Skip to main content

Drepturile de difuzare pentru Champions League și Europa League, un miliard de euro în Marea Britanie

 

europa champions league - gagsport

Publicitate

Meciurile din Champions League și Europa League se vor vedea, în Marea Britanie, la BT Sports, din 2015. Compania care deține postul a câștigat toate drepturile pentru meciurile celor două campionate europene. Suma pentru cele trei sezoane va fi de 1.075.981.484 de euro, potrivit BroadbandTVNews.

Televiziunea are astfel drepturi exclusiv pentru toate cele 350 de meciuri, pe an, din Champions League și Europa League din cele trei sezoane începând din 2015.

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată când toate drepturile celor două competiții europene ajung la o singură televiziune.

Compania a anunțat că va face în așa fel ca aceste meciuri să fie cât mai accesibile fanilor și că o parte dintre partide vor fi disponibile gratuit pe BT Sport, chiar și clienților care nu au optat pentru acest post în grilă.

În prezent, meciurile celor două competiții europene sunt difuzate de Sky Sports și ITV. Anunțul a lovit puternic în acțiunile BSkyB și ITV, care au scăzut cu 9%, respectiv, 3%, astăzi, la deschiderea bursei, potrivit The Guardian.

Citește și:

 

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu