Skip to main content

Digi Sport FM vrea 11 frecvențe radio. Investiția anunțată: 150.000 de euro pentru fiecare stație

 

RCS&RDS

Publicitate

Compania RCS&RDS, care deține în momentul de față mai multe posturi de televiziune printre care Digi 24 și Digi Sport, vrea să intre pe piața radioului cu două canale: Digi Sport FM și Digi FM.

RCS s-a înscris la concursul de frecvențe radio lansat de CNA pentru a obține mai multe frecvențe radio tematice și generaliste. Compania de cablu vrea să lanseze posturile Digi Sport FM (cu tematică sportivă) și Digi FM, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Astăzi, în fața CNA, au venit mai mulți reprezentanți ai companiei pentru a prezenta proiectul editorial Digi Sport Fm. George Dobre (manager de proiect), Adrian Tomșa (consilier de proiect), Emil Grecu (director tehnic) și Andi Villara (manager achizițiii drepturi TV) au vorbit despre noul post de radio de sport pe care vor să-l lanseze în 11 localități din țară.

RCS &RDS vrea să obțină frecvențe pentru Digi Sport FM în Alba Iulia, Bacău, Bistrița, Cluj, Focșani, Iași, Slatina, Slobozia, Suceava, Timișoara și Vaslui.

Dacă vor obține licențe de la CNA, printre jurnaliștii care vor face parte din echipa Digi Sport FM se numără: George Dobre, Andi Villara, Teodor Avramescu, Constantin Prună și alții (potrivit proiectului editorial prezentat la CNA).

Conform aceleiași surse, RCS&RDS va investi între 150.000 și 350.000 de euro pentru lansarea fiecărei stații.

Potrivit managerului de proiect, postul de radio Digi Sport FM va fi o prelungire a canalului de televiziune a posturilor Digi Sport (1,2 și 3), dar fiecare dintre stațiile Digi Sport FM va avea program local.

Digi Sport FM va difuza program 24 de ore zilnic. Programele difuzate de Digi Sport FM ar urma să fie compuse din: 70% producţie proprie și 30% programe preluate (programe retransmise de la televiziunile Digi Sport, deţinute de asemenea de RCS&RDS).

George Dobre:

  • Grila noastră nu cuprinde doar fotbal, grila noastră este diferită. Avem emisiuni dedicate industriei auto-moto. Transmisiile noastre nu înseamnă doar fotbal, vom avea judo, baschet, handbal și alte sporturi.
  • Avem infrastructura necesară, avem o rețea de corespondenți în acest moment, ne vom baza pe stațiile Digi 24, sunt șapte stații locale, sunt foarte multe lucruri care se întâmplă pe plan local și care nu sunt cunoscute publicului.
  • Nu facem asta din rațiuni de audiență, Digi Sport sprijină echipa națională de gimnastică. Nu avem în momentul aceasta publicitate pe niciunul dintre canalele Digi Sport și nu vom avea nici pe postul de radio.

Câteva fragmente din discuțiile de la CNA pe marginea Digi Sport FM:

Adrian Tomșa: Noi intenționăm să lucrăm la un canal generalist de FM. Dorim să intrăm în piața radio în general, nu doar cu un canal de sport. Pentru noi e o continuitate în a dezvolta conceptul de sport, de pe TV, într-un alt domeniu (radio).

George Dobre: Nu va fi o copie la indigo a grilelor Digi Sport pentru că vom avea emisiuni locale. Un motiv este faptul că în cazul televiziunii ești foarte legat de dreptul de a difuza imagini. Sunt anumite lucruri pe care nu le discutăm tocmai pentru că nu avem drepturile pentu a difuza anumite imagini. Sunt atâtea evenimente care se petrec. Nu cred că va fi cazul să ascultăm aceleași opinii la TV și radio.

Legat de publicitate, e o continuare a politicii grupului care a adus o politică de fidelizare a publicului și a abonaților. Vom respecta aici conceputul redacțional al Digi.

Monica Guberant, membru CNA: Cum vă veți diferenția de Sport Total FM, care este un post de sport deja cunoscut și ascultat?

George Dobre: Diferențierea se va face în primul rând din punctul de vedere al conținutului, vom fi moderați, obiectivi, nu vom fi radicali, vom încerca să-i ascultăm pe toți care au ceva de spus. Vom spori interactivitatea cu ascultătorii, dar într-un mod diferit. Să înlesnim relația dintre suporteri și conducătorii cluburilor pe care le susțin.

Narcisa Iorga, membru CNA: În proiectul editorial aveți și codul etic, sunteți singura societate care respectăi această solicitare a CNA. În grila de programe, aveti doar vorbe, vad că procentul de divertisment e 0%?

George Dobre: Cu siguranță va exista. În proiect sunt trecute lucrurile cu care dorim să ne diferențiem, sigur că va exista și muzică, garantez asta.

Narcisa Iorga: La divertisment, trebuie să includeți o pondere, nu poate fi 0%. Cam care va fi ponderea?

George Dobre: Între 30 și 40%.

Ce gen de muzica?
Totate genurile de muzica, exceptand un anumit gen (se referea la manele - n.r.). Vom difuza muzică comercială, actuala.

Christian Mititelu, membru CNA: Sunt surprins să aud că va fi și muzică, mai ales că este un radio vorbit, cu multe emisiuni sportive. Concurați și săptămâna viitoare. Mă așteptam să nu aud același nume, care apar în comentarii și emisiuni sportive peste tot. Fie că este vorba de alte domenii, apar mereu aceiași oameni. Cred că aveți prilejul să veniți cu un element de noutate. Ceea ce spun comentatorii pe care îi aveți dumneavoastră se cam știe.

George Dobre: Echipa noastră de colaboratori a crescut, sigur că vor fi și colaboratori noi, dacă primim licențele. Cu siguranță vom avea și colaboratori noi.

Christian Mititelu: Nu depindenți pentru raiting de notorietatea colaboratorilor, tocmai de aceea aveți ocazia să lansați oameni noi. Notorietatea la noi tine audiovizualul pe loc.

George Dobre: Ceea ce spuneți dumneavoastră nu exclude faptul ca nu vom crește alte personaje, care să se dezvolte pe viitor. Ne dorim să atragem și să creștem alți realizatori.

Astăzi au mai prezentat proiecte la CNA reprezentanții următoarelor societăți: Teleson SRL Albești (pentru postul Radio Son - tematic: socio-ocupațional), Unirea Pres (care deține ziarul Unirea în Alba Iulia și vrea să lanseze Unirea FM - post informativ) și Vocea Evangheliei (pentru obținerea a cinci frecvențe locale în Bacău, Bistrița, Focșani, Slatina și Vaslui).

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului urmează să își dea votul final pentru acordarea frecvențelor de radio tematice. Începând de luni și până astăzi, inclusiv, Consiliul i-a audiat pe toți cei care s-au înscris la concursul de frecvențe radio pentru posturi tematice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu