Skip to main content

DDTV își reia emisia fără OTV, cu grila inițială

 

Sursa foto: Ecaterina Marinescu
Sursa foto: Ecaterina Marinescu

Publicitate

Postul DDTV, controlat de Dan Diaconescu, poate să își reia emisia cu grila de programe aprobată deja de CNA, cea care nu include retransmisia programelor online ale OTV.

Președintele CNA, Laura Georgescu, a explicat, în ședința de astăzi, că emisia postului DDTV nu a fost suspendată și că Digital Sky a avut interdicție să preia semnalul postului atâta timp cât programele OTV sunt retransmise de DDTV.

Pe data de 18 și 21 octombrie Consiliul Național al Audiovizualului a trimis o echipă de inspecție la sediul DDTV. În urma acestor controale, echipa CNA a constatat mai multe nereguli printre care și preluarea programelor online ale OTV.

Dan Diaconescu a început demersurile la CNA pentru a putea include în grila DDTV programe ale OTV.

Acesta a depus astăzi cererea de modificare a grilei de programe a postului DDTV, astfel încât să poată prelua o parte din programele OTV.

Până când CNA va lua în discuție cererea lui Diaconescu, postul DDTV își poate relua emisia cu grila de programe acceptată de CNA, cea în care apare retransmis postul Inedit TV.

Asta înseamnă că Digital Sky poate prelua semnalul postului DDTV, singura condiție fiind ca acest post să nu retransmită programele online ale OTV.

DDTV ar putea fi sancționat de CNA, dar data viitoare

În ședința CNA de astăzi s-a vorbit și despre sancționarea postului DDTV pentru că a difuzat programe care nu erau în grila aprobată de CNA. Membrii Consiliului au decis, prin vot, să amâne luarea unei decizii în această privință pentru ședința de marțea viitoare.

Amânarea a fost făcută pentru ca membrii CNA să aibă timp să verifice dosarul depus de Diaconescu și să se lămureascp dacă DDTV a preluat programele unui post de televiziune fără licență sau nu. În funcție de aceste date, Narcisa Iorga, membru CNA a spus că se va da sau nu o sanctiune mai mare.

Singura propunere de sancționare a postului DDTV a venit din partea Cristinei Trepcea.

"Am propus o amendă de 10.000 de lei pentru un radiodifuzor care a încălcat legislația prin faptul că nu a anunțat CNA cu privire la modificarea grilei de programe", a spus Trepcea.

Dosarul depus de Diaconescu este incomplet, din el lipsește certificatul fiscal constatator. Consiliul a fost de acord să primească astfel dosarul și să ia în discuție cererea lui Diaconescu în momentul în care acesta va depune documentația completă.

"Avem o mică problemă și anume că între cinci și șapte zile se eliberează acel certificat fiscal constatator, sper să acceptați cererea fără acest certificat fiscal", a spus Diaconescu.

Din discuțiile de la CNA:

Laura Georgescu:

Ce faceți pe DDTV până când CNA va lua o decizie în privința cererii de schimbare a grilei?

Dan Diaconescu:

Respectăm grila de programe pe care sperăm să ne-o acceptați astăzi.

Laura Georgescu:

Cererea dumneavoastră nu poate fi discutată în ședința de astăzi. După ce veți completa documentul și vom primi certificatul fiscal veți putea intra pe ordinea de zi.

Dan Diaconescu:

Noi voiam să respectăm proporția de filme și desene animate în timpul zilei și seara să preluăm acest program online OTV.

Laura Georgescu:

S-a depus dosarul intreg? Nu. Așteptăm să se completeze dosarul și apoi o punem pe ordinea de zi.

Viorel Vasile Buda:

În pauza de ședință am aflat că noi am votat ca unui provider să i se interzică ridicarea semnalului pentru un post (OTV), despre care astăzi am aflat că are licență. Eu propun să luăm o decizie în această privință.

Alexandru Jucan:

Propun să lăsăm DDTV să emită cu condiția să revină la condiția de legalitate, prin respectarea grilei aprobate de CNA ( care conține desene animiate, filme și retransmisia Inedit TV - n.r.). Propun să se ridice din nou semnalul DDTV cu condiția să emită cu grila inițială.

Laura Georgescu:

Dan Diaconescu vrea să mai afle dacă poate să emită în condițiile de până acum. Sunteți de acord ca DDTV să emită ca până acum (adică să retransmită OTV - nr.)?

Monica Gubernat, către președinta CNA:

“Nu stiu cum puteti sa puneti o astfel de intrebare? DDTV nu poate să retransmită programul OTV, pentru care am suspendat transmisia postului”, a spus Gubernat, după care a părăsit ședința.

Viorel Vasile Buda, vicepreședinte CNA:

Propun să repunem pe ordinea de zi acel lucru și să rediscutăm decizia de suspendare a ridicării semnalului DDTV. Atunci argumentatia noastră era ca postul retransmis de DDTV nu are licență. Dacă poate fi ridicat la Londra, dacă poate fi ridicată la Roma, atunci semnalul poate fi ridicat și la București.

Narcisa Iorga:

De ce acceptăm pe loc un dosar incomplet? De ce facem o excepție? Pentru că este viitorul candidat la președinție și pentru că apare la toate posturile de televiziune și nu poate fi oprit? Haideți să respectăm regulile pe care le avem într-o instituție publică.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • este o problema, acest om nu a platit nici o amenda, de ce altii trebuie sa plateasca si el nu, are 60 de amenzi si nu a platit nici una, a jignit pe toata lumea, asta se plange ca nu il lasa cna, pai plateste amenzile, daca isi vinde masina, plateste tot si ii mai si ramane bani, dar, prostu daca nu i fudul......
  • Viorel Vasile Buda:
    În pauza de ședință am aflat că noi am votat ca unui provider să i se interzică ridicarea semnalului pentru un post (OTV), despre care astăzi am aflat că are licență. Eu propun să luăm o decizie în această privință.


    Incredibil! Astia au idee ce voteaza, ce discuta, pe ce planeta sunt? Asta cica e vicepresedintele CNA! Pai, bre nea, Viorel Vasile din Buda, sa-ti explic eu despre ce este vorba, ca matale vad ca abia ce-ai fost parasutat acolo si nu-ti dai seama care-i spilu` sau nu te duce materia cenusie: S-a cerut sistarea emisiei postului DDTV, pentru ca acesta prelua emisia unui alt post de televiziune, si pentru care nu notificase CNA-ul in prealabil, asa cum prevede legea, pentru modificarea grilei de programe! Ai inteles, sau e nevoie sa-ti desenam? Tu nu esti cumva platit acolo din banii mei? Ia mars instant acasa!
  • asa se intampla cand le dai prostilor si frustratilor functii si drept de decizie. mi se pare neverosimil ca o persoana particulara sa decida de capul ei ce e bun pentru telespectatori si ce nu.

Trimite un comentariu