Skip to main content

Resuscitarea TVR News: urmaşul TVR Info va avea ştiri şi emisiuni. Dezbaterile deputaţilor, în direct

 

TVR News
Licenţa TVR Info a fost transformată în TVR News anul trecut. Cea mai mare parte din program sunt reluări EuroNews.

Publicitate

EXCLUSIV. Televiziunea publică are în plan resuscitarea postului de ştiri TVR News. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, din octombrie, canalul va avea din nou producţii proprii, realizate de actualul departament de ştiri. Planurile includ noi emisiuni, jurnale, dar şi transmisiuni de la dezbaterile din Parlament.

Detalii, în continuare:

Urmaş al fostului TVR Info (închis anul trecut), TVR News difuzează, în prezent, în mare parte, preluări de pe Euronews.

Contactat de Paginademedia.ro, Claudiu Lucaci, şeful departamentului de ştiri, a confirmat planurile de relansare.

Claudiu Lucaci, pentru Paginademedia.ro:

“Relansarea face parte din proiectul managerial cu care am câştigat concursul în TVR. Acesta este unul dintre punctele din strategia mea, prin care urmăresc creşterea de audienţă a producţiilor de ştiri din Televiziunea Română.”

“Planul presupune că departamentul de ştiri îşi va asuma din resursele proprii dezvoltarea TVR News, prin includerea în conţinutul programului postului de ştiri, a producţiilor realizate de jurnaliştii departamentului. Continuă colaborarea cu EuroNews, astfel încât emisia TVR News va cuprinde segmente orare acoperite de reţeaua paneuropeană, ca şi până acum, la care se adaugă noile producţii ale departamentului de ştiri.”

Ce aduce din vechiul TVR Info?

“Nu are niciolegătură cu TVR Info. Doar că este un canal de ştiri pe frecvenţa fostului post. TVR News va avea un concept editorial diferit şi, deocamdată, nu va avea un buget propriu”, a explicat Lucaci.

Ce va avea TVR News?

  • Telejurnalele difuzate în sistem simulcast cu TVR 1 şi TVR 2 în funcţie de ora de difuzare
  • Un jurnal propriu TVR News, Live, cu invitaţi, de la ora 16.00.
  • Ediţii speciale zilnice
  • Emisiuni de analiză, dezbateri şi retrospective zilnice
  • De la ora 21.00, Prim Plan, care era pe TVR 1, se mută pe TVR News.
  • Ora de ştiri se va difuza simultan, de la ora 22.00, pe TVR 2 şi pe TVR News.

Planurile pentru TVR News prevăd şi transmiterea dezbaterilor din Parlament:

Claudiu Lucaci:

“Suntem în discuţii avansate cu Camera Deputaţilor pentru preluarea în regim live a dezbaterilor parlamentare, în plen şi în mai multe comisii de specialitate. Modelul este canalul american C-Span”.

“Acest canal de ştiri va mai aduce o noutate: ne-am propus să dezvoltăm un concept care să funcţioneze dual: online şi TV. Site-ul de ştiri va fi integrat în conceptul TVR News. De exemplu, toate ediţiile speciale vor putea fi văzute în Live Streaming pe site-ul ştirileTVR.ro, iar pe site-ul de ştiri va fi Live Text de la eveniment”, a adăugat el.

ISTORIE. TVR Info, primul canal de ştiri al TVR, a fost înfiinţat în ultima zi din 2008. O perioadă, postul transmitea doar imagini de la camere amplasate în diverse locuri prin ţară: Piaţa Iancului din Bucureşti, Bulevardul Revoluţiei din Arad, Fântâna muzicală din Piteşti.

Iată cum arăta, la început, emisia postului:

[jwplayer file="/video/tvr_info.flv"]

În 2011, postul începe să se dezvolte şi angajează jurnalişti şi prezentatori. Intră în grilă Adriana Muraru, Ioana Lupea, Mircea Marian, Malvina Cervenschi. În mai 2011, re relansează.

În august anul trecut, conducerea TVR a decis închiderea posturilor TVR Cultural şi TVR Info, din raţiuni economice. Pe 15 august, TVR Info îşi oprea emisia. La câteva luni, în noiembrie, licenţa TVR Info era redenumită TVR News. Sub noul nume, programul era în mare parte preluări EuroNews (80%) şi difuzări ale unor jurnale de pe celelalte posturi.

VIDEO. Ce spunea Claudiu Săftoiu despre restructurarea TVR, despre desfiinţarea TVR Cultural şi TVR Info, în interviul video acordat PaginademediaTV

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • john john
    Euronews exista. Doar ca trebuie un efort sa-l receptionezi. Cei care stau la mana cablistilor si se roaga pentru introducerea unui canal isi merita soarta.
  • danu danu
    No comment. Doar câteva link-uri utile pentru noi (în niciun caz pentru menejmentu' TVR căci, nu-i aşa? they are the best of the bests), cu streaming LIVE, pentru a ne face o idee despre cum arată adevărate "canale parlamentare" care transmit - pe lângă tradiţionalele şedinţe de plen - şedinţele comisiilor, dezbateri în studio, interviuri, şi, mai ales, documentare şi reportaje... oho!, cum rareori vor putea fi văzute pe la televiziunile din România, cu atât mai puţin pe vreun canal al serviciului public de televiziune românesc. Nu îndrăznesc să dau exemplu BBC Parliament... ar fi un cinism imens din partea mea.


    Parlamentsfernsehen [www.bundestag.de/Mediathek/?action=tv]
    La Chaîne Parlemantaire [www.lcp.fr]
    Public Senat [www.publicsenat.fr]
  • puma punku puma punku
    Daca ar avea vreo legatura cu televiziunea, sefii TVR numiti politic ar sti cat costa o televiziune de stiri. daca nu ai bani nu te bagi in aventura asta ca iese rau...eu as dori ca cei care aproba aceste cheltuieli aberante din bani publici sa plateasca pana la ultimul leut, si pana a ultima zi de inchisoare...
  • jucu jucu
    Bine ca au inmormantat TVR CULTURAL. Canale de info sunt berechet, de cultura era numai unul!
  • StefanStefan StefanStefan
    Mai bine l-ar inchide de tot si ar redeschide TVR CULTURAL.
  • andy andy
    cel mai bine ar fi daca l-ar desfiinta
  • Bundestag! Ja, Ja, Schön! Das ist Wunderbar! Bundestag! Ja, Ja, Schön! Das ist Wunderbar!
    Transmisiuni in direct de la Parlament! Ce poate fi mai placut ochiului si mintii? Ce poate fi mai aducator de audiente mari?... Superb!
  • Dragos Dragos
    Dacă ar mai exista presă adevărată în țara asta, conducerea TVR ar fi fost deranjată cu niște întrebări legate de TVR Cultural...
  • gigi gigi
    Eu nu mai vreau ca Euronews sa fie retrasmis de TVR Info la o calitate a imaginii cel putin jenanta. As vrea Euronews asa cum era inainte, adica un canal tv de sine statator.
  • geo geo
    cred ca vom vedea in direct, si in exclusivitate, si conferintele de presa ale PSD si PNL, pe cele ale Guvernului, pe cele ale sefilor Parlamentului.
  • gicu gicu
    bravooooo.. traiasca FELIX!!!!! Hai pariu ca "invitatii speciali" si realizatorii de emisiuni o sa fie cam exclusiv de la antene :)) Hai pariu! Parca anul trecut USL urla in gura mare ca postul asta este complet inutil. Iata ca poate deveni totusi util :))))

Trimite un comentariu

sus