Skip to main content

DDTV, suspendat temporar pentru retransmiterea OTV

 

DAN DIACONESCU - RETINERE - DNA

Publicitate

CNA a decis suspendarea temporară a preluării semnalului postului DDTV, singurul post cu care a rămas Dan Diaconescu în România. În plus, instituția a decis sesizarea Parchetului în legătură cu retransmisia OTV, considerat post fără licență.

În cadrul ședinței, reprezentanții CNA au votat să ceară ANCOM și Digital Sky suspendarea temporară a emisiei DDTV până la soluționarea „elementelor de natură penală”.

Decizia vine la o săptămână după ce Dan Diaconescu a relansat OTV, acesta spunând că deține o licență din Italia. OTV a fost retransmis, din 18 octombrie, și pe frecvența DDTV din România, lucru considerat ilegal de forul audiovizual.

Propunerea de sesizare a Parchetului a fost făcută de către Narcisa Iorga, care a considerat că a fost încălcat articolul 96 din Legea Audiovizualului. Narcisa Iorga: „Eu văd lucrurile foarte clar. Încălcarea este minoră cu privire la transmisia în afara grilei acceptate de CNA. Ce mi se pare grav este redifuzarea unui serviciu de programe fără licență de emisie. „OTV emite din nou” înseamnă că OTV este un post de tv care emite fără licență audiovizuală. Din punctul meu de vedere se încalcă și 90, h. și art 96. La acest articol trebuie sesizat Parchetul și ANCOM”.

Ce spune articolul 96 din Legea audiovizualului: Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publică ori poate crea probleme de natură economică sau operaţională altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor.

 

Verificări la sediul DDTV

În data de 18 și 21 octombrie un reprezentant al CNA a efectuat controale la sediul DDTT.

Radu Teodorel, șeful inspectorilor:

 • „ La ambele controale s-a constatat că la sediul postului declarat la CNA, exista o cameră de control a emisiei unde existau aparatură de genul monitoare, mixer, un sistem de înregistrare pentru casetele martor”.
 • „Din discuțiile cu reprezentanții postului, am constatat că în acea cameră există trei semnale, unul este programul DDTV în sensul aprobării CNA, al doilea semnal este captat prins satelit de la Inedit TV, al treilea este de la postul OTV recepționat prin intermediul internetului.”
 • Inițial când am ajuns în data de 21 octombrie am avut interdicție de a intra în post. Am informat pe doamna președinte. Am vrut să sunăm la 112. În acel moment s-a discutat cu unul dintre acționari, acționar principal, domnul Ploștoiu Ion Florin. Dumnealui ne-a spus că este la aeroport, urmând să plecăm în Austria. După o oră am reușit să intrăm în post, am făcut fotografii. Am insistat că ei retransmit OTV, un post care nu există. Au spus că patronii postului au luat această decizie.
 • Apoi a venit și domnul Ploștoiu. I-am spus că nu este normal ca în grila de program să apară un post care nu apare în grilă, mai ales că este un post care nu mai există.

CNA a luat în considerare și ridicarea licenței DDTV, post deținut de societatea Telecroma, care are o amendă neplătită din 2009, însă Laura Georgescu, președintele CNA, a propus discutarea acestui subiect pentru ședința de joi, „să-i vedem la față și pe acționari”.

DIRECT ÎN SUBIECT. Laura Georgescu, președintele CNA, a fost pornită încă de la începutul ședinței pe OTV. Președintele CNA l-a luat la întrebări pe cameramanul OTV despre societatea pe care o reprezintă: „Al cui este cubul OTV? Este al dumneavoastră? Aveți licență? Vorbiți românește. Cine sunteți?”

„Sunt operator de imagine”, i-a răspuns acesta. „Unde urmează să vă întoarceți cu înregistrarea? De ce aveți cub de OTV? Cu cine ți venit?”, a mai întrebat aceasta. După acest episod, președintele CNA a invitat celelalte două televiziuni prezente, România TV și B1 TV, să meargă în hol pentru a lua la întrebări pe reporterul OTV, care i-a răspuns că este, de fapt, din partea DDTV și că „a împrumutat” cubul OTV.

La reluarea ședinței, un reprezentant al Telecroma Media a solicitat amânarea subiectului DDTV: „Mandatul meu este o solicitare de a acorda un termen până la care să poată pregăti toate documentele necesare și cu solicitarea de a cere participarea reprezentanților OTV.” La această solicitare, Cristina Trepcea, membru CNA, a răspuns că nu poate fi invitat un post care acum nu mai există. „Nu văd pentru ce o societate care nu are nicio legătură cu subiectul care se află pe primul loc pe ordinea de zi ne face o astfel de solicitare.”

Florin Gabrea, membru CNA,: Ce este OTV?
Avocata Telecroma – „Nu știm nici noi. De-aceea i-am invitat. Invitația de la dumneavoastră a fost primită ieri în jurul orei 18.00. De ieri până astăzi la ora 10.00, timpul a fost foarte scurt. Solicitarea este să acordați un termen dacă se poate”.

Vom reveni cu amânunte

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Ce ne spune CNA despre RTV ?( vezi linkul de mai jos !)
  http://www.realitatea.net/osim-a-respins-inregistrarea-marcii-romania-tv-televiziunea-lui-ghita-o-foloseste-ilegal_1299763.html
  Dacă există LEGE, păi ... :( să se aplice la toţi, făra nici o excepţie !!!...
 • Madam Tatoiu asta de la CNA suspenda tot :-) Pe Diaconescu daca il dai pe usa afara vine pe internet in casa :-)))
 • bai villy mai bine vorbeste de cei care ne-au prostit de 24 de ani incoace toata lumea va luati de diaconescu toata lumea are greseli pe lumea asta dar nu te poti lua si invinovati un om in fiecare zi, fiecare are dreptul la viata in sensibilitatea lui. nu cred ca diaconescu e vinovat de epava in care se afla romania de azi
 • Da in baza a cărui articol din lege au suspendat emisia? Parca mai zilele trecute se comenta ca nu exista noțiunea de suspendare in audiovizual. Sau întrerupere la cererea CNA . in baza legii audiovizuale din Congo probabil.

Trimite un comentariu