Skip to main content

Digi Sport FM vrea 11 frecvenţe radio. Investiţia anunţată: 150.000 de euro pentru fiecare staţie

 

RCS&RDS

Publicitate

Compania RCS&RDS, care deţine în momentul de faţă mai multe posturi de televiziune printre care Digi 24 şi Digi Sport, vrea să intre pe piaţa radioului cu două canale: Digi Sport FM şi Digi FM.

RCS s-a înscris la concursul de frecvenţe radio lansat de CNA pentru a obţine mai multe frecvenţe radio tematice şi generaliste. Compania de cablu vrea să lanseze posturile Digi Sport FM (cu tematică sportivă) şi Digi FM, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Astăzi, în faţa CNA, au venit mai mulţi reprezentanţi ai companiei pentru a prezenta proiectul editorial Digi Sport Fm. George Dobre (manager de proiect), Adrian Tomşa (consilier de proiect), Emil Grecu (director tehnic) şi Andi Villara (manager achiziţiii drepturi TV) au vorbit despre noul post de radio de sport pe care vor să-l lanseze în 11 localităţi din ţară.

RCS &RDS vrea să obţină frecvenţe pentru Digi Sport FM în Alba Iulia, Bacău, Bistriţa, Cluj, Focşani, Iaşi, Slatina, Slobozia, Suceava, Timişoara şi Vaslui.

Dacă vor obţine licenţe de la CNA, printre jurnaliştii care vor face parte din echipa Digi Sport FM se numără: George Dobre, Andi Villara, Teodor Avramescu, Constantin Prună şi alţii (potrivit proiectului editorial prezentat la CNA).

Conform aceleiaşi surse, RCS&RDS va investi între 150.000 şi 350.000 de euro pentru lansarea fiecărei staţii.

Potrivit managerului de proiect, postul de radio Digi Sport FM va fi o prelungire a canalului de televiziune a posturilor Digi Sport (1,2 şi 3), dar fiecare dintre staţiile Digi Sport FM va avea program local.

Digi Sport FM va difuza program 24 de ore zilnic. Programele difuzate de Digi Sport FM ar urma să fie compuse din: 70% producţie proprie şi 30% programe preluate (programe retransmise de la televiziunile Digi Sport, deţinute de asemenea de RCS&RDS).

George Dobre:

  • Grila noastră nu cuprinde doar fotbal, grila noastră este diferită. Avem emisiuni dedicate industriei auto-moto. Transmisiile noastre nu înseamnă doar fotbal, vom avea judo, baschet, handbal şi alte sporturi.
  • Avem infrastructura necesară, avem o reţea de corespondenţi în acest moment, ne vom baza pe staţiile Digi 24, sunt şapte staţii locale, sunt foarte multe lucruri care se întâmplă pe plan local şi care nu sunt cunoscute publicului.
  • Nu facem asta din raţiuni de audienţă, Digi Sport sprijină echipa naţională de gimnastică. Nu avem în momentul aceasta publicitate pe niciunul dintre canalele Digi Sport şi nu vom avea nici pe postul de radio.

Câteva fragmente din discuţiile de la CNA pe marginea Digi Sport FM:

Adrian Tomşa: Noi intenţionăm să lucrăm la un canal generalist de FM. Dorim să intrăm în piaţa radio în general, nu doar cu un canal de sport. Pentru noi e o continuitate în a dezvolta conceptul de sport, de pe TV, într-un alt domeniu (radio).

George Dobre: Nu va fi o copie la indigo a grilelor Digi Sport pentru că vom avea emisiuni locale. Un motiv este faptul că în cazul televiziunii eşti foarte legat de dreptul de a difuza imagini. Sunt anumite lucruri pe care nu le discutăm tocmai pentru că nu avem drepturile pentu a difuza anumite imagini. Sunt atâtea evenimente care se petrec. Nu cred că va fi cazul să ascultăm aceleaşi opinii la TV şi radio.

Legat de publicitate, e o continuare a politicii grupului care a adus o politică de fidelizare a publicului şi a abonaţilor. Vom respecta aici conceputul redacţional al Digi.

Monica Guberant, membru CNA: Cum vă veţi diferenţia de Sport Total FM, care este un post de sport deja cunoscut şi ascultat?

George Dobre: Diferenţierea se va face în primul rând din punctul de vedere al conţinutului, vom fi moderaţi, obiectivi, nu vom fi radicali, vom încerca să-i ascultăm pe toţi care au ceva de spus. Vom spori interactivitatea cu ascultătorii, dar într-un mod diferit. Să înlesnim relaţia dintre suporteri şi conducătorii cluburilor pe care le susţin.

Narcisa Iorga, membru CNA: În proiectul editorial aveţi şi codul etic, sunteţi singura societate care respectăi această solicitare a CNA. În grila de programe, aveti doar vorbe, vad că procentul de divertisment e 0%?

George Dobre: Cu siguranţă va exista. În proiect sunt trecute lucrurile cu care dorim să ne diferenţiem, sigur că va exista şi muzică, garantez asta.

Narcisa Iorga: La divertisment, trebuie să includeţi o pondere, nu poate fi 0%. Cam care va fi ponderea?

George Dobre: Între 30 şi 40%.

Ce gen de muzica?
Totate genurile de muzica, exceptand un anumit gen (se referea la manele - n.r.). Vom difuza muzică comercială, actuala.

Christian Mititelu, membru CNA: Sunt surprins să aud că va fi şi muzică, mai ales că este un radio vorbit, cu multe emisiuni sportive. Concuraţi şi săptămâna viitoare. Mă aşteptam să nu aud acelaşi nume, care apar în comentarii şi emisiuni sportive peste tot. Fie că este vorba de alte domenii, apar mereu aceiaşi oameni. Cred că aveţi prilejul să veniţi cu un element de noutate. Ceea ce spun comentatorii pe care îi aveţi dumneavoastră se cam ştie.

George Dobre: Echipa noastră de colaboratori a crescut, sigur că vor fi şi colaboratori noi, dacă primim licenţele. Cu siguranţă vom avea şi colaboratori noi.

Christian Mititelu: Nu depindenţi pentru raiting de notorietatea colaboratorilor, tocmai de aceea aveţi ocazia să lansaţi oameni noi. Notorietatea la noi tine audiovizualul pe loc.

George Dobre: Ceea ce spuneţi dumneavoastră nu exclude faptul ca nu vom creşte alte personaje, care să se dezvolte pe viitor. Ne dorim să atragem şi să creştem alţi realizatori.

Astăzi au mai prezentat proiecte la CNA reprezentanţii următoarelor societăţi: Teleson SRL Albeşti (pentru postul Radio Son - tematic: socio-ocupaţional), Unirea Pres (care deţine ziarul Unirea în Alba Iulia şi vrea să lanseze Unirea FM - post informativ) şi Vocea Evangheliei (pentru obţinerea a cinci frecvenţe locale în Bacău, Bistriţa, Focşani, Slatina şi Vaslui).

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului urmează să îşi dea votul final pentru acordarea frecvenţelor de radio tematice. Începând de luni şi până astăzi, inclusiv, Consiliul i-a audiat pe toţi cei care s-au înscris la concursul de frecvenţe radio pentru posturi tematice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mad79 mad79
    o chleltuiala inutila!

Trimite un comentariu

sus