Skip to main content

Narcisa Iorga, despre noul concurs de frecvențe radio: Am motive să cred că vor ajunge la companii susținute politic

 

Foto: Mediafax Foto
Foto: Mediafax Foto

Publicitate

ACTUALIZARE. "După părerea mea doamna Narcisa Iorga este în campanie electorală și n-o s-o ajut", spune Cristina Trepcea, membru CNA. "Prefer să las să se stingă scandalul pe care încearcă să-l creeze, în interesul Consiliului și al muncii reale pe care o avem noi acolo de făcut", a adăugat ea.

SCRISOARE DESCHISĂ. Într-o scrisoare deschisă, Narcisa Iorga, membru CNA, trage un semnal de alarmă cu privire la implicațiile politice din spatele votului de joi pentru acordarea frecvențelor de radio tematice.

Narcisa Iorga, despre concursul care se desfășoară în această săptămână la CNA pentru acordarea a 27 de licențe radio cu profil generalist:

"Am toate motivele să cred că și dintre acestea, cele mai multe vor ajunge în posesia unor societăți susținute politic. Cele mai extinse vor polua fonic cu politică, mai ales în dramaticul an electoral care urmează".

Scrisoarea deschisă, primită în această seară de Paginademedia.ro, vine la câteva zile după ce Narcisa Iorga și Valentin Jucan au spus, acum câteva zile, că primul concurs, de săptămâna trecută "a demonstrat în mod evident un aranjament dincolo de criterii ce ţin de interesul public".

În scrisoare, Iorga îi menționează și pe câțiva dintre membrii CNA, care joi au reacționat la comunicatul de presă, semnat de ea și Valentin Jucan. Este vorba de: Laura Georgescu, președinte CNA, Cristina Trepcea, membru CNA, și Răsvan Popescu, membru CNA (fost președinte al instituției).

Înainte de a se adresa fiecăruia dintre cei menționați mai sus, Narcisa Iorga precizează că dorește "să clarifice câteva aspecte, nu să intre în polemică".

Narcisa Iorga către:

LAURA GEORGESCU. "Vă asigur că voi protesta întotdeauna față de abuzurile oricui are puterea să ia decizii strâmbe în cadrul CNA și cu efecte nocive asupra audiovizualului. De fiecare dată veți spune că fac declarații politice? (...) acel cod etic pe care îl invocați are mari probleme de legitimitate, câtă vreme este adoptat cu votul a doar șapte membri CNA, dintre care doi sunt declarați incompatibil, respectiv în conflict de interese de către ANI. (...)", spune Narcisa Iorga, în scrisoarea deschisă.

CRISTINA TREPCEA.  "(...) știu cât sunteți de absentă în dezbaterile din plenul CNA. Nu vă declarați nicidecum consternată atunci când Antena 1, de exemplu, prin josnicele sale emisiuni tabloide comite abateri majore de la legislația privind protecția minorilor, dvs. votând întotdeauna pentru cele mai mici sancțiuni sau împotriva oricăror sancțiuni pentru acest post. Acesta este doar un exemplu, dar sunt nenumărate altele similare."

RĂSVAN POPESCU. "(....) Audiovizualul românesc, în opinia mea, se află într-o stare de degradare fără precedent tocmai din cauza moliciunii cu care i-ați condus destinele între 2007 și 2012 (....)".

Scrisoarea deschisă, semnată de Narcisa Iorga, în continuare:

Scrisoare deschisă în atenția membrilor CNA și a oricui este interesat de audiovizual

Astăzi a început un nou concurs, pentru acordarea a 26 de licențe radio cu profil generalist. Am toate motivele să cred că și dintre acestea, cele mai multe vor ajunge în posesia unor societăți susținute politic. Cele mai extinse vor polua fonic cu politică, mai ales în dramaticul an electoral care urmează. Cele mai mici vor solicita CNA, peste un an-doi, invocând motive economice, să le permită ”cedarea” licențelor de drept. În fapt, vânzarea pe zeci de mii de euro bucata. CNA nu este o bancă de credite nerambursabile pentru politicienii zilei.

Săptămâna trecută au fost audieri pentru licențe de radio tematice. Joi s-a decis cine merită să le primească. Ședința a fost publică, toți jurnaliștii prezenți au văzut cum s-a votat. Era evident că a fost un aranjament și concursul a fost un simulacru.

Împreună cu un alt membru CNA, am transmis scuze tuturor acelora care au crezut că proiectele lor editoriale vor fi apreciate în mod onest și vor avea parte de o decizie în acord cu o strategie de acoperire națională și de echilibrare a radiourilor tematice și locale.

Am fost imediat acuzați că politizăm nejustificat un concurs, de altfel corect. Această reacție a venit la unison din partea a patru colegi, toți numiți de PSD în CNA. Ceilalți patru numiți de PNL și UDMR ați avut măcar decența să vă abțineți de la comentarii, știind că ați fost parte la conivență. Motiv pentru care vă mulțumesc!

Doresc să clarific câteva aspecte, nu să intru în polemică.

În comunicatul de joi, nu am făcut nicio declarație politică. Singurele referiri la implicările politice în decizia CNA au fost următoarele:

1. ”Cu o singură excepţie, la fiecare licenţă au fost grupate 6 voturi ale aceloraşi 6 membri din chiar primul tur de scrutin. Cei 6 membri sunt propuşi de USL şi UDMR. Excepţia a făcut-o licenţa de la Vaslui, unde numărul voturilor a fost de patru la patru, membrii propuşi de PSD neînţelegându-se cu membrii propuşi de PNL”.

2. ”Nu a contat nici avertismentul pe care noi l-am dat asupra riscului de manelizare a pieţei radio din România aflată oricum aproape de faliment. CNA, prin votul a 6 membri, a decis astăzi să deschidă 'cutia Pandorei', acordând 2 licenţe pentru un post de radio tematic folcloric, doar pentru că solicitantul societăţii are susţinere politică. O situaţie similară s-a petrecut cu licenţele deţinute de BBC în România, care au fost preluate de către societatea unui alt om politic de aceeaşi orientare, fiind singurele pe care se difuzează manele”.

Acestea nu sunt declarații politice.

În replica dvs., doamnă președinte al CNA, Laura Georgescu, ați invocat un cod etic care nu v-ar permite să comentați declarațiile mele și ale colegului Valentin Jucan, dar ați spus totuși răspicat că am făcut declarații ”eminamente politice, de imagine și subiective”. Un șablon pe care dvs. îl folosiți prea des și mai ales atunci când cineva îndrăznește să aibă altă opinie decât dvs.

Vă asigur că voi protesta întotdeauna față de abuzurile oricui are puterea să ia decizii strâmbe în cadrul CNA și cu efecte nocive asupra audiovizualului. De fiecare dată veți spune că fac declarații politice?

Vă amintesc, doamnă Georgescu, că acel cod etic pe care îl invocați are mari probleme de legitimitate, câtă vreme este adoptat cu votul a doar șapte membri CNA, dintre care doi sunt declarați incompatibil, respectiv în conflict de interese de către ANI. Altfel spus, nu are o majoritate de voturi legitime necesare unui cod etic.

Doamnă Cristina Trepcea, de 11 ani membru CNA și aspirantă la încă șase, v-ați declarat consternată de modul în care am ”discreditat Consiliul” și ne-ați mustrat că nu înțelegem democrația. Mă miră atitudinea dvs., mai ales că știu cât sunteți de absentă în dezbaterile din plenul CNA .

Nu vă declarați nicidecum consternată atunci când Antena 1, de exemplu, prin josnicele sale emisiuni tabloide comite abateri majore de la legislația privind protecția minorilor, dvs. votând întotdeauna pentru cele mai mici sancțiuni sau împotriva oricăror sancțiuni pentru acest post. Acesta este doar un exemplu, dar sunt nenumărate altele similare.

Domnule Răsvan Popescu, de 13 ani membru CNA și asigurat pentru încă cinci, fost președinte al forului și actualmente în conflict de interese declarat de ANI, afirmați fără nicio mustrare de conștiință că ”CNA nu face altceva decât să încerce să dezvolte această arie a posturilor tematice într-o zonă nepolitică” și că nu vedeți ”niciun motiv pentru care am politiza o asemenea arie, care este cât se poate de departe de zona actualităţii politice”.

Pentru dvs., dar și pentru oricine este interesat de audiovizualul românesc, care în opinia mea se află într-o stare de degradare fără precedent tocmai din cauza moliciunii cu care i-ați condus destinele între 2007 și 2012, voi desfășura mai jos detalii menite să facă lumină în privința argumentelor pe care le-am avut în vedere joi, când am afirmat că s-a votat la comandă.

• Acționarul societății care a obținut două frecvențe pentru un post de manele este partener de afaceri al președintelui PNL Brașov Aristotel Căncescu

Dl Decebal Cotoc este asociatul unic al societății Adway Direction, care a solicitat 8 licențe pentru radio tematic folcloric (Tradițional FM), în fapt pentru manele, dacă avem în vedere precedentele. A obținut joi două licențe și era pe punctul de a o obține și pe cea de-a treia, de la Vaslui. Timpul nu e trecut. Oricum, randamentul este maxim, dacă luăm, spre exemplu, Rock FM, care a solicitat 8 licențe și nu a primit niciuna.

Licența de la Bacău era insistent solicitată încă din 2008 de Radio Maria, postul religios al cultului catolic în limba română. N-a avut nicio șansă în fața votului aranjat al membrilor CNA, din chiar primul tur. Radio Maria contestă acum concursul, după cum am fost astăzi informată printr-o adresă e-mail.

Dl Christian Mititelu, membru CNA și fost director al BBC România, în cadrul audierii concurenților, cataloga muzica rock ca fiind o ”zdrangăneală”, în timp ce despre manele s-a limitat la a spune că nu-i plac, dar că nici nu se poate opune acestui fenomen. Nu cred în coincidențe.

Fostele frecvențe ale BBC România aparțin acum societății deținute de către dl Decebal Cotoc, care a obținut joi și licențele pentru manele. Acesta deține toate părţile sociale în SC VIOCAN MIXMEDIA SRL (prin SC Sunny Side Up SRL) titulară a 5 licenţe audiovizuale pentru radio Impuls în Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara.

Acestea sunt fostele licențe deținute în România de BBC și apoi de către președintele liberal al Consiliului Județean Brașov Aristotel Căncescu, simpatizat de fostul director BBC România, Christian Mititelu, în prezent membru CNA. După cum singur declara în noiembrie 2012, dl Decebal Cotoc le-a cumpărat contra a câtorva sute de mii de euro de la liberalul Aristotel Căncescu. (v. Anexa nr.1).

Dl Decebal Cotoc s-a prezentat și astăzi la concursul pentru frecevențele de radio generaliste. A mai solicitat cinci licențe. I-am adresat rugămintea să detalieze tranzacția frecvențelor BBC, cu atât mai mult cu cât Radio Guerrilla a pierdut licențele din exact același motiv: vânzarea frecvențelor. A negat orice referire la achiziționare.

Cu toate acestea, inclusiv în proiectul editorial prezentat azi în fața CNA pentru obținerea altor 5 licențe, la pag.4, se arată că:

” Radio Impuls a început emisia naţională în urma achiziţionării de către grupul de firme Amprenta a reţelei naţionale BBC Radio, investiţia totală ajungând in jurul sumei de 2 milioane de EURO.” (v. anexa nr. 1) Nici această frază nu și-a asumat-o.

Mi-am exprimat convingerea că piața radio din România, aflată oricum într-un impas grav, trebuie protejată de tendința de manelizare. Avem experiența Balcanilor, unde muzica de petrecere, numită (”popularna muzika”), de fapt manele, a ocupat locul muzicii tradiționale (”narodna muzika”).

Consider că în funcția pe care o ocup trebuie să am responsabilitatea deciziilor pe care le iau și a efectelor acestora asupra mediului audiovizual.

Consider că unui om politic, oricine ar fi el, trebuie să-i spui ”nu” atunci când cere voie de la CNA să afecteze într-un fel sau altul piața radio din România.

Membrii CNA care au votat în favoarea radioului Tradițional FM al partenerului de afaceri al președintelui PNL Brașov sunt: Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, toți propuși de USL și UDMR. Exact aceiași au votat atât pentru licența de la Bacău, cât și pentru licența de la Bistrița Năsăud.

Cu toate acestea, eu sunt acuzată că politizez concursul organizat de CNA.

Atașat, găsiți în anexele nr. 2 și 3 fișele acționariatului societăților deținute de către dl Aristotel Căncescu, președintele PNL Brașov și al Consiliului Județean Brașov, precum și grila de programe a două dintre posturile sale, care difuzează manele.

• Soția vicepreședintelui PNL Dan Motreanu, acționar în societatea care a obținut frecvența de la Alba Iulia.

La Alba Iulia, societatea SC Unirea Press SRL a obținut cu ușurință 8 voturi din partea membrilor CNA pentru postul de radio Unirea FM. Nu a fost un proiect editorial excepțional, cum s-ar putea crede. În acționariatul firmei apare însă soția vicepreședintelui PNL Dan Motreanu, vicepreședinte PNL și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Daniela Motreanu deține 8,5% din acțiuni, alături de alți 9 acționari. (v. anexa nr. 4). În declarația de avere a dlui deputat PNL Dan Motreanu, apare însă domnia sa ca fiind acționar în societatea Unirea Press Alba Iulia, iar soția ca încasând venituri de la această societate. Vezi: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=236&cam=2&leg=2012&pag=5&idl=1

Pentru licența Unirea FM au votat Laura Georgescu, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, toți propuși de USL și UDMR. Cu toate acestea, eu sunt acuzată că politizez concursul organizat de CNA, aflat, nu-i așa, ”departe de zona actualității politice”, după cum se exprima nedumerit dl Răsvan Popescu.

• Slatina va fi singurul oraș din România cu două posturi de radio de sport și fără nicio performanță notabilă în sport

Societatea SC RADIO MAXIMA SPORT SRL (Bucureşti) a solicitat două frecvențe pentru un radio tematic de sport: la Bălcești (Vâlcea), de unde putea acoperi și Craiova și la Slatina. Comparativ cu proiectul celorlalte două societăți care au deja rețele de radio sau televiziune de nișă sportivă, Radio Sport Total și Digi Sport, proiectul editorial al Radio Maxima era cel puțin palid. A cerut două licențe și a obținut una.

Încă o societate cu randament maxim, având în vedere că Radio Sport Total a solicitat 15 licențe și a obținut una singură, iar Digi Sport a cerut 11 licențe și nu a obținut nici măcar una.

Slatina a devenit singurul oraș din România cu două radiouri de sport și nicio performanță sportivă notabilă, cu voturile remarcabil de bine legate din chiar primul tur al următorilor membri: Laura Georgescu, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu, Lorand Turos, toți numiți de USL și UDMR. Nu știu să vă spun argumentele, pentru că nu a fost nicio motivare a votului.

• Cine urmează?

Săptămâna aceasta societățile familiilor dlor Dan Voiculescu (PC) și Eugen Nicolicea (UNPR) solicită extinderea rețelelor de radio pe care le dețin cu 7 licențe pentru Radio ZU, respectiv 8 licențe pentru Radio Galaxy. Familia Nicolicea s-a prezentat chiar astăzi la concurs, prin fratele, respectiv nepotul deputatului Eugen Nicolicea.

Au spus că îi interesează în mod deosebit licența de la Buzău unde, ”cât se poate de departe de zona actualităţii politice” (după cum vă exprimați dvs., dle Răsvan Popescu, în replica dată comunicatului semnat de mine și Valentin Jucan) are colegiul de deputat dl Eugen Nicolicea.

Tot o coincidență în care eu nu cred este și faptul că tocmai Răsvan Popescu, propus de PSD în CNA, l-a întrebat pe dl Nicolicea, fratele deputatului, ce localități l-ar interesa în mod deosebit pentru extindere. Răspunsul a fost cât se poate de sincer: Buzău, dar și alte localități, ”cum consideră CNA că e mai bine”.

Anexele nr. 5 și nr. 6 relevă acționariatul societăților deținute de familia dlui Dan Voiculescu, respectiv familia dlui Eugen Nicolicea.

De asemenea, o societate finanțată de fundația Communitas a UDMR solicită o licență la Miercurea Ciuc pentru Radio Erdely, fără nicio oră de program în limba română.

Din nordul Bucovinei vine o solicitare din partea unei societăți care a aparținut fiicei unui primar PDL și care a pierdut licența în această vară din motive birocratice, acum solicitând reatribuirea singurei licențe pe care o deținea.

Aș adresa o întrebare retorică: Cine credeți că va câștiga?

Am justificat, iată, de ce am catalogat ca fiind un ”simulacru” concursul pentru atribuirea frecvențelor radio tematice. Îmi mențin punctul de vedere.

Atrag însă și atenția cu privire la responsabilitatea pe care cu toții trebuie s-o avem câtă vreme ocupăm funcții de demnitate publică, cu atât mai mult dacă ele sunt de decizie în audiovizual. Poate că determinarea fiecăruia dintre noi în îndeplinirea misiunii pe care o avem ține de planurile pe care ni le facem cu privire la viitorul nostru imediat și la viitorul pe termen lung al copiilor noștri.

CNA este o instituție esențială pentru generațiile viitoare. Singurul președinte al CNA care a conștientizat asta a fost Ralu Filip. Din păcate, el a murit în funcția în care a crezut.

În CNA trebuie să fie oameni puternici, care să aibă tăria să spună ”nu” unei solicitări primite de la un om politic și să reziste la atacurile subumane ale celor plătiți gras ca să spele creiere, iar nu să preia ei înșiși limbajul, comportamentul și atitudinea celor din urmă. Puteți, doamnelor și domnilor?

Acestea nu sunt declarații politice.

Narcisa IORGA, membru CNA

25 noiembrie 2013

Anexele la care face referire Narcisa Iorga: anexa nr. 1 (Aristotel Cancescu a vandut frecventele BBC lui Decebal Cotoc)anexa nr. 2. Actionariatul si grila postului Super FM - SC Radio SRLanexa nr. 3anexa nr. 4 Actionariat fam. Motreanuanexa nr. 5 Actionariat fam. Voiculescuanexa nr. 6 Actionariat fam. Nicolicea, Radio Galaxy

Știre în curs de actualizare.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • stimata doamna, daca la conducerea Itsy Bitsy se afla badea Cartan eram de acord cu dumneavoastra. dar a naibii coincidenta, acest post de radio, de altfel bun pentru copiii nostri, este condus si detinut de familia Tataru, omul care a facut toate campaniile electorale ale lui Traian Basescu de la primaria capitalei si pana azi. Omul care a fost platit in clienti pentru agentia sa de publicitate si in licente pentru radioul sotiei. Si daca imi spuneti ca din pozitia de purtator de cuvant al PDL nu ati lucrat niciodata cu Traian Basescu imi jigniti inteligenta. E bine ca luati pozitie impotriva slugilor lui Voiculescu, cu trustul caruia eu am mai multe procese pe rol - asa ca nu sunt un sustinator, dar totusi haideti sa ne uitam mai intai in ograda noastra si apoi sa dam cu parul in ceilalti. Sa nu uitam ca tot dumneavoastra, toti membri CNA ati votat pentru licenta GigaTv, postul unei slugi PDL. Si exemplele pot continua. O zi buna va doresc.
 • Stimate domnule Protopopescu, eu am devenit membru CNA in 19 octombrie 2008. De atunci, au fost organizate doar doua concursuri de acordare licente radio: unul in noiembrie 2008, cand la guvernare era inca, ce coincidenta!, PNL cu sustinerea parlamentara a PSD. CNA era condus de Rasvan Popescu (PNL), avea in componenta 8 membri propusi de PSD-PNL-PRM-UDMR, care votau, ca si cei de azi, ca la un semn, si 3 propusi de PDL-Presedintie. Pot sa va asigur ca si atunci tot la prietenii PSD-PNL-UDMR au ajuns licente, dar eu aveam doar doua luni de mandat si inca nu ma pricepeam unde si cum trebuie sa deslusesc interesele. Al doilea concurs a fost in 2011, cand s-a organizat special pentru licente radio tematice pentru copii. Cele mai multe au revenit radioului Itsy Bitsy, care nu cred ca poate fi acuzat ca promoveaza interese politice. Niciodata PDL si Presedintia nu au avut mai mult de 5 membri propusi in CNA, si asta doar pentru o perioada de cateva luni, in cursul anului 2012. In rest, PDL nu a putut propune niciodata mai mult de un membru in CNA. Majoritatea de minimum 6 a apartinut intotdeauna aliantei PSD-PNL la nivelul CNA. Pentru corecta dvs. informare, nu am lucrat niciodata cu dl Traian Basescu, dar inteleg ca sunteti victima unei propagande duse ani de zile de cativa realizatori ai Antena 3, precum si ale postarilor on line provenite cam tot din aceeasi zona. Pe site-ul CNA gasiti CV-ul meu si, cu un minim efort, puteti sa va convingeti.
 • stimata doamna Iorga, va inteleg pe deplin frustrarea. ce nu inteleg este de ce pe vremea guvernarii PDL nu erati la fel de vehementa impotriva acordarii frecventelor pe criterii politice. si atunci s-au dat licente, castigate de prieteni, parteneri, simpatizanti ai regimului. dar poate ca din postura de fosta sefa de presa a primarului Basescu nu va puteati ataca partenerii, nu-i asa?
 • Toate calculele (logice) sunt inutile, cat timp licentele se dau pe pile si relatii. CNA nu mai e demult ce a fost.
 • Fiecare are sanse dar la Banat Link e parca dificil, ei au o frecventa in Timisoara pe FM, dar in Timisoara reprezinta ceva peste 1% din locuitori, parca mai recomandabil era sa fie impartita si cu ceilalti, cu nemtii, si ei in jur de 1 si ceva la suta, cu ucrainienii, bulgarii din Banat. Nova Fm cu sediul in Lugoj, cei ce solicita si ei licenta pentru Resita au un nou actionar de anul asta, probabil vor sa faca o retea regionala. Cred ca cei mai puternici candidati pe Resita cred ca sunt Digi Fm si Zu.
 • Probabil și acest concurs e organizat cu dedicație, la fel cum a fost organizat cel de săptămâna trecută pentru Trinitas.

  Caz concret: frecvența 96,4 Nucet, frecvență de mare putere, câștigată de Trinitas. Respectiva frecvență „bate” de la Timișoara până la Oradea. Problema e că Trinitas are frecvențe și la Timișoara și la Arad și la Oradea! OK, va acoperi și zona rurală dintre aceste orașe, dar atunci să le cedeze pe cele pe care le avea deja!

  Precizez că nu am nimic împotriva Radio Trinitas, ba chiar consider că e un post bun și că România are nevoie de un post cultural-informativ precum acesta. Însă, odată cu această acordare, eter-ul orașului meu va fi ocupat cu 5 posturi religioase, dintre care Trinitas va fi „dublură”. Fiind oraș de frontieră, scădem frecvențele „blocate” din cauza vecinilor din Vest, scădem posturile naționale (bașca Pro FM „dublat” în majoritatea orașelor) și... cu ce mai rămânem? Unde mai e interesul publicului apărat de CNA?! Pentru Radio Trinitas Oradea a fost sacrificat un post local (R. Transilvania Beiuș, e drept, vândut pe bani buni).

  Am mai spus-o și cu alte ocazii: CNA-ul actual contribuie din plin la dispariția presei locale (în speță a radiourilor). Și bine spunea cineva pe aici: păcat de Ralu! El înțelegea radioul. Ăștia doar își bat joc.
 • Daca ar fi sa fie asa in Resita ar trebui sa castige Banat Link din Timisoara un post sarbesc..sunt f multi in Resita si in imprejurimi.dar parca vad ca o sa castige ZU,cu toate ca este Pro fm,Kiss si 21.Si un Magic fm ar fi ok .e altfel de muzica fata de celelalte!
 • Erdely Fm are sanse normale sa castige in Miercurea Ciuc, pentru ca din 10 locuitori 8 sunt maghiari, ZU a intrat la cacialma pentru frecventa de la Miecurea Ciuc. Daca luam pe teme nationaliste, ok, dar normal e sa castige Erdely, targetul ZU e deja acoperit in Miercurea Ciuc de Kiss Fm, Radio 21 si Pro Fm. Erdely are un format mai ok, mai cultural, desi in ungureste http://erdelyfm.ro/erdelyfm.pls

Trimite un comentariu