Skip to main content

Mihai Bendeac rupe tăcerea: Ni s-a interzis invitarea lui Radu Banciu la iComedy. Ni s-a spus că parodiile noastre nu trebuie să conţină nimic despre Antena 3.

 

margelatu mihai bendeac

Publicitate

Mihai Bendeac explică ce s-a întâmplat cu emisiunea iComedy, care nu va mai fi sâmbătă în programul Antena 1. În această săptămână, Radu Banciu a fost invitat să participe la iComedy. Ni s-a interzis intempestiv acest lucru", spune Bendeac într-o postare pe Facebook, cu titlul ADEVĂRUL.

Bendeac vorbeşte despre relaţia cu Antena 1:

"Primul conflict major a aparut la inceputul proiectului, cand am aflat ca nu ni se permite sa filmam un duet in rime ce avea ca personaje doi jurnalisti aflati in concurenta directa: Mircea Badea si Radu Banciu."

Dupa ce ni s-a comunicat faptul ca nu ni se permite filmarea momentului, in ciuda protestelor noastre, am fost anuntati ca parodiile realizate nu trebuie sa contina nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucreaza acolo.

Pe langa acest aspect, ni s-au mai comunicat si numele unor persoane private ce nu pot fi pronuntate pe post.

Postarea integrală a lui Mihai Bendeac:

ADEVARUL

Am ezitat intre a organiza o conferinta de presa si a da un comunicat. Cum nu ma consider, inca, atat de important incat sa-i chem pe bietii jurnalisti intr-o locatie oarecare, pe vremea aceasta cainoasa, am ales aceasta cale.

Inainte de toate, vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi in ultimele zile si, mai ales, parintilor mei. Carora le cer iertare pentru lacrimile provocate dar le spun, chiar si in mod public, ca NU VREAU SA FIU CA CEILALTI.

Dupa cum stiti, am realizat, alaturi de colegii mei, in ultimele saptamani, un nou show de satira intitulat iComedy.

O parte esentiala din acest proiect o constituie preluarea ideilor trimise de fani pe Facebook sau Youtube.

Primul conflict major a aparut la inceputul proiectului, cand am aflat ca nu ni se permite sa filmam un duet in rime ce avea ca personaje doi jurnalisti aflati in concurenta directa: Mircea Badea si Radu Banciu.

Am considerat ca, fiind un show ce parodiaza media si societatea romaneasca, acest subiect este unul de actualitate si cu o mare notorietate.

Dupa ce ni s-a comunicat faptul ca nu ni se permite filmarea momentului, in ciuda protestelor noastre, am fost anuntati ca parodiile realizate nu trebuie sa contina nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucreaza acolo. Pe langa acest aspect, ni s-au mai comunicat si numele unor persoane private ce nu pot fi pronuntate pe post.

In editia din aceasta saptamana a show-ului, observand ca 80% dintre fanii care ne scriau pe Facebook (in mare parte, copii si adolescenti) isi doreau sa-l provocam pe realizatorul tv Radu Banciu sa vina in platoul nostru, am dat curs acestei idei. De ce am facut asta? Pentru ca acei copii habar n-au politica. Si nici noi nu facem politica. E doar un personaj al show-ului nostru, ca toate celelalte. Si nu. Nu aveam de gand sa discutam cu el despre conflictele in care este implicat.

Ni s-a interzis in mod intempestiv acest lucru.

Putini stiu faptul ca programul meu saptamanal este urmatorul: lunea si martea filmam de la 11.00 dimineata pana la 3.00 dimineata urmatoarea. Miercuri, joi, vineri si sambata scriu. La un astfel de program, singurul ingredient ce lipseste e un factor de presiune.

In acest weekend, am iesit in oras si mi s-a facut rau. Incepand de luni, am intrat in concediu medical.

Tot incepand de luni, sunt atacat de catre domnul Badea atat pe Facebook, cat si in emisiunea ”In gura Presei” sau la radio Zu, mi s-a comunicat faptul ca datorez deja aproximativ 60 de mii de euro, am fost somat sa ma prezint in aceasta seara, la ora 19.00, la o contraexpertiza medicala pentru a se stabili daca intr-adevar ma simt rau sau doar ma prefac si, normal, mi se atrage atentia ca am un contract si se pot intampla lucruri nefericite.

Pentru a nu stirbi, in mod nedrept, imaginea emisiei pe care o realizam, am cerut postului Antena 1 un singur lucru: semnarea si asumarea reciproca a unui comunicat public in care sa fie clar specificate conditiile postului de televiziune in raport cu realizatorii show-ului iComedy.

De ce? In primul rand deoarece publicul poate interpreta omisiunea unor anumite persoane/personalitati/structuri media din contentul unui show de satira sociala, drept partizanat sau, mai grav, manipulare. Lucruri care, in mod evident, ar aduce grave atingeri imaginii si notorietatii artistilor implicati.

Chiar credem ca doleantele noastre reprezinta nimic mai mult decat o chestiune prevazuta de Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, ratificata si de catre statul roman.

Repet! Sunt un artist care castiga MULTI bani pentru emisiunile pe care le realizeaza. Vreau sa intelegeti ca libertatea, demnitatea si orgoliul profesional ma fac indeajuns de nebun incat sa nu ”stau in banca mea”, sa-mi iau banul si sa plec acasa. Media romaneasca si lumea artistica abunda de astfel de indivizi.

Cu riscul de a fi ridiculizat din nou de catre realizatorii de pamflete, chiar cred in cinste si omenie. Si nu.. Nu ma rastignesc pe cruce. Enunt doar un lucru normal.

Mi-e greu sa-mi vad emisiunea aruncata la gunoi. Mi-e greu sa-mi vad parintii plangand. Mi-e greu sa vad tristetea din ochii celorlalti colegi. Mi-e greu sa suport ideea unui posibil linsaj mediatic din partea unei institutii mamut.

Nu ma pot apara. Sunt un om singur, fara vreun trust in spate.

Nu stiu in ce masura, si aici nu incerc sa fiu laconic, la aceasta stare de fapt a contribuit si deja celebrul moment iComedy in care il parodiam pe Patriarhul Daniel.

Foarte probabil ca, dupa acest comunicat extrem de direct si de onest, se va dezlantui iadul. E posibil sa fiu acuzat ca aduc probleme de imagine trustului si sa fiu dat in judecata pentru a plati daune de milioane de euro. Ii rog pe parintii mei sa fie tari!

Si, nu in ultima instanta, fac apel la postul de televiziune Antena 1 sa decida in mod public daca isi doresc acest show sau nu si, daca da, in ce conditii.

Astept opinia dumneavoastra.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • danut danut
    dragilor, daca nu va place Bendeac-uitatica la wow biz,la sow pacatos,mireasa pt ....exista rahat destul la tv!
    Adevarat-nu toate-s "sarate" dar fatza de multe..!!!!
  • alex_2 alex_2
    cred ca s-a referit la faptul ca Arsinel e director si numeste pe cine vrea el.
  • parerea mea parerea mea
    Nu mi-a placut si nu cred ca imi va placea vreodata stilul lui bendeac. La fel cum nu mi-a placut nici reactia lui -si a colegului lui, nu i-am retinut numele, un actoras de duzina-vis a vis de Arsinel. Si asta nu pentru ca nu as banui o favorizare a lui arsinel in fata altor bolnavi ci pentru ca Bendeac & colegul ne explica cum "sute de tineri actori" nu pot juca din cauza lui Arsinel, care le ia rolurile. Il si vedeam pe arsinel cu facea cate 10-20 de roluri zilnice, timp de 30 de zile pe luna, dand la o parte sutele de actori cu talente in exces.
    O justificare de toata jena, pe spinarea unor bolnavi cronic, cand el isi dorea doar reclama.
    referitor la acest conflict, atat am de spus: nea Mihai, stiai exact in ce hazna ai intrat, au mai patit si altii ceea ce ai patit tu. Daca tineai la imaginea ta de om integru, trebuia sa te duci in alta parte, unde libertatea editorial iti este ingaduita. Toata lumea care are cat de cat legatura cu media stie ca in Intact nu faci ceea ce vrei ,ci ceea ce iti dicteaza pupindosisti lui Felix.
  • Me Me
    ce nu inteleg eu este de ce nu pot cei de la trust sa inteleaga ca daca ar fi facut o emisiune cu Banciu, chiar si pamflet, le-ar fi crescut cotatia de nu puteau sa o duca. nu sint fan Bendeac, a fost interesant proiectul cu teatru pina am vazut ca in fiecare piesa e el in rolul principal, deci am vazut doua piese din habar nu am cite erau. Da, e clar ca e vb. de bani, doar de bani, Mihai face asta pentru bani, toti facem pt. bani. Toti sintem prostituate, diferenta este doar de tarif. sa faci o greseala in a musca "mina care te hraneste" fara sa ai acordul ei e o greseala monumentala. comediantul din trust nu face sketchul care-l vrea el la fel cum eu nu proiectez clientilor ce veau eu. totul se face cu acordul clientului, in cazul lui Mihai al trustului, care are niste ratinguri monitorizate. aramn la parerea ca daca era cu acordul trustului era perfect.
  • Hehehe Hehehe
    Bre, faci o eroare perversa. La Pro baietii au contracte in care li se spune explicit ce au voie si ce nu au voie. Bendeac spune ca nu a incalcat nici o prevedere a contractului si ca acest contract nu ii interzicea sa il invite pe Banciu. din cate mai stiu si eu, la Pro e clauza contractuala sa nu promovezi oameni din alte trusturi. Deci, pana la urma, despre ce vorbim?!... :)
  • Gogea Mitu Gogea Mitu
    corecta decizia Antenelor
    Clownul vrea sa arate ca are constiinta sau doar asteapta sa-l dea aia afara (o avea omul o oferta mai buna...)
  • ROmanul ROmanul
    In concluzie: Sefii antenelor se baga peste realizatorii de emsiuni.

    Reclamele de RMGC nu incalca ataca valorile culturale bla bla bla ale antenelor? Cum se refuza pronuntarea unor nume de la concurenta asa se poate refuza reclama mincionasa interzisa de CNA.
  • Mego Mego
    In sfarsit apare unul din trustul intact care da cartile pe fata,Respect pentru Bendeac, cum poate fi antena 3 cel mai urmarit post de stiri?ce tara suntem? chiar nu va dati seama in ce hal Manipuleaza ? Deschideti Ochii... Ce o sa mai spuna antena 3 acum ? Ca Bendeac e si el Basist...
  • Dan Dan
    Pai da ba ...s-a certat cu astia doi ....dar clar nu mircea are vreo vina ......bendeac il invita pe salam si pe banciu la antena 1 si vrei sa il pupe cineva pe frunte pt asta.....manelistilor. Pt manelisti priviti la pro tv ca aia sunt pt voi.
  • Dan Dan
    dictatura ??????? pai daca ai sti tu ce contracte au aia din trustul Media PRO.....aia sclavi ba desteptule...daca era in trustul lu Sarbu ,nici nu ai trecea prin cap sa faca emisiune cu altcineva din afara pro ...numai habarnusti in cocina asta de sait
  • Uzi Uzi
    Amice, Bendeac primeste o caruta de bani pentru ca Antena primeste 2-3 carute de bani in urma difuzarii emisiunii. Deci? El nu musca mana care-l "hraneste", musca mana care-l plesneste. E emisiune de satira iar Bendeac vrea doar sa-si faca treaba.
  • Adi Adi
    Badea vorbeşte? Acest individ, pe care l-am admirat enorm până ce ochii i s-au injectat de ură, uită cum le ironiza pe colegele de trust Mihaela Rădulescu, Daniela Crudu, Bianca Drăguşanu, cum îl porcăia pe Tolontan şi cum râdea de Moise Guran. Nu încetez să mă minunez de ipocrizia acestui... nu ştiu cum să-i mai spun, fiindcă om nu mai este
  • eu77 eu77
    Poate ca ce zici tu de trusturi e adevarat. Nu stiu ce se intampla in interior dar posibil sa fie asa. Rau e ca oamenii se complac in astfel de situatii si accepta orice pt. bani. Prefer persoanele "alunecoase" care raman libere sa spuna ce vor ... Altfel unde ajungem? ... Similar e si cu Rosia Montana. Cativa din liga mare trag tare pt. comisioane si bani multi. Ce sa facem? Sa plecam capul? ... Nu, nu si nu ... Ori esti cinstit si faci altceva, ori esti pupincurist si o duci bine sau ajungi sus ... Pacat ca dupa cum merg lucrurile la noi, pupincuristii sunt mai multi. Si asta ne costa si ne va costa pe toti. Dovada? Dupa aproape 25 de ani de la revolutie suntem un dezastru ... Asa ca, bravo Bendeac. Daca poti, ramai pe baricada. E greu sa faci fata multimii, dar esti persoana publica si poti fi un etalon .....
  • andi andi
    Bine,Bendeac.
  • Analistul Analistul
    Un comentariu-analiza perfect. Ma asteptam sa-l posteze insusi petrisor, pe post de articol. Chiar nu mai e nimic de adaugat. Asta e bendeac, din pacate. Si astea sint faptele si optiunile. Va ajunge, in cel mai bun caz, la kanal, groapa de gunoi a vedetelor antenei, date afara: madalin ionescu, cioran, paula chirila, patruleasa, lazarut, mantea si multi altii din spate.

Trimite un comentariu

sus