Skip to main content

Expertul cheie din echipa care a lucrat la Codul insolvenţei: "Noi nu am fost de acord cu suspendarea licenţelor"

 

Arin Stanescu, foto Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Publicitate

Prevederea privind suspendarea licenţei audiovizuale din Codul insolvenţei nu a fost o propunere a consorţiului care a lucrat la realizarea proiectului.

Echipa de experţi care a lucrat la realizarea noului Cod al insolvenţei nu a fost de acord cu introducerea prevederii privind suspendara licenţei audiovizuale, după cum a declarat în explusivitate pentru Paginademedia.ro Arin Stănescu, expert cheie pe probleme juridice în consorţiul care a lucrat la realizarea proiectului noului Cod al insolvenţei.

Acesta a mai spus că nici prevederi precum reducerea temenului de reoganizare de la trei ani la un an şi ridicarea procentului de aprobare a planului de reorganizare de la 30% din total masa credala la 50% din total masa credala nu au fost propuneri ale echipei care a lucrat la Codul insolvenţei. Mai mult decât atât, consorţiul care a lucrat pe proiectul Codului insolvenţei nu a fost de acord cu astfel de propuneri.

Arin Stănescu, membru fondator şi Preşedinte al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă, pentru Paginademedia.ro:

“Noi nici măcar nu am fost de acord cu astfel de prevederi. Astfel de prevederi nu aparţin consorţiului care a lucrat la elaborarea codului.

Noi nu am ştiut că Guvernul a hotărât să promulge Codul printr-o ordonanţă de Guvern.

În mod normal, Codul trebuia să iasă printr-o lege aprobată de Parlament.

Noi nu ştim care sunt autorii propunerilor introduse direct prin ordonanţă de urgenţă şi nici motivele avute în vedere pentru aceste propuneri. Şi nici nu am întrebat aceste lucruri.“

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus