Skip to main content

14 Noiembrie. Căutări pe internet: editorii de presă europeni se revoltă împotriva Google

 

google-bloombizDISPUTĂ ÎNTRE GOOGLE ŞI EDITORII DE PRESĂ. Mai mulţi editori de presă europeni au cerut, ieri, Comisiei Europene să respingă cele mai recente propuneri făcute de Google. Compania americană este acuzată că a abuzat de poziţia sa dominantă de pe piaţă în ceea ce priveşte căutările pe internet şi publicitatea online, scrie Mediafax.

O treime din totalul asociaţiilor editorilor de presă europeni, în special germani, dar şi spanioli, olandezi, austrieci şi scandinavi, şi-au exprimat într-un comunicat comun nemulţumirea faţă de soluţiile propuse de Google, care "nu fac altceva decât să reducă şi mai mult concurenţa".

Printre soluţiile propuse se află şi aceea potrivit căreia concurenţii Google vor trebui să câştige anumite licitaţii pentru a putea să apară mai bine plasaţi în pagina de rezultate generate de căutările online. Atunci când se lansează o căutare, "primele rezultate care vor apare vor rămâne rezervate serviciilor Google, iar următoarele nu vor fi ordonate în funcţie de pertinenţa lor, ci în funcţie de preţurile pe care operatorii de site-uri (concurente) vor fi dispuse să le plătească grupului Google", se arată în comunicatul editorilor europeni.


Căutări pe internet: editorii de presă europeni îşi apără poziţia împotriva grupului Google


MANIPULARE LA O TELEVIZIUNE FRANCEZĂ. Televiziunea franceză TF1 a recunoscut ieri că a manipulat sunetul unui reportaj consacrat preşedintelui Francois Hollande şi în care se dădea impresia că acesta a fost huiduit în momentul în care a ieşit din maşină, într-o vizită efectuată în 11 noiembrie, scrie HotNews.ro, care citează AFP.
Sunetul originar al huiduielilor la sosirea preşedintelui la Oyonnax (sud-est) în 11 noiembrie, a fost "cu stângăcie decalat cu 4 secunde" la imaginile prezentate la jurnalul de la ora 20,00 al TF1, a admis miercuri Catherine Nayl, director de informaţii al televiziunii.
O mare televiziune franceză recunoaşte că a manipulat sunetul când a difuzat un reportaj în care Francois Hollande era huiduit


TENDINŢE ÎN PUBLICITE. Anul acesta a fost unul în care campaniile de comunicare au îmbinat tot mai mult tehnologia şi publicitatea tradiţională a declarat pentru Wall-Street.ro, Aura Toma, managing director al agenţiei de creaţie Lowe&Partners.
Managerul a adăugat că anul acesta compania va avea o cifră de afaceri asemănătoare cu cea de anul trecut când agenţia a înregistrat venituri de 4,2 milioane de euro şi un profit net de aproape 50.000 de euro, conform Ministerului de Finanţe.
Aura Toma, Lowe&Partners: Anul acesta clienţii au preferat pitch-urile pentru proiecte punctuale


SETĂRI NOI PE TWITTER. Platforma de microblogging Twitter a anunţat, marţi, lansarea unei noi setări care le va oferi utilizatorilor posibilitatea să ordoneze mesajele în liste personalizate în funcţie de anumite subiecte de interes.
Aceste liste personalizate vor afişa tweet-urile într-o ordine aleatorie - mesajele nefiind aranjate după criteriul cronologic cum se întâmplă în mod normal pe Twitter.
Potrivit reprezentanţilor companiei, atunci când un eveniment sau un subiect va fi foarte comentat pe Twitter, utilizatorii platformei vor avea posibilitatea să creeze o astfel de listă, care va scoate în evidenţă mesajele cele mai importante şi relevante.
Twitter lansează liste personalizate pentru ordonarea mesajelor pe subiecte de interes


UN NOU SERIAL TV. Filmul „Fantoma mea iubită/ Ghost“, în care rolurile principale au fost interpretate de Patrick Swayze şi Demi Moore, va fi adaptat într-un serial de televiziune produs de Paramount Television, notează Adevărul şi Wall-Street.ro.
Directorii de la Paramount Television i-au angajat pe producătorii de televiziune Jeff Pinker şi Akiva Goldsman pentru a scrie scenariul unui episod-pilot al unui serial TV inspirat din acest lungmetraj, potrivit contactmusic.com.
Filmul "Ghost", cu Patrick Swayze şi Demi Moore, devine serial TV

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus