Skip to main content

Protestul anti Roşia Montană, în cifre seci: zero ştiri pe Antena 1, Antena 3, România TV şi Prima TV

 

capturi stiri Rosia Montana

Publicitate

MONITORIZARE. Un tabel şi câteva cifre seci, dar mai mult decât relevante, arată dezinteresul posturilor de televiziune faţă de manifestaţiile împotriva exploatării de la Roşia Montană. Duminică seara, câteva posturi au înregistrat zero pe linie în acoperirea evenimentului.

O monitorizare făcută de agenţia Media Image, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, vorbeşte de la sine: nicio ştiri pe România TV, nicio ştire pe Antena 1, nicio ştire pe Prima TV, niciuna pe Antena 3.

Cum au fost reflectate acţiunile împotriva RMCG de către posturi, duminică seara

Post TV Numar stiri Durata
Digi 24 8 34:17
Realitatea TV 7 39:25
B1 2 73:17
Protv 1 03:06
TVR 1 1 00:43
Antena 1 0 00:00
Prima TV 0 00:00
Antena 3 0 00:00
Romania TV 0 00:00

Sursa: Monitorizare Media Image pentru paginademedia.ro. 

O menţiune importantă: Toate posturile din acest tabel, cu excepţia Digi24 au difuzat, în acest an, reclame pentru proiectul RMCG, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Pro TV, postul cu cea mai mare audienţă din România a avut o ştire de trei minute. Cei mai generoşi cu protestele au fost B1 TV cu 73 de minute, Realitatea TV cu 39 de minute şi Digi 24 cu 34 de minute. Pe lângă ştiri, Realitatea TV a mai avut şi 50 de minute într-o emisiune dezbatere, în timp ce B1 TV a avut 16 minute.

Transmisiile B1 TV, care a văzut o perioadă protestele ca manifestaţii împotriva Guvernului, au fost atinse de tuşa subiectivă ale reporterilor.

Câteva exemple:

Mădălina Poenaru, reporter B1 TV –

  • „Protestul este neautorizat, trebuie spus acest lucru, pentru că aşa fac aceşti oameni, susţin o cauză. Sunt şi alte persoane care au de suferit de pe urma acestui protest. Pe de o parte este faptul că traficul care este dat peste cap în Bucureşti, dar este şi gălăgia pe care aceştia o fac, au fluiere şi scandează încontinuu”.
  • „Mai mult decât atât, nu sunt nici foarte prietenoşi cu jurnaliştii care sunt alături de ei pe stradă şi încearcă să facă vocea lor auzită”.
  • „Înţelegem că vrei să susţii un proiect, vrei să fii auzit însă nu aşa se procedează. Nu poţi să ieşi în evidenţă perturbând pe alţii. (...) Este o modalitate prin care foarte multi tineri îşi expun punctul de vedere fără să aibă neapărat legătură cu ceea ce înseamnă în acest moment proiectul Roşia Montana”.

Nadia Ciurlin, realizator B1 TV - „Protestatarii discută între ei acolo în piaţa victoriei şi încearcă să se pună de acord să se întoarcă în piaţa Universităţii şi să blocheze traficul. Probabil pentru că acolo nu au sorţi de izbândă, pentru că acolo nu blochează nimic şi nu sunt foarte importanţi sau nu atrag destul de multă atenţie ca la Piaţa Universităţii”.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sasca sasca
    Trustul Intact lupta pentru salvare Rosiei Montane nu pentru distrugerea ei.
  • Fidea Castro Fidea Castro
    "Trebuie sa fie un subiect abordat de toate televiziunile sau ce?" - Amice, esti idiot. EVIDENT ca este un subiect care ar trebui sa fie abordat de absolut orice actor de presa care are acoperire nationala! Daca nici cand ies mii de oameni in strada si blocheaza circulatia, sunt inconjurati de jandarmi etc. nu e subiect de stiri... da-o-n mama ei de treaba! Pai atunci CE mai este subiect? Anyway, noi astia care lucram (sau am lucrat) din pasiune in presa stim ca 99.9 la suta din ziare/televiziuni/publicatii on-line sunt ahtiate dupa reclamele care au devenit singurul scop in viata editoriala. Iar aici ma refer si la reclamele murdare, pe din dos, politice. Trist, dragii mei. Trist.
  • George George
    Da. Cand ies 4-5 mii de oameni in strada in Bucuresti si cam la fel si in Cluj si alaturi de ei si altii in alte orase ale tarii si se blocheaza bulevardul principal din capitala....da cred ca ar trebui. Imi pare ca tine mai mult de interesul public decat "internarea imparatului Iulian" care se dadea la ora respectiva la una din televisiuni. La altele era Eba cu copilul ei...care se nascuse deja de 1 zi. Se daduse deja stirea. M-am uitat apoi pe o camera "live". Nu era nimic. Desi in realitate oamenii erau acolo. Pusesera o inregistrare din alta zi , de la aceeasi ora. Mi se pare "interesant" cum s-a incercat acoperirea stirii. "Tind sa cred" ca sunt niste jocuri politice la mijloc.

    Si nu spunem de ce nu s-a vorbit non-stop despre asta. Dar poate ar fi meritat cateva zeci de minute , nu gasesti? Dupa mineriade nu s-au mai facut proteste mari. Unul a fost in iarna si unul acum. Pare un eveniment.
  • eu eu
    Mi se pare facut pe genunchi acest articol. Cum poti sa pui la gramada televiziunile de stiri (cu informatii in fiecare ora) cu televiziunile generaliste (care au cam un singur grupaj pe zi de stiri)? In stilul asta mai puteau fi adaugate si altele NationalTv, KanalD....si tot ce ne trece prin cap. Plin de profesionalism articolul si inutil in acelasi timp. Bravo!
  • marius marius
    1. MUTA-TE!
    2. Nu mai masca masinaria asta de propaganda care se vinde celui care ofera mai mult (asta cand nu sunt ocupati cu ordinele date de partidul politic pe care il sustin) ca "presa". Motivele pentru care scandeaza lozinci anti-presa (doar scandeaza, ca din afirmatia ta se intelege mai mult ca ii bruscheaza fizic) sunt bine-intemeiate
    3. Aici nu ai de aface cu pensionari cumparati cu zahar si orez, cu huliganii echipelor de fotbal sau cu cei care s-au uitat prea mult la antene pana au inceput sa vada coarne pe capul marinarului. Acestia erau oamenii din 2012 de la Universitate, acum nu mai ai de aface tot cu ei. Mergi acolo intre ei si o sa iti dai seama despre ce vorbesc. Si aici as mai vrea sa te intreb: ce ai vrea sa facem ca sa fim auziti, sa ne retragem cuminti in case si sa ne rugam in liniste sa fie bine? Ar vrea RMGC :))))))))
  • Alin Alin
    Digi 24 mi se pare cel mai obiectiv post de stiri, urmat de realitatea tv. In ce priveste Romania Tv si Antena 3, nu pot spune acelasi lucru.
  • Codrut Codrut
    Mi se pare jalnic pentru toate posturile de televiziune acest sondaj. O chestiune arzatoare pentru tara noastra are un rating mai mic decat parada tiganeasca de la RTV. Oameni buni...mai suntem normali? ne mai putem numi o natie si o civilizatie, in conditiile in care tiganiada ordinara in care se batjocoreste ideea de regalitate si monarhie cu teorii despre "casa regala tiganeasca" este mai importanta in ochii majoritatii decat FURTUL CELEI MAI IMPORTANTE RESURSE CARE O MAI AVEM IN PREZENT? Ma ingrijorez, si sincer sunt uluit cat de prsoti si prostiti suntem. Nu-mi vine sa cred cat de superficiali si inculti am ajuns, dand aripi unor ineptii juridice, economice si culturale, in acelasi timp trecand in standby chestiuni arzatoare si de mare importanta pentru viitorul nostru. Se observa foarte clar ca sintagma "prosteste poporul cu televizorul", arhicunoscuta dealtfel, a ajuns la ideea de obiectiv national in randul politicului cotidian. Ni se da circ pentru a uita si batjocori subiecte extrem de sensibile si importante pentru viitorul nostru. Cat despre oamnii politici, fara nicio jena sau frica pot afirma ca ar trebui eutanasiati (nu cainii cum se vehiculeaza de cateva ore bune) intrucat dincolo de faptul ca sunt niste tradadori ordinari, sunt bolnavi psihici. Afirmatia este dovedita de domnul prim ministru care sufere de dedublari de personalitate, ca "prim ministru accepta proiectul Rosia Montana" iar ca deputat "este impotriva acestuia". Domnilor, eu va intreb pe voi care se pare ca sunteti in aceeasi idee cu mine, suntem noi tampiti sau aceste fiinte execrabile (exempli gratia primul ministru) sunt bolnave? Va dati seama ce trist este sa fii condus de un tampit care nu poate sa ia o decizie, jucandu-se de-a bambiliciul? este grav...ma oripilez ce poate sa ne ofere cotidianul ...numai bine va doresc
  • catalin catalin
    Bravo pentru Realitatea tv si Digi 24 singurele televiziuni de stiri, restul tomberoane mizere.
  • adela adela
    Respect Realitatea tv, au fost cei mai impartiali. Antena3 a fost jegoasa si si-a aratat adevarata fata
  • alex_2 alex_2
    au si aparut postacii antenisti... pacat ca la IMA nu va invata sa cititi.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Monitorizarea este făcută pe ziua de duminică, în care au avut loc primele proteste. Scrie și în material. Așa au stat lucrurile duminică. Citiți cu atenție înainte de a comenta.
  • Alin Ache Alin Ache
    Chiar acum ma uit la Antena si vad subiectul la stiri...Nu stiu cat de adevarate sunt cifrele date publicitatii de Media Image via paginademedia, dar nu m-ar mira ca totul sa fie o facatura. Nu ar fi prima data...
  • Catalin Musatescu Catalin Musatescu
    Observ ca problema nu este ca televiziunile nu au relatat subiectul, ci ca Antenele nu au facut-o. Nu e problema asa mare daca TVR (televiziunea nationala de stat) a avut cateva secunde de emisie despre subiect, atat timp cat Antenele sunt cele scoase in fata pentru cat de insensibile au fost pe marginea subiectului. Inteleg de aici ca toate sunt vinovate, dar Antenele trebuie sa fie "cele mai vinovate". Cu cat se mai cumpara un atac de presa, doamna Bunea?
  • Jix Jix
    Asa si? Trebuie sa fie un subiect abordat de toate televiziunile sau ce?
  • petre ispirescu petre ispirescu
    Ia uite cum se fac stirile la cea mai buna televiziune de ştiri din România. Ca se mai regizeaza una alta, la o stire de televiziune înteleg, dar sa-l iei pe şeful parcării si sa-l dai sofer de tir, dupa ce l-ai invatat ce sa spuna...ASTA DA PRESA!
    http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Timisoara/Stiri/La+Lugoj++ca+in+Statele+Unite+ale+Americii

Trimite un comentariu

sus