Skip to main content

Un nou post de radio al Pro TV va emite pe frecvenţele Pro FM. Unde se mută Pro FM?

 

radio-studio

Publicitate

Compania Pro TV SA pregăteşte o schimbare în activităţile de radio. Astfel, un nou post de radio se va auzi pe frecvenţele actuale ale Pro FM. Ce se va întâmpla însă cu Pro FM?

Pro FM se va muta pe frecvenţele InfoPro (post închis în urmă cu doi ani), în timp ce frecvenţele pe care emite Pro FM va fi lansat un nou post de radio, în a doua parte a anului viitor. Informaţia a fost prezentată de Marius Dobre, director executiv Pro FM si Info Pro, prezent ieri în faţa membrilor CNA pentru a da explicaţii în legătură cu dispariţia postului Info Pro şi a faptului că pe frecvenţele fostului post de ştiri se aude tot Pro FM.

Reţeaua Info PRO are 38 de staţii, în timp ce reţeaua Pro FM este constituită din 29 de staţii. În 16 dintre localităţi Pro FM se aude pe câte două frecvenţe: Arad, Bacău, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş.

Reprezentanţii Pro TV se vor întoarce la CNA săptămâna viitoare pentru câteva prelungiri ale licenţelor radio.

Cum a murit Info Pro

Marius Dobre, la CNA:

  • „În 2008 spre 2009 aveam integral porniţi 37 de emiţători, toţi sunt amplasamente SNR, chiriile sunt peste 1.000 de euro per amplasament, toţi emiţătorii sunt la parametrii cumpăraţi, adică din licenţă. Un emiţător mare consumă în medie 1.000 de euro curent”.
  • „Din păcate, după patru ani de la lansare aveam o audienţă de doar 400.000 de locuitori la nivel naţional. În 2009 piaţa de publicitate a scăzut la 50%. de la 24 de milioane la 14 milioane de euro. Astăzi este la 11 milioane de euro”.
  • Ne-a plăcut atât de mult proiectul încât ne-am asumat această pierdere. Însă din 2009 spre 2010 ne-am dat seama că nu-l mai putem susţine şi am venit cu propunerea către CNA de a retransmite semnalul Pro FM pe frecvenţele Info Pro, nu în totalitate, într-o proporţie de 97%, păstrând brandul şi proporţia ştirilor peste proporţia actuală a ştirilor de la alte radiouri comerciale.
  • Nu ne propunem să rămânem permanent în această situaţie.
  • Nu este un lucru cu care să trăim liniştiţi (n.r. - faptul că în anumite localităţi Pro FM se aude pe câte două frecvenţe). Ne dăm seama că este o anomalie pe care trebuie să o reparăm. Nu am reparat-o până acum deoarece condiţiile de piaţă nu ne-au permis.
  • În bugetul de anul viitor am prevăzut lansarea unui format de radio, care să păstreze adresabilitate către acelaşi segment de audienţă ca şi InfoPro, pe care îl vom dezvolta pe una dintre cele două frecvenţe. De fapt, vom face un switch.
  • Viitorul post de radio nu cred că-l vom numi InfoPro pentru că ar însemna să ne întoarcem la un format care în momentul acesta pe piaţă cu atât mai puţin cred că va avea succes. Va fi un post de radio care se va adresa aceluiaşi segment de public. Va fi un radio quality din punct de vedere muzical, va avea news.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • escu escu
    Este absolut incorect si sper ca CNA-ul nu va "binecuvanta" aceasta miscare. Acea licenta nationala nu a fost data ca sa se mute PRO FM acolo. PRO FM ar trebui sa ramana pe frecventele pe care le-a primit, iar pe licenta nationala ori sa se faca radioul care a castigat concursul, ori sa fie cedata inapoi CNA, pentru a fi scoasa din nou la concurs.
    Toata povestea asta cu proiectul pe anul viitor este o minciuna inventata de Pro FM pentru a nu pierde licenta Info Pro.
  • andrei andrei
    N-au de ce sa bage Music Fm pe vechile frecvente PtoFM pt ca l-au lasat in paragina si a ajuns un radio morta asa cum o sa ajunga si MagicFM.
  • alex alex
    Music FM nu emite pe vechea frecventa info pro emite pe vechea frecventa profm campus ( 103,8 ) . Music FM e praf e mai praf ca Magic FM si nu cred ca ar face mare lucru
  • geo geo
    Eu in locul celor de la CNA le-as lua licentele ptr orasele cu "dubluri"... nu mi se pare o chestie profesionista sa ai un radio de buna calitate, cu audienta acceptabila, sa il inchizi si acum sa enunti ideea ca il vei redeschide...dupa ani buni...e parerea unui ascultator de InfoPro care nu a mai ascultat Pro FMul care a ocupat frecventa fostului radiou.
  • Bogdan Bogdan
    Pai de ce nu baga pe freceventele respective postul MUSIC FM pe care il au deja lansat in Bucuresti si care emite pe vechea frecventa Info Pro ?
  • Caza Caza
    Soluția este foarte simpla. Lăsați rețeaua de radio news , denumită de voi "INFO pro" CNA ului sa o scoată la concurs, așa cum este ea definita, ca REȚEA naționala de radio....

Trimite un comentariu

sus