Skip to main content

Antena 2, amendată pentru Telefonul de la miezul nopţii şi pentru Agentul VIP

 

Telefonul de la miezul noptii Antena 2Postul Antena 2 a fost amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru reclamă mascată la un produs suplimentar de slăbit, care a fost promovat în emisiunea Agentul VIP, dar şi pentru mai multe încălcări ale legislaţiei audiovizuale în emisiunea Telefonul de la miezul nopţii.

Publicitate

De ce au fost dată amenda, în continuare:

În emisiunea Agentul VIP de pe Antena 2, difuzată pe 26 septembrie, au fost invitate cântăreaţa Nico şi medicul nutriţionist Anca Stoian, pentru a vorbi despre dietele de slăbit.

În timpul emisiunii a fost menţionat numele unui supliment alimentar pentru slăbit (OB - Grass) şi numele unei farmacii (Catena).

Emisiunea Telefonul de la miezul nopţii, din 10 septembrie, a avut ca subiect central disputa dintre Roxana Sârbu, fosta componentă a trupei Trident, şi fostul său concubin Marcel Dumitru Sârbu. În prezent, cei doi se judecă pentru custodia copilului.

CNA a constat că în emisiunea prezentată de Vica Blochina şi Andrei Duban au fost încălcate drepturile la imagine, onoare, reputaţie şi viaţă privată ale lui Marcel Dumitru Sârbu şi ale fetiţei lui, în vârstă de cinci ani.

În plus, în sancţionarea postului Antena 2, Consiliul a luat în considerare şi faptul că "s-a adus atingere dreptului la un proces echitabil".

Despre publicitatea mascată din emisiunea lui Cristian Brancu

Vrei să slăbeşti repede? Nico şi Anca Stoian ştiu secretul!", a fost titlul afişat pe ecranul postului Antena 2, în emisiunea Agentul VIP.

În timpul emisiunii, medicul nutriţionist - Anca Stoian - a prezentat suplimentul alimentar OB Grass, spunând care sunt substanţele componente şi beneficiile pe care le aduce consumul acestui produs. Medicul a spus că acest produs se găseşte în toate farmaciile, iar Nico a adăugat că se găseşte şi la “Catena, bineînţeles”
Este cunoscut faptul că Nico promovează lanţul de farmacii Catena.

Un fragment din emisiune:

Cristi Brancu, prezentatorul emisiunii Agentul VIP: 

"Mai spunem repede dacă tot au vrut oamenii să ştie – despre OB Grass.

Anca Stoian, medicul nutriţionist:

"Este în primul rând pentru problemele intestinale: tranzit lent, balonare, în subsidiar fireşte că se întâmplă şi slabitul. Dar nu trebui să avem aşteptări atât de mari atâta timp cât nu avem o dietă echilibrată şi nu facem sport. La fel de bine pot folosi acest supliment şi femeile şi bărbaţii, nu există limită de vârstză. De la 18 ani în sus oricine poate să-l folosească. Se găseşte din câte ştiu în toate farmaciile. Cântăreaţa Nico: "Catena, bineînţeles!"

ART. 29 din Legea audiovizulaului:

(1) Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii:
a) să poată fi uşor identificate ca atare, comunicările audiovizuale cu conţinut comercial mascat fiind interzise;

Despre emisiunea Telefonul de la miezul nopţii

CNA a luat în discuţie ediţia din 10 septembrie a emisiunii Telefonul de la miezul nopţii ca urmare a unei reclamaţii primite din partea concubinului Roxanei Sârbu (ex. Trident), Marcel Dumitru Sârbu .

În studio, a fost invitată Roxana Sârbu, fosta componentă a trupei Trident.

Întreaga emisiune a fost centrată pe problemele familiale ale fostului cuplu, cu referiri exprese la copilul acestora (Oana, fetiţă în vârstă de 5 ani).

S-a dezbătut, practic, un dosar aflat pe rolul instanţei de judecată, pentru atribuirea custodiei minorului.

Atât prezentatorii, cât şi intervenţiile telefonice au fost în favoarea invitatei (au intervenit câteva prietene), aducându-i-se acuzaţii fostului concubin, tatăl copilului.

De asemenea, s-a comentat, de către moderatori, poziţia judecătorilor care, temporar, au acordat custodia comună minorei.

Vica Blochina, prezentatoarea emisiunii, l-a numit pe Marcel Dumitru Sârbu- „Coi One”, sau K 1.

În emisiune, s-a discutat viaţa intimă, familială, a minorei, Oana, problemele casnice ale fostului cuplu. Roxana Sârbu a pus la dispoziţia publicului, o înregistrare telefonică cu fiica ei.

Articolele încălcate:

Art. 40 cu 4 , din Codul audiovizualului
(4) Este interzisă utilizarea cu rea-credinţă a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană în programele audiovizuale.

Art. 43 cu 1 din Codul audiovizualului

(1) Radiodifuzorii trebuie să evite să aducă atingere dreptului la un proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile unor cauze aflate pe rol în justiţie sau în curs de cercetare, prin comentariile şi luările de poziţie proprii sau ale invitaţilor, inclusiv ale avocaţilor părţilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Go Goo's Go Goo's
    Antena 2 se duce in groapa!A ramas fara director si producator general a fost NUMIT o chestie care pana nu demult,urmarea oamenii printre ulucile gardului.10 000 nu inseamna mult pentru varan dar pentru amaratii de angajati ai lui inseamna o avere.Pe de alta parte, producatorul acestei emisiuni a ajuns in pozitia asta din cauza plecarii adevartului producator.Ce pretentii poti avea de la un redactor care s-a pomenit peste noapte cu ditamai pleasca,devenind producator?Amenzi de asemenea anvergura vor tot aparea pentru ca la conducere au fost pusi oameni fara pic de aplecare spre JURNALISM! Voiculestii sunt multumiti daca in jurul lor sunt oameni care nu au legatura cu presa dar stiu locul cu precizie maxima,unde sa pupe intersectia dorsala dintre 2 picioare.Uitati-va cati oameni adevarati de presa din Antena 1 au disparut si nu veti mai avea niciun dubiu ca orice placere trupeasca Voiculestii trebuie sa o plateasca.O simpla trecere in revista a inlocuirilor oamenilor de valoare din functiile de conducere din Antena 1, da raspunsul la tot ceea ce se intampla acum.Nu am nicio indoiala ca amestecarea si destabilizarea maselor este legea dupa care patronii conduc amalgamul pseudo-trustului de presa Intact.De aceea o amenda venita la un moment dat nu este decat un inceput al prabusirii.Conducatorii de valoare sunt rari si au personalitate,restul...e tacere!

Trimite un comentariu

sus