Skip to main content

Pro TV, amendat cu 20.000 de lei pentru o știre sângeroasă

 

catalinradutanase_evz
Prezentările prea detaliate și dramatice ale jurnalistului Cătălin Radu Tănase n-au fost pe placul membrilor CNA. Forul a decis amendarea canaluli Pro Tv cu 20.000 de lei pentru modul în care a fost difuzată o știre despre un tată care și-a ucis copilul cu drujba, în cadrul jurnalului de la ora 19.00.

Publicitate

Subiectul a ajuns pe masa CNA ca urmare a mai multor reclamații primite de la telespectatori.

Montajul și detaliile despre crima sângeroasă au fost considerate exagerate de către membrii CNA. Aceștia au votat amendarea cu 20.000 de lei pentru încălcarea legislației în ceea ce privește protecția minorilor.

„Ce am văzut noi aici e copie finală a felului în care sunt prezentate știrile la Kanal D. De câte ori a fost dată drujba sau sacul?”, a remarcat Valentin Jucan, membru CNA.

Adriana Papureanu, reprezentantul Pro TV: Știrea a făcut ocolul presei și a ținut prima pagină a ziarului vreo două zile. Nu e o știre banală, este vorba despre un părinte care și-a ucis copilul cu drujba.

Narcisa Iorga, membru CNA - „Toate detaliile credeți că sunt relevante pentru o știre de ora 19.00? De ce e nevoie să dați atâtea detalii despre o crimă? Știu că domnul Cătălin Radu Tănase mai făcea reconstituri cu toporul. Sunt imagini șocante pentru un părinte, nu mai vorbesc de un copil care din nefericire se află pe lângă TV la ora aceea.(...) Consider că această știre nu avea ce să caute la ora 19.00, cu atâtea detalii, cu elemente șocante”.

Totodată, membrii CNA au decis monitorizarea de linie a posturilor care au difuzat această știre.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Amenzi mari, dese si cenzura stirilor de la 9,17, 19 si a celor ca radu tanase care ne intoxica zilnic dandu ne imagini si detaliu socante. Copilul meu ma intreaba de ce a omorat cineva o doamna...Cum il feresc peste nistr ani cand poate e singur acasa? De ce ne fac sa devenim paranoici? Viata e si asa grea, macar sa ne ramana motive de bucurie nu sa ne fie frica sa ne lasam copiii pe strada in timp ce ei fac audie ta si bani. Tv la noi acasa e inchis sau ne uitam la un film si copiii la desene animate pe dvs. Nu ma mai uit la stiri pentruca intru in depresie: numai crime accidente accidente pe trecerea de pietoni, toti sunt spulberati, totul e socant etc. Rog CNA sa aiba macar ei grija de pshicul romanilor.
  • E fals ce spui tu.Vor mai avea astfel de stiri si maine fiindca se vor petrece si maine crime.Cei care ne conduc de 24 ani nu au facut nimic sa limiteze ca astfel de fapte sa nu se mai intample.Parca mai mult le incurajeaza.Pai la un viol primesti 4 ani si iesi dupa 2,la o crima primesti 10-12 ani si iesi dupa 5-8 ani.Asta e motivul adevarat pentru care vor mai fi asfel de stiri.
  • 20,000 ron pentru PrOTV inseamna 2 spoturi de 30 sec cu CPP 1,000 ron intr-o zona cu rtg 10% (generat de crime cu drujba), acesta este motivul pentru care vor avea astfel de stiri si maine. Si poimaine, ca nu mai dau rebate si mai ramane de una despre crima pasionala cu tarnacopu'.
  • E adevarat, 20.000 de lei pentru ProTV e foarte putin. Tanase ar trebui tuns zero si taiat cu drujba in direct ( cu comentariul clipit al A. Enache constransa la cel mult 3 clipiri pe minut) ca sa inteleaga si ei (de la madame QM incepand) cu ce se ocupa aproape zilnic. Garnitura mi-ar placea sa fie o salata de cutremure in Vrancea intre 2,14 si 4,83 pe Richter, comentate si ele pe ton ridicat.
  • Din pacate amenda este prea mica pentru ororile care sunt transmise in cadrul jurnalelor de stiri de catre "minunatul" post ProTV. Ar fi trebuit ca amenzile sa fie mult mai dese si mult mai consistente. Va multumesc.

Trimite un comentariu