Skip to main content

Oreste pleacă de la Antena 2. “Într-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea”. Totul a pornit de la cazul Roşia Montană

 

Mircea Radu Oreste

Publicitate

După un sfert de secol, gaşca fomată din foşti securişti şi activişti de partid, moguli şi vuvuzele pe post de jurnalişti se ruinează sub spectrul propriilor ticăloşii”, scrie Oreste, pe blogul său, într-o postare prin care îşi anunţă plecarea de la Antena 2.

Oreste:

"Decadenta fatala in care au intrat ii va conduce pe unii la puscarie, pe altii spre distrugerea credibilitatii profesionale si publicul catre o mult sperata redesteptare. Dar, imbatati de putere si inraiti pana la intuneric, acesti venetici isi strang degetele descarnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticalosit, agonizand urat, contodent si pe alocuri, chiar pestilential."

"Intr-o asemena cloaca morbida, nu-mi mai regasesc locul si nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, caci altfel, va garantez, as fi parasit mult mai demult această Corabie a nebunilor..."

Oreste spune că totul a pornit de la poziţia lui în cazul Roşia Montană.

Oreste:

"Pozitia publica a trustului din care, inca mai fac parte, fata de protestatarii anti Rosia Montana si cu privire la soarta cainilor comunitari m-a determinat sa am pareri si convingeri perfect opozabile.

In asentimentul dictonului: “imi sunt dragi tovarasii mei, dar mai drag mi-e adevarul”, cand am constatat ca prietenii de o viata s-au vandut unor interese atat de departe de cel national, am decis, deloc usor, sa-i amendez public, in speranta ca, pusi in fata unei oglinzi curate, isi vor da seama de gaunosenie si se vor indrepta.

Presiuni la Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu:

"Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai ca nu au inteles mesajele mele, dar intr-un acces de servilism, dublat de o enorma incompetenta jurnalistica, cei vizati au inceput cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu sa gaseasca un motiv urgent de despartire. Acum, umbla un zvon prin trust ca se doreste ca emisiunea Codul lui Oreste sa fie ejectata de pe post, dar inca nu au gasit o motivatie plauzibila.

Neavand nici o alta justificare, in afara nesubordonarii mele fata de politica si retorica trustului, si dupa ce au pierdut cea mai buna directoare de post, in persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, niste entitati vagi mi-au comunicat prin telefon ca mi se amana filmarea de luni, stiindu-se ca asteptam un invitat de peste hotare, avand ca tema: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului."

Emisiunea Codul lui Oreste a inceput in 2007 la Antena 2, a fost doi ani la B1 (2008-2010), după care a revenit la canalul din grupul Intact.

Postarea completă a lui Oreste, de pe blogul realizatorului:

In viata fiecaruia dintre noi apar grafice ascensionale si altele descendente, harazite pentru a ne permite just sa ne confruntam cu propriul caracter si liberele alegeri. De ceva vreme, ma las calauzit duhovniceste de Sfanta Scriptura, intelegand bine ca nu exista nici un folos sa castigi intreaga lume daca iti pierzi sufletul.

In 2007 am hotarat ca emisiune Codul lui Oreste sa devina o platforma ideatica, unde domenii ale spiritualitatii, religiilor, stiintelor, ezoterismului si ocultismului sa fie filtrate de invitati de marca, in beneficiul unei bune cuprinderi, pentru publicul interesat.

De cand exista aceasta emisiune, am reusit impreuna cu voi, telespectatorii fideli, sa pastram vie o bucata de cunoastere destul de inaccesibila in peisajul audio-vizual romanesc, prea atras, daca nu chiar excitat, de un monden derizoriu si o retorica sfertodocta.

Initial, nimeni nu dadea vreun sort de izbanda unui asemnea demers, dar iata ca in cei 6 ani scursi pana acum, putem afirma ca exista aproximativ 200.000 de oameni starniti sa afle cat mai multe despre ei insisi si despre univers, intr-o intelegere profunda a conceptului ca: sub acelasi soare, pe acelasi pamant, apartinem cu totii unei singure familii numita umanitate.

Motto-ul sub care se desfasoara intreaga mea activitate este: “Fiecare dintre noi are o indatorire fata de Dumnezeu, fata de patrie, fata de semeni si fata de noi insine. Intre nastere si moarte suntem chemati sa ne regasim Regatul pierdut. Avem Calea, Adevarul si Viata, trebuie doar sa ne luam crucea in spinare si sa urcam.”

Acest fapt ma obliga, ca atunci cand constat ca ceva luminos tinde sa se corupa, sa ne umbreasca, sa iau atitudine si, demn sa suport apoi toate consecintele.

Pozitia publica a trustului din care, inca mai fac parte, fata de protestatarii anti Rosia Montana si cu privire la soarta cainilor comunitari m-a determinat sa am pareri si convingeri perfect opozabile.

In asentimentul dictonului: “imi sunt dragi tovarasii mei, dar mai drag mi-e adevarul”, cand am constatat ca prietenii de o viata s-au vandut unor interese atat de departe de cel national, am decis, deloc usor, sa-i amendez public, in speranta ca, pusi in fata unei oglinzi curate, isi vor da seama de gaunosenie si se vor indrepta.

Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai ca nu au inteles mesajele mele, dar intr-un acces de servilism, dublat de o enorma incompetenta jurnalistica, cei vizati au inceput cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu sa gaseasca un motiv urgent de despartire.

Acum,umbla un zvon prin trust ca se doreste ca emisiunea Codul lui Oreste sa fie ejectata de pe post, dar inca nu au gasit o motivatie plauzibila.

Neavand nici o alta justificare, in afara nesubordonarii mele fata de politica si retorica trustului, si dupa ce au pierdut cea mai buna directoare de post, in persoana Mirelei Albu ,de la Antena 2, niste entitati vagi mi-au comunicat prin telefon ca mi se amana filmarea de luni, stiindu-se ca asteptam un invitat de peste hotare, avand ca tema: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului.

Experienta si o oare care cunoastere a caracterului omenesc, imi confirma ca relatia cu acest post de televiziune si mai ales cu patronatul sau se apropie de sfarsit. Aceasta a fost audienta din sfert in sfert de ora a editiei trecute, cu maestrul Florin Zamfirescu: 2,6-1,8-1,8-1,6-1,9-1,7.

Si ca un scurt remember: Emisiunea Codul lui Oreste a inceput in 2007 la Antena 2, a poposit din 2008 pana in 2010 la B1, dupa care a revenit de unde a pornit.

Va multumesc pentru sprijin, anduranta si colaborare. Am simtit in toti acesti ani, ca facem o minunata echipa de romani, mai indragostiti de tara, traditii si oameni, decat de niste amarati de arginti.

Am intrat intr-o noua etapa fundamentala in faurirea statului democratic. Dupa un sfert de secol, gasca fomata din fosti securisti si activisti de partid, moguli si vuvuzele pe post de jurnalisti se ruineaza sub spectrul propriilor ticalosii.

Decadenta fatala in care au intrat ii va conduce pe unii la puscarie, pe altii spre distrugerea credibilitatii profesionale si publicul catre o mult sperata redesteptare. Dar, imbatati de putere si inraiti pana la intuneric, acesti venetici isi strang degetele descarnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticalosit, agonizand urat, contodent si pe alocuri, chiar pestilential.

Intr-o asemena cloaca morbida, nu-mi mai regasesc locul si nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, caci altfel, va garantez, as fi parasit mult mai demult aceasta Corabie a nebunilor

Multumesc intregii echipe cu care am lucrat. Cu siguranta, voi gasi o alta platforma video pentru aceasta emisiune. Ne vom revedea in curand!

PS: Ingaduiti-mi sa inchei postarea cu o urare, care stiu ca-i face viata lui M.B mai frumoasa: PACE SI DULCEATA!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alin Ache Alin Ache
    Pana acum era totul in regula si Antena il lasa sa-si faca emisiunile fix in felul in care vroia. Acum, dintr-o data, toti colegii sunt niste mizerabili. De unde aceasta schimbare de atitudine? De la bani, de la lipsa de moralitate, de coloana vertebrala...?
  • PETRUS PETRUS
    Bine ca pleaca si Oreste asta ca nu a facut absolut nimic pentru Antena 2. Sincer, emisiunea pe care o realiza era o emisiune foarte, foarte slaba si nu a avea prea multi telespectatori.
  • Andrei Andrei
    Bine ca aplecat . Oricum nu il mai aveam la suflet!
  • kevall kevall
    bine dmnule oreste cred ca de la atata initiere ti se trage nu?????drum bun si spor la palavrageala despre spirite reincarnari si initiere.
  • udialan udialan
    academiciene,
    eu nu injur! eu doar imi exhib scarba.

    cumva, catva ai si tu dreptate, dar mie nu mi prea place sa privesc lucrurile in relativ - adica, daca intri in cloaca, TU, oricare ai fi, nu poti fi decat parte a acestui maidan pestilential! nu ai dreptul sa pozezi mai apoi c ai fi Isus! nu, esti o scarba mizerabila, precum si precat CLOACA adoptiva!

    * academiciene, tu ai o parere (ca si mmine si restul), dar spre deosebire de tine - eu ti o respect! e facil sa injuri si te umilesti, mai ales cand SUBIECTII (oreste, badea, gadea, banciu, cristoiu, turcescu, sorina matei, ciutacu ...n) NU MERITA!
  • Petreanu Petreanu
    :)
  • Andrei Andrei
    Maria, banuiesc ca stii si multi tiristi si nu ma refer la cei ce practica sportul numit tir. Eu ii admir pe toti cei enumerati mai sus si-mi place modul lor de gandire, iar din cate-mi amintesc, nu a fost niciunul vreun "taliban" care sa injure la comanda vreun politician. Sunt cativa oameni care lucreaza la antene si in prezent, si care merita sa fie admirati. Nu inteleg de ce stau intr-un asemenea loc, dar atat timp cat isi fac treaba intr-un mod echilibrat, au tot respectul meu.
  • unsoarecedeteve unsoarecedeteve
    .... am fost un mic colaborator al tatalui tau ... am fost si un mic student al tatalui tau ... daca ar fi trait, nu ti-ar fi dat voie sa lucrezi la "ANTENE"!
    ... BINE AI FACUT, IN CEASUL AL XII-LEA CA AI PLECAT DE ACOLO!!!
    BAFTA NEA ORESTE!
  • Acad. Bălăceanu-Stolnici Acad. Bălăceanu-Stolnici
    Citesc cu plăcere pe udialan, mirceA, jozefa si alti comentatori care in loc să mâne măgaru´ cred că au farmece în laba cu care scriu. Toți îl înjură pe Oreste cu plecare de la ideea că de ce vorbește el abia acum de mizeria din Antena (1,2...n). Principiul e ”da´ când luai bani de la ăia, era bine, nu?...”. Eu nu știu câți ani au ăștia pe care i-am enumerat mai sus (bănuiesc că-s puști cu molaca pe față) dar procedeul e tipic comunistoid - înjură-i și dă-i în gât pe ăia care aveau smanes și o zic pe bune chiar cu riscuri mari... Exact ce a făcut Oreste! În loc sa tragă de salamul cu soia ca amărâții, își riscă pielea, rămâne fără job, dar condamnă abuzurile care se fac acolo, in viesparul plin de malahie care a devenit Antena (1, 2...n). Și toți flaușații, toți pufarinii sar și amendează! Nu că e mișto? Mai scrieți, băieți și fete, că iese caterincă.
    PS: Comentariul ăsta e valabil și in cazul lui Bendeac.
  • udialan udialan
    "CLOACA MORBIDA"...

    Oreste, bre, da' cand intrasi matale in Antene "cloaca" era ingenua?
    Si nu cumva ai intrat TRAS de unul si altul, adica de prietenul Badea, via Gadea?!!

    DACA mai nou cultivi SCARBA, incearca sa nu te sari: s-ar putea ca scarba de propriul sine sa ti fie de bun augur!

    la mai mari revelatii revelatoare!
  • ianos ianos
    si cand duci acasa sub 1000 de euro desi esti cel mai tare reporter din romania, nu te duci unde esti platit mai bine? iar moise guran a plecat pentru ca avea ordin ce sa bage si ce sa nu bage in emisiune. omul refuza sa faca asta. era considerat cel mai indisciplinat in antena. daca nu pleca el, il dadeau afara.
  • TV addict TV addict
    Da tare mult ti-a luat, mama ei de iluminare! A trebuit sa apara rosia montana si cainii comunitari ca sa realizeze ca e intr-o cloaca si nu ca ii avea drept colefi -pe cei mai nesarati si fara coloana oameni, ca brancu, tatu, duban, morar? O sa ne lipseasca serile de iluminare mondena in care era invitat la brancu pt a comenta cele mai iluminate scandaluri mondene intre oameni de o iluminare ioc! Oricum ar fi, Oreste e peste toti, dar totusi Antena 2 era o cloaca de muuuuuuuuult, vizionarule!
  • Adelin Petrisor Adelin Petrisor
    Pe bune, Petreanu, ca nu e Maria mea.:)) Nu inteleg de ce te consumi. Daca fata ne cunoaste pe toti...Bine ca nu e baiat si zice asta.:)))
  • mirceA mirceA
    Prietene, numai pilele te-au tinut in Antena 2... O alta televiziune serioasa nu se uita la... nici nu stiu cum sa cataloghez halucinatiile pe care le aveai si le revarsai pe ecran.
  • Mihai Mihai
    Era crdibil daca spunea ca banii primiti de pe urma emisiunii , nu toti ,dar mare parte din ei , ii va dona undeva . Sa fim seriosi : a avut emisiune la Antena2 pt ca era prietenul lui Mircea Badea ca altfel aparea la OTV sau Etno . Asa ca mai usor cu " iluminarea de dupa Apocalipsa " ca sa pastrez registrul emisiunii . Si nu ,nu imi place Badea deloc ,dar ce face Oreste e jenant. Se comporta ca o pitzipoanca / asistenta data afara de la Capatos si care vine si spune ca si a tras o cu toti ca a fost obligata

Trimite un comentariu

sus