Skip to main content

4 Noiembrie. Pampers și cămăși de noapte - cheltuieli găsite de Fisc la un mare colector de bani pentru artiști

 

Sursa foto: Incont.ro
Sursa foto: Incont.ro

Publicitate

DISPUTA CREDIDAM - ANAF A AJUNS ÎN INSTANȚĂ. O inspecție ANAF desfășurată în prima jumătate a acestui an la cel mai mare organism care administrează drepturile de autor ale interpreților, CREDIDAM, a constatat presupuse nereguli ce ridică semne de întrebare privind activitățile uneia dintre cele mai vechi și mai mari asociații de acest tip, scrie HotNews.ro. TVA dedus greșit, neplata impozitului pe profit în unele cazuri, dar și cheltuieli pentru pampers și lapte praf, cămăși de noapte, parfumuri, medicamente sau zeci de sticle de vin au determinat ANAF să constate la CREDIDAM obligații suplimentare de plată de peste 5 milioane de lei, potrivit mai multor documente obținute acum de HotNews.ro. Pentru mai puțin de jumătate din această sumă a fost emisă și o somație de plată. Atât raportul ANAF, cât și somația de plată au fost contestate de CREDIDAM în instanță.

Potrivit propriei descrieri, Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți - CREDIDAM colectează și repartizează banii care provin din difuzarea înregistrărilor prin intermediul diverselor media (radio, TV, cablu, restaurante etc.) către artiștii cărora li se cuvin aceste sume. CREDIDAM afirmă că are peste 11.000 de membri - actori, muzicieni, balerini etc., de la Radu Beligan la Stela Popescu și de la Inna la Grasu XXL. În 2007, a colectat peste 27 de milioane de lei în remunerații, potrivit ultimului raport financiar.
Pampers și cămăși de noapte - cheltuieli găsite de Fisc la un mare colector de bani pentru artiști. Disputa CREDIDAM - ANAF a ajuns în instanță


GHIȚĂ, DESPRE RTV. Invitat la emisiunea ”Interviurile lui Ion Cristoiu” difuzată de B1 TV, Sebastian Ghiță a negat acuzaţiile liberalilor care susţin că postul RTV încearcă să îl discrediteze pe liderul PNL, scrie Evenimentul zilei.

"Un fapt e un fapt. O întâlnire este o întâlnire. Dacă o televiziune face rost de informaţie şi o publică, nu este un atac, ci un fapt. Cea mai mare prejudecată a este ca eu sunt postul RTV. Acolo mai sunt 600 de oameni care lucrează", a precizat patronul RTV la emisiunea difuzată de postul B1 TV.
Sebastian Ghiță:”Cea mai mare prejudecată este ca eu sunt postul RTV”


CINE SE BATE PE BRANDUL ZARAZA. Brandul Zaraza reprezintă un motiv de dispută la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) între doi producători de băuturi alcoolice. Cum își argumentează cei doi pretendenți dreptul de proprietate asupra mărcii, scrie DailyBusiness.ro.

Murfatlar România SA a contestat la OSIM înregistrarea mărcii “€œZaraza” de către firma Trust LF Trade din Focșani, județul Vrancea.

Aceasta după ce OSIM a emis o decizie de înregistrare la admitere a acestui brand pe numele firmei vrâncene în mai 2013.
Începând din 2004, vinarsul de Murfatlar a fost rebranduit însă sub numele Zaraza.
Zaraza, "curtată" la Murfatlar și la Focșani. Cine va câștiga marca?


MRM, ÎN CREȘTERE CU 35% FAȚĂ DE 2012. MRM Worldwide România, agenția de digital a McCann WorldGroup România, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare de pe piața locală, va înregistra o creștere de circa 35% anul acesta față de cele 820.000 de euro înregistrate în 2012, a declarat pentru Wall-Street.ro, Nir Refuah, managerul companiei.

Creșterea a fost determinată de câștigarea de noi clienți precum Lidl, Avon și Paul, dar și de majorarea bugetelor pentru digital.
Printre alți clienți ai MRM Worldwide România se numără Coca-Cola (Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Nestea, Dorna, Burn, Cappy), KFC, Pizza Hut, Mastercard, Nutline, Doncafe, Kandia (Kandia, ROM, Măgura).
Refuah, MRM Worldwide: România este cea mai creativă țară din CEE. Anul acesta creștem cu 35%


SE PRELUNGESC ÎNSCRIERILE LA ADC*RO AWARDS. Perioada de înscrieri pentru cea de-a doua ediție ADC*RO Awards se prelungește până pe 8 noiembrie. Înscrierile se fac online, pe noul site Art Directors Club România, scrie Evenimentul zilei.

ADC*RO Awards este festivalul local de creativitate, un proiect ce premiază ideile inovatoare în toate categoriile incluse în competiție: TV, Radio, Print, OOH, Online, Direct Communication, Media, PR, Integrated Campaigns. În cadrul festivalului se vor acorda și premiile speciale “Tânărul creativ al anului 2013” și distincțiile “Art Director of the Year 2013” și “Copywriter of the Year 2013”, care vor fi nominalizate de juriu ținând cont de câștigătorii din concurs.
Gala de premiere va avea loc pe 2 decembrie, la ArCuB.
Înscrierile la ADC*RO Awards 2013 se prelungesc până pe 8 noiembrie


DOUĂ JURNALISTE RFI, VICTIME ÎN MALI. Două jurnaliste de la Radio France Internationale (RFI) care efectuau un reportaj la Kidal, în nord-estul Mali, au fost răpite de persoane înarmate. Cele două au fost găsite moarte, a anunţat sâmbătă Ministerul francez al Afacerilor Externe, scrie Mediafax, care citează AFP.

"Ele au fost răpite la Kidali de către un grup armat", iar "serviciile statului francez aflate în legătură cu autorităţile din Mali fac totul pentru clarificarea cât mai rapid posibil a circumstanţelor deceselor lor", a adăugat Quai d'Orsay în comunicat.
Două jurnaliste franceze de la RFI, răpite la Kidal, în nord-estul Mali. Parisul anunţă că cele două au fost găsite moarte


SERIALE DISNEY PE TELEFOANE ȘI TABLETE. Grupul american Disney a decis să lanseze o serie animată pentru copii direct pe dispozitivele mobile, în defavoarea propriilor televiziuni, pe care compania le deţine la nivel internaţional, notează Mediafax.

Seria "Sheriff Callie's Wild West" are nouă episoade şi va putea fi vizionată începând din 24 noiembrie pe site-ul watchdisneyjunior.com, dar şi pe telefoanele inteligente (smartphone) şi tablete.
Difuzarea acestui serial la nivel mondial pe televiziunile grupului Disney nu este prevăzută mai devreme de 2014, potrivit unui comunicat al diviziei Disney Junior.
Disney va lansa o serie animată pentru copii direct pe dispozitivele mobile


KIM KARDASHIAN L-A DAT ÎN JUDECATĂ PE COFONDATORUL YOUTUBE. Kim Kardashian și Kanye West l-au dat în judecată pe Chad Hurley, cofondatorul site-ului YouTube, pentru publicarea pe un site de partajare de materiale video a unei înregistrări neautorizate cu imagini de la logodna celor doi, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.

În reclamația depusă la tribunal se arată că Chad Hurley, cofondatorul YouTube, nu a fost invitat la logodna de pe 21 octombrie, care a avut loc la AT&T Park din San Francisco, dar i s-a permis să rămână deoarece a semnat un acord ce prevedea să nu posteze nicio înregistrare video de la eveniment.
Pe de altă parte, Kanye West a permis televiziunii E! Entertainment, gazda reality-show-ului "Keeping Up With the Kardashians", să înregistreze evenimentul pentru o difuzare ulterioară pe post.
Cofondator YouTube, dat în judecată pentru publicarea unor imagini cu Kim Kardashian și Kanye West

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Despre organismele de gestiune colectiva din Romania sunt multe de spus.
    In primul rand ca incalca legea dreptului de autor de peste 7 ani de zi si impart banii incasati dupa cum vor ei. In al doilea rand ca isi retin cel mai mare comision din Uniunea Europeana (15% - tocmai de aceea au si pus pe cheltuieli o gramada de aberatii, deoarece legea spune ca pot sa-si tina maxim 15 procent dar pentru cheltuieli curente, salarii, etc.)

Trimite un comentariu