Skip to main content

8 Noiembrie. RCS & RDS a pus garanţii de 1,15 miliarde euro pentru împrumuturi de 750 de milioane euro

 

RCS&RDS

Publicitate

GARANŢIILE RCSRCS&RDS a pus garanţii de 1,15 miliarde euro, constând în acţiunile proprii şi la filialele din străinătate, imobile, reţele şi echipamente, conturi bancare şi contracte, pentru împrumuturi de 750 de milioane euro atrase recent, din care 450 de milioane euro reprezintă o emisiune de obligaţiuni, scrie Mediafax.
Compania deţinută de omul de afaceri Zoltan Teszari a refinanţat mai multe împrumuturi şi linii de credit printr-o emisiune de obligaţiuni pe şapte ani, în valoare de 450 de milioane euro, precum şi cu două credite, unul de 250 de milioane de euro scadent în 2018 şi o linie de capital de lucru de 50 de milioane euro.


Compania a pus sub ipotecă 96,22% din acţiunile RCS & RDS, 100% din acţiunile Digi Czech Republic Sro, 100% din acţiunile Digi Tavkozlesi es Szolgaltato Korlatolt Felelossegu Tarsasag şi 78,49% din acţiunile Digi Spain Telecom SLU.
EXCLUSIV: RCS & RDS a pus garanţii de 1,15 miliarde euro pentru împrumuturi de 750 de milioane euro


“ECHILIBRUL” POLITIC DIN TVR. Televiziunea publică a transmis, în perioada ianuarie-octombrie a.c., 27 de ediţii speciale ale emisiunilor informative TVR 1 şi TVR 3 legate de evenimente sau declaraţii ale unor lideri politici. Dintre acestea, 13 au fost despre activitatea politică a PSD/PNL/USL, 12 - declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu şi doar două despre activitatea opoziţiei, potrivit unei monitorizări puse săptămâna această la dispoziţia CNA, scrie HotNews.ro.
Context. CNA a discutat săptămâna aceasta pe tema ediţiilor speciale ale TVR pornind de la o ediţie difuzată la sfârşitul lunii august, de la un eveniment USL din Constanţa. Transmisiunea în direct a durat 48 de minute şi a fost însoţită de titlul "România pentru tineri" şi subtitlul "Tinerii îl susţin pe Crin Antonescu" şi a inclus un discurs al lui Crin Antonescu. Discuţiile de la CNA pe tema acestei transmisiuni, desfăşurate marţi, nu au dus la nicun rezultat, mai scrie HotNews.ro.
"Echilibru" politic la TVR - 2013: 13 ediţii speciale dedicate USL, 12 cu declaraţiile preşedintelui, Opoziţia - practic inexistentă


TVR ÎN REPUBLICA MOLDOVA. Televiziunea Română revine în Republica Moldova, pe 1 decembrie, cu programe speciale, dedicate realităţilor din această ţară, scrie Mediafax. Autorităţile moldovene urmează să asigure preluarea programelor TVR de operatorii de cablu.
"De la 1 decembrie vom fi din nou în casele telespectatorilor de peste Prut, cu o grilă specială, care va conţine emisiuni culturale şi de divertisment, informaţii despre România, dar şi programe care să acopere realităţile din Republica Moldova. În acest sens, ne propunem ca, într-o perioadă cât mai scurtă de timp, 30% din grilă să fie dedicată emisiunilor autohtone şi să colaborăm cu televiziunea publică Moldova 1", a declarat Claudiu Sfăftoiu, preşedinte-director general al TVR.
TVR reia transmisia programelor în Republica Moldova pe 1 decembrie


PROBLEME LA TELEVIZIUNEA PUBLICĂ DIN GRECIA. Poliţia greacă antirevoltă a evacuat ieri dimineaţa sediul fostei televiziuni naţionale ERT, ocupate din iunie de către jurnalişti concediaţi în urma deciziei brutale a Guvernului de a închide instituţia, scrie Mediafax, care citează AFP.
Guvernul de la Antena a închis instituţia de presă considerând că este prea costisitoare într-o perioadă de criză. Poliţia antirevoltă a pătruns în sediul fostei radiodifuziuni, situate la periferia de nord a Atenei, ieri dimineaţă, a constatat un jurnalist AFP aflat la faţa locului.
Agenţia de presă Ana a anunţat că poliţia a arestat alţi trei foşti angajaţi ERT, inclusiv pe liderul Pospert, jurnalistul Panagiotis Kalfagiannis.
Poliţia greacă antirevoltă evacuează sediul televiziunii naţionale ocupate


TWITTER, DEBUT PE BURSĂ. Acţiunile Twitter au debutat ieri la bursa de la New York în urcare accelerată şi la scurt timp au ajuns la 73% peste cotaţia din oferta publică iniţială, scrie Mediafax, care citează Wall Street Journal. Compania a atras 1,82 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice iniţiale, capitalizarea de piaţă a reţelei de microblogging fiind astfel de 14,2 miliarde de dolari.
TWITTER a debutat pe bursa de la New York. Acţiunile companiei au sărit cu 73% peste preţul de listare

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Geo anti limonada Geo anti limonada
    Anca Dumitrescu, de la Digimatinal, este o aparitie exceptionaaalaaa... O faptura me -mo- ra-bi-la , ce sa mai...
  • Adrian Adrian
    Pacat ca a plecat Orbean, chiar acum cand face RCS-ul rost de bani. Era interesant daca il mai tineau ca fecea el praf macar un sfert din ei. Totusi are cine sa isi mai bata joc de banii lui Teszari, a ramas Cristina Popescu la butoane. Poate mai angajaza ea cate 40-50 de oameni la fiecare statie regionala ca de, este nevoie de personal mult pentru 3 emisiuni si o ora de stiri.
  • rodica rodica
    interesant

Trimite un comentariu

sus