Skip to main content

CAMPANIE INEDITĂ (VIDEO). Poezie la metrou, cu Julius Meinl și Emil Brumaru. Versuri pentru toată lumea

 

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

METROU - CAMPANIE. Începând de astăzi, timp de două zile, unul dintre metrourile care circulă pe ruta Berceni - Pipera are vagoanele tapetate cu post-it-uri cu versuri din poezii de Emil Brumaru, Șerban Foarță, Ileana Mălăncioiu, Ovidiu Nimigean și alți poeți contemporani.

Călătorii Metrorex care vor nimeri în trenul poeziei pot lua cu ei câteva dintre post-it-urile lipite pe pereții vagoanelor.

http://www.youtube.com/watch?v=HWqS13nCRAQ&feature=youtu.be

Ce se întâmplă când se termină post-it-urile?

Sunt destule versuri ca să ajungă la toți călătorii. Echipa proiectului "realimentează" vagoanele la capăt de linie. Metroul care face parte din proiectul Iulius Meinl va fi alimentat cu peste 260.000 de astfel de post-it-uri pentru călători. In momentul lansării proiectului, vagoanele metroului erau tapetate cu 40-50.000 de post-it-uri.

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

Proiectul, care se vrea un manifest al poeziei și poeților către marea masă, este o inițiativă a Julius Meinl, ambasador al culturii cafenelelor vieneze, și a fost implementat de Heist Industries.

Poezia poate transforma societatea în care trăim într-o lume mai bună și mai frumoasă”, este mesajul acestei campanii inedite.

“De mâini ne țineam și mergeam/ Prin locuri atât de ciudate/ Tu spuneai că-i în rai eu spuneam/ Că raiul e mult mai departe…” (Emil Brumaru, Rezervația de îngeri), asta stă scris pe unul dintre sutele de mii de bilețele din metroul poeziei.

Conferința de presă de lansare a acestui proiect a avut loc în acestă dimineață într-un metrou, care în jurul ore 10.30 a plecat din stația Piața Universității. La eveniment au participat poetul Emil Brumaru, solistul trupei Vița de Vie, Adrian Despot, și Deliric.

Adi Despot si Emil Brumaru
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

“Este începutul unui program prin care vrem să susținem poezia românească, să o scoatem din nișă sau s-o scoatem din raftul un pic uitat în care se află și să o readucem în fața maselor”, a spus Radu Pilat, Managing Partner al agenției de Community Marketing Heist Industries la prima conferință de presă din Romania ținută într-un metrou în mișcare.

Emil Brumaru
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

“Gestul Julius Meinl din metroul bucureștean se vrea un manifest al poeziei și poeților către marea masă. Suntem aici, suntem actuali, vă dorim atenția. Și mai mult ca sigur că viața dvs va fi mai frumoasă. Măcar pentru câteva secunde” - Radu Pilat, Managing Partner al agenției de Community Marketing Heist Industries.

Emil Brumaru s-a arătat încantat de proiectul Julius Meinl:

"Credința mea este că poezia există oriunde. Se scrie în continuare pentru că scriitorii se vindecă prin versuri. Ar fi ideal ca tot mai mulți călători să aibă în buzunarul de la blugi o carte de poezie. (...) Iubitul să-i scoată iubitei din buzunar o carte de poezie. Asa se poate propaga poezia: rog toate femeile frumoase să poarte în buzunarul din spate al blugilor, când merg cu metroul, o carte de poezie. Așa femeile vor fi și mai atractive pentru bărbați”.

Conform lui Radu Pilat, evenimentul de la metrou este doar un teasing: "Vor urma și alte situații în care Julius Meinl și poezia vor încerca să facă viața românilor mai bună și mai frumoasă".

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

poezie la metrou
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

Adi Despot si Emil Brumaru
Foto: Paginademedia.ro, Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu