Skip to main content

EXCLUSIV. Cine a cumpărat Euromedia? Un fost finanțator Money.ro și un deputat Forța Civică și Inițiativa România Liberală, în spatele tranzacției.

 

panouri publicitare

Publicitate

Euromedia, una dintre cele mai mari firme de panotaj din țară, a anunțat că a fost vândută “către un grup de investitori”. Cine sunt cumpărătorii companiei?

Paginademedia.ro vă prezintă, în exclusivitate, cine sunt cei care au preluat compania. Doi dintre ei sunt apropiați de Inițiativa România Liberală. Unul dintre ei a susținut postul de televiziune Money.ro.

Mai multe detalii, în continuare:

Din informațiile Paginademedia.ro, firma care a preluat Euromedia se numește Createlier. Acționarii Createlier sunt două persoane fizice - Nicolaie George (25%) și Costin Ciobanu (50%) - și o altă companie Environment & Sport Development SRL, care deține 25%.

Firma Environment & Sport Development este deținută, în proporții egale, de Ovidiu-Traian Semenescu și Valerie Antoinette Denise Semenescu.

Ovidiu Semenescu, omul care a susținut Money.ro

Numele lui Ovidiu Semenescu a fost legat de postul Money.ro. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, el a asigurat finanțarea canalului de business pentru o perioadă de timp. Semenescu a finanțat și site-ul stireazilei.ro. Ovidiu Semenescu este consilier al
companiei ApaNova.

Ovidiu Semenescu este un simpatizant al Inițiativei România Liberală și al aripii liberale anti-Crin Antonescu.

Semenescu apare ca președinte al Asociației Cercul Românesc, în care sunt membri, printre alții, Vlad Moisescu (cel care a pornit Inițiativa România Liberală), Silvian Ionescu și omul de afaceri Horia Simu.

George Nicolaie, prietenul deputatului Dan Cristian Popescu

George Nicolaie, un alt acționar nou al Euromedia, este directorul agenției de publicitate Wide Screen Media (care deține panouri video în București).

Potrivit unor surse din piața de outdoor, George Nicolaie îl reprezintă, de fapt, Dan Cristian Popescu, deputat Forța Civică și om cu experiență în publicitatea outdoor.

Popescu (37 de ani) a fost, până anul trecut, membru PNL, iar în prezent este vicepreședinte al partidului Forța Civică (parte a Inițiativei România Liberală).

Dan Cristian Popescu

Dan Cristian Popescu are experiență în publicitate. A fost director pe New Business la News Outdoor (2006-2007) și a fost director general al companiei Imperial Media.

La începutul anilor 2000, a lucrat în administrația publică, la departamentele de publicitate: director adjunct la Direcția de Publicitate a Primăriei Municipiului București (1999 – 2001) și coordonator la Biroul Autorizare Publicitate la Primăria Sectorului 2 (2002-2004).

Contactat de Paginademedia.ro, Dan Cristian Popescu nu a comentat informațiile din piața de publicitate.

Cum comentați informațiile potrivit cărora George Nicolaie vă reprezintă pe dvs? “Nu comentez”, a declarat parlamentarul. “George Nicolaie este un prieten de-al meu. Am avut multe proiecte împreună, dar în trecut”, a menționat el.

Cât despre relația cu Ovidiu Semenescu, celălalt acționar nou al Euromedia? “Suntem prieteni”, a spus Dan Cristian Popescu.

Săptămâna trecută, Euromedia a anunțat că grupul slovac JOS Media House și-a vândut participația în companie, în proporție de 100% către un grup privat de investitori români.

Euromedia Group SA are o rețea de 8.000 de panouri publicitare la nivel național și 84 de angajați. Euromedia Group a avut afaceri de 7,56 milioane de euro anul trecut, cifra reieșind din fuziunea Beta Cons și Euromedia.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu