Skip to main content

Dan Diaconescu relansează mâine OTV

 

dan diaconescuDan Diaconescu relansează mâine postul OTV, dar deocamdată pentru publicul din Italia și printr-un semnal de promo pentru cabliștii din Romania, după cum acesta a declarat pentru HotNews.ro.

Publicitate

Intenția lui Dan Diaconescu a fost anunțată în exclusivitate de Paginademedia.ro AICI.

În urmă cu o săptămână, Dan Diaconescu, patronul postului, a declarat în exclusivitate într-un interviu acordat Paginademedia.ro că a obținut o licență TV în Italia și că e gata să dea drumul televiziunii în jurul datei de 15 octombrie. Acesta a mai declarat că emisiunea sa va fi realizată într-un sediu pe care acesta îl are la Vatican, iar restul emisiunilor vor fi realizate în studiourile din Bulevardul Preciziei.

Diaconescu a declarat pentru HotNews.ro că frecvența digitală terestră e cea folosită până acum de televiziunea Romit TV, deși un oficial al acestui post declarase pentru corespondentul HotNews.ro la Roma că televiziunea lui Dan Diaconescu "nu va emite de pe frecvența Romit TV".

HotNews.ro scrie că relansarea OTV este învăluită în incetitudine, atât timp cât Ionuț Pavel, vicepreședintele Romit TV, a spus că televiziunea lui Dan Diaconescu "va emite pe frecvența lui care i-a fost acordată de statul Italian și care este pentru transmisie prin satelit. În clipa de față discutăm doar despre o posibilă preluare de către noi a anumitor programe din grila OTV. Noi i-am făcut partea de consiliere tehnică pentru deschiderea firmei și obținerea licenței".

Cum a explicat Dan Diaconescu situația cu cabliștii

"Firmelor de cablu care nu preiau emisia OTV le vom da un termen pina cand pot fi de acord sa ne preia (...), dupa care nu vom mai da semnal, vom apela la o noua platforma prin care vor imparti antene oamenilor, cum au facut si firmele de cablu, lucru care poate fi un mare business din care vom cistiga bani frumosi", a declarat Diaconescu pentru HotNews.ro.

Ce va difuza mâine seara OTV?

Diaconescu a adaugat că mâine seară va încerca un duplex între studioul din Italia și studioul OTV de la București, cel din Strada Preciziei, pe care el îl prezintă drept un punct de lucru al televiziunii din Italia.

Pentru început, până când se va lămuri situația în privința cabliștilor, el a spus că programul va fi "o buclă de promo" cu emisiuni în reluare, emisiunile postului urmând să fie introduse treptat în grilă.

Din interviul acordat de Dan Diaconescu Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Când va emite OTV?

Dan Diaconescu: Am obținut deja licența în Italia. În principiu, ne propunem să dăm drumul postului în jurul datei de 15 octombrie. Dar aici nu depinde numai de noi, depinde și de firmele de cablu din România. Oricum, dacă nu e 15, e 30 octombrie, dar tot îi dăm drumul.

Cu ce cabliști ați semnat?

Deocamdată, cu cei mici. Sunt mulți, sunt cam 300, dar nu sunt din cei mari.

Câți abonați au firmele mici cu care ați semnat contracte?

Sunt puțini, împreună au cam 10% din piață. Un alt lucru important pe care vreau să-l spun, este că în Italia am luat și o licență cu acoperire națională pentru comunitatea de Români de acolo, așa că OTV se va vedea și în Italia.

Dar cu firmele mari, cu UPC, cu RCS, în ce stadiu vă aflați?

Suntem ceva mai avansați cu RCS. Așteptăm de la ei un răspuns în această săptămână. Chiar dacă nu ne preiau, tot vom da drumul postului. Foarte important, noi vom emite pe satelit Eutelsat 16 grade, Est. Este important pentru că pe același satelit sunt multe posturi de televiziune românești. Dacă au antene parabolice, oamenii pot vedea în același loc, de pe același satelit, pe lângă OTV și TVR 1 sau posturile lui Prigoană.

Consiliul Național al Audiovizualului a retras licența audiovizuală societatii Ocram Televiziune, pentru postul OTV, pe data de 23 ianuarie 2013, din cauza amenzilor acumulate de acest post în ultimii ani și rămase neachitate.

Citește și:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu