main content

Mitică Dragomir despre drepturile TV: Nu mai facem nicio licitaţie, ne-am înţeles deja cu un investitor

 

Sursa foto: Adevarul
Sursa foto: Adevarul

Publicitate

"Ne-am înţeles deja cu un investitor, nu mai facem nicio licitaţie", a spus Dumitru Dragomir despre drepturile de difuzare, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

În acelaşi material, Dragomir dă câteva indicii legate de viitorul drepturilor TV: "Va fi o asociere cu o firmă olandeză".

În urmă cu două zile, Adevărul specula varianta cu Orange TV, negată însă de şeful ligii, în interviul de azi.

Fragmente din interviul Adevărul

Surse din piaţa media susţin că surpriza despre care aţi vorbit e vânzarea drepturilor către Orange TV. E adevărat? 

Dragomir: Nu. E vorba de o firmă străină, din Olanda. Negocierile sunt destul de avansate şi ne-am înţeles în proporţie de 90 la sută.

Nu o să mai fie nicio licitaţe. Liga se va asocia cu această firmă olandeză, iar cine vrea să dea meciuri din campionatul românesc poate veni la negocieri.

Digi, Dolce şi Antena 1, care deţin acum drepturile, nu o să mai aibă meciuri din Liga I?

Ba da. Poate să aibă. Pot cumpăra drepturile de televizare de la asociaţia pe care o vom înfiinţa noi, Liga, cu firma olandeză.

Dacă la următorul contract pentru vânzarea drepturilor TV nu iau câţi bani s-au dat ultima dată, atunci plec de la Ligă. O să iau suta de milioane sau ceva în jurul acestei sume.

Când o să lansaţi oficial proiectul pentru vânzarea drepturilor TV?

În februarie 2014. Dacă nu, cel târziu în luna martie. E un proiect în care olandezii au investit deja foarte mulţi bani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lpf lpf
    Investitorul olandez se numește Mitica van Dragomir
  • Gogea Mitu Gogea Mitu
    ar fi doar doua motive serioase de includere a "olandezilor" in aceasta ecuatie: la vinzarea drepturilor, cumparatorii finali, evident SC romane, nu vor mai plati TVA si LPF nu mai este obligata sa faca licitatie.
    Deci liber la negocieri, aranjamente, combinatii, comisioane iar 25 de milioane nu vor mai ajunge la stat. Se numeste 'optimizare' fiscala si e o idee foarte buna.
    Pretul maxim ce se poate obtine: 45 mil euro pe sezon. Pretul ce se va obtine: 35 mil euro pe sezon (in medie, ca vor fi preturi diferite pe an, incepind de mai jos si ajungind cam pe la maxim 50 mil in anul 3 sau 4 al contractului)
  • mad79 mad79
    stire de ultima ora!
    In actionariatul RCS-RDS,cine credeti ca sunt actionarii ce detin 88% din actiunile firmei?
    Ati ghicit,o firma din Olanda,asadar "OLANDEZII",lui Mitica sunt de fapt tot RCS-RDS!
  • nelu nelu
    mitica la brutarie@!@
  • cata cata
    o prostie ce a facut dragomir . de parca daca le cumpara olandezii o sa se uita ei la meciuri . daca face asta si-a luat teapa mitica .
  • Bobu Bobu
    Geo audientele nu au scazut, sunt in crestere pe Liga 1, oamenii vor sa vada fotbal pentru ca nu au la ce sa se uite pe tv... nu conteaza ca au plecat din liga Craiova si Rapid... stai calm.. exista doar sport...
  • Mego Mego
    Eu de exemplu ma uit la meciurile Petrolului,deci steaua nu ma intereseaza.
  • ion din balon ion din balon
    sigur, vin "olandezii" bv cu actionariat anonim...mitica de la lpf negociind cu mitica investitorul...oricum, inafara de steaua, la ce meciuri sa te uiti in liga 1?
  • geo geo
    E f posibil ca din sezonul viitor sa nu mai vedem meciuri din Liga 1 la televizor...sau, poate, doar vreun derby ori partidele Stelei...ptr ca nimeni nu le va da olandezilor banii visati de LPF...ca nicio televiziune din afara nu este interesata de Liga lui Mitica iar alde Digi si Dolce au pierdut in urma retrogadarii unor echipe ca Rapid si Craiova si s-au cam "fript" cu meciuri de duzina gen U Cluj - Navodari ori Chiajna - Otelul...
  • protopopescu protopopescu
    nea Mitica de la astia cati bani ai luat? sau o faci doar de dragul sportului romanesc?

Trimite un comentariu

sus