Skip to main content

RCS caută fonduri de 350 milioane de euro pe pieţele externe

 

RCS&RDSRCS & RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, va lansa pe 29 octombrie, o emisiune de obligaţiuni pe pieţele externe pentru a atrage 350 milioane euro, scrie Mediafax, care citează surse bancare.

Publicitate

Fondurile ar urma să fie folosite pentru refinanţarea datoriilor existente, potrivit aceloraşi surse.

În următoarele zile vor fi organizate turnee de prezentare în Europa şi Statele Unite, în vederea atragerii de investitori.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii RCS & RDS au refuzat să comenteze informaţiile.

În luna mai, acţionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finanţări în valoare totală de până la 800 milioane de euro (sau echivalentul în orice altă monedă), pentru o perioadă ce nu va depăşi 10 ani.

Fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea parţială sau totală a tuturor angajamentelor de finanţare actuale ale operatorului telecom, potrivit hotărârii acţionarilor.

Acţionariatul RCS&RDS

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Cable Communications Systems Olanda deţine 88,54% din acţiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este deţinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlată de RCS Management, unde Zoltan Teszari deţine aproape 60% din capital.

ISTORIC. La începutul anului 2011, RCS&RDS a încheiat două acorduri de finanţare, un credit sindicalizat de tip forward start de 206 milioane de dolari pentru plata unor împrumuturi scadente şi un credit sindicalizat în valoare de 125 milioane euro.

La primul credit au participat ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe Société Générale, în calitate de aranjori mandatari principali, respectiv ING Bank NV în calitate de agent de credit şi co-ordonator şi agent pentru garanţii.

RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori telecom din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania şi Italia.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    Se sparge bula in curand...
  • Alex Alex
    In urma cu 2 saptamani spuneati ca veti da mai multe detalii despre platforma video pe care o vor lansa cei de la RCS-RDS. Aveti detalii? Dar despre HBO GO ce stiti?

Trimite un comentariu

sus