Skip to main content

VIDEO. Agenția care i-a făcut campaniile lui Sorin Oprescu se rebranduiește. Cum se va numi AdVenture

 

Alex Zamfir, acționar al Funvertising, fosta AdVenture. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

După zece ani, agenția de publicitate AdVenture își schimbă numele și anunță o schimbare. Compania se va numi Funvertising, iar șefii agenției spun că schimbarea numelui vine după o perioadă mai lungă de rebranding și de schimbări în firmă.

Despre ce este vorba, în continuare. Înainte de explicațiile oferite de Alex Zamfir, acționar al agenției, câteva date despre companie:

AdVenture este agenția de publicitate care s-a ocupat de prima campanie a lui Sorin Oprescu pentru primăria Capitalei, din 2008. Unul dintre acționarii AdVenture este Alex Zamfir, prieten din copilărie cu Mircea Oprescu, fiul primarului. Agenția a semnat atunci spotul Buldogul. AdVenture l-a avut client pe Oprescu și în următoarele campanii.

În portofoliul agenției de publicitate se regăsesc clienți precum CEZ, Volvo, Servier Pharma, VB Leasing, Academica Medical Center, A&D Pharma, Optiblu și producătorul de lapte Lactag.

Spotul Buldogul:

 Alex Zamfir: "Atmosfera din industrie ne-a adus în această situație"

"Atmosfera din industrie, din ultimii ani, ne-a adus în această situație", explică pentru Paginademedia.ro Alex Zamfir. "Aveam două variante: să stăm și să ne lamentăm sau să încercăm să facem ceva".

Ce s-a întâmplat, spune Alex Zamfir:

"După un training cu un specialist american, Lawrence Cohen, am început să implementăm ceea ce se numește listening partnership. De ce? Ne-am dat seama că lumea nu mai ascultă, că nu știm să ascultăm. În ce constă exercițiul: în fiecare zi, prin rotație, ne ascultăm unul pe celălalt. Fiecare are cinci minute să povestească ceva, fără a fi întrerupt, apoi rolul se schimbă. Facem acest exercițiu de un an."

"În primăvară, am văzut o prezentare a lui Dan Pink, care vorbea despre motivațiile extrinseci, precum recompensele și pedepsele și cele intrinseci (aprecierea la locul de muncă). Am realizat că atunci când e vorba de o muncă creativă, motivațiile intrinseci sunt cele care contează."

"Am început prin a schimba site-ul, apoi numele". De ce Funvertising? "Fun nu înseamnă funny ci, mai degrabă plăcut. Vrem să devenim un loc de muncă plăcut, să creăm o atmosferă fun în agenție. Oameni mai fericiți înseamnă oameni mai creativi și, de aici mai eficienți."

Vor mai lucra pentru Sorin Oprescu?

"Dacă are nevoie de serviciile noastre și ne solicită, sigur", spune Zamfir.

FILE DE ISTORIE. Agenția full service AdVenture a fost înființată în 2002 de către Alex Zamfir (care venea de la Leo Burnett), Dan Dumitrescu, Toni Iuruc și Liviu Redeleanu (care lucrase în Tempo Advertising). Ultimii doi au ieșit ulterior din afacere: Iuruc în 2006 și Redeleanu în 2011.

  • Printre primele proiecte au fost Ziua Shop (un magazin online al celor de la Ziua), Reiffeissen Bank și o lucrare pentru Unilever.
  • În 2007, agenția trece printr-o perioadă bună, după ce câștigă clientul Interamerican (asigurări de viață).
  • În 2008, AdVenture este agenția de publicitate cu care lucrează Sorin Oprescu. De altfel, Alex Zamfir, unul dintre fondatori, este prieten bun cu Mircea Oprescu, fiul primarului. Candidatul Sorin Oprescu se impunea atunci în bătălia cu “buldogul” Vasile Blaga.

În campania din 2008, AdVenture semnează spotul Buldogul, care ajunge rapid un viral.

AdVenture lucrează cu Sorin Oprescu și în alte două campanii: cea pentru Președinție, din 2009 și cea locală, de anul trecut, în urma căreia Sorin Oprescu a câștigat, din nou, primăria Bucureștiului.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu