Skip to main content

Robert Turcescu, despre tabloidizarea presei: Mulţi nu mai sunt jurnalişti. Au ajuns un fel de chelneri

 
Robert Turcescu
Robert Turcescu

Robert Turcescu
Robert Turcescu, într-o ipostază surprinsă de o altă vedetă TV, Mircea Radu

Publicitate

“Mulţi nu mai sunt jurnalişti. Au ajuns un fel de chelneri. Aduc publicului ceea ce doreşte”, spune Robert Turcescu, într-un interviu acordat EVZ.ro, în care vorbeşte, printre altele, şi despre efectele tabloidizării presei.

Realizatorul emisiunii "Sub semnul întrebării", de pe B1TV, a admis că tabloidizarea poate avea şi efecte pozitive şi anume “ocazia de a vedea, ca într-o oglindă, cât de strâmbă e faţa societăţii româneşti”.

Întrebat care este lucrurul cel mai greu de suportat ca persoană publică, jurnalistul Robert Turcescu a răspuns: “Faptul că a trebuit să admit curiozitatea exagerată a celor din jur şi, culmea, uneori să mă mai şi prefac că îmi place! Dar să nu fim ipocriţi, a fi persoană publică presupune şi o sumă de avantaje"

Turcescu a povestit şi despre cel mai dificil moment din cariera sa ,”momentul 'bătăliei' cu Adrian Năstase din perioada Europa FM”.

Câteva fragmente din interviul acordat de Robert Turcescu ziarului Evenimentul zilei, în continuare:

EVZ.ro: Care sunt efectele tabloidizării?

Robert Turcescu: "Mulţi nu mai sunt jurnalişti. Au ajuns un fel de chelneri. Aduc publicului ceea ce doreşte. Iar cei mai mulţi dintre cei care se uită la televizor au pasiunea bizară de a afla, mai nou, când a avut Bianca Drăguşanu ultima menstruaţie. Ăsta e publicul cu care se laudă în termeni de rating şi market share multe dintre televiziunile patriei. Efecte bune ale tabloidizării? Poate ocazia de a vedea, ca într-o oglindă, cât de strâmbă e faţa societăţii româneşti."

Care a fost cel mai dificil moment din carieră?

"Cel mai dificil a fost momentul "bătăliei" cu Adrian Năstase din perioada Europa FM. Era pentru prima oară când înţelegeam ce lung e braţul intereselor politice şi financiare şi cât de uşor pot fi unii convinşi să admită limitarea libertăţii de exprimare. În timp, mi-au crescut solzi şi am învăţat să mă apar. Dar atunci am plâns în pumn de ciudă. Momente amuzante? Toate acele talk-showuri în care a pocnit în direct câte un reflector din studio. Feţele invitaţilor la acel moment, cum ar zice fiica-mea, priceless!"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • LENCU LENCU
    ALTII PRECUM TURCESCU OSPATARI !
    CAT TUPEU TREBUIE SA AI !?
  • red john red john
    Cine e Turcescu pana la urma? E de-o plictiseala geniala acest om. Iar slugarnicia lui nu mai cunoaste limite, mai ales de cand a prins gustul banilor portocalii.
  • frca frca
    n-ai tu bile de tabloidizare. tu esti doar presul sefilor. faci orice pentru ei, nu pentru public
  • cata cata
    el stie exact cum e .
  • dana dana
    Breeee Turcescule tu ai luat milioane de euro de la VANTU si ai avut nesimtirea ca in aceea perioada sa iti iei casa de la ANL.
  • mihai mihai
    Chelner e si ala care merge la o masa in Noua Zeelanda ?Sa serveasca acolo ? Sau ala e pomanagiu ?:-)
  • Alex Alex
    Pai atunci Turcescu este sef de sala!
  • nadia nitov nadia nitov
    daca tacea, filosof ramanea! :) seamana cu tiltul unui film cu travolta : "uite cine vorbeste "
  • didi didi
    uite cine vorbea... turcescu...
  • mirceA mirceA
    Tare Turcescu !
    Cum sa fi acest personaj sinistru al presei romanesti si sa vorbesti despre tabloidizarea presei ? Dar despre aservire politica cand are de gand sa ne vorbeasca ?
  • livia pila livia pila
    Nici nu stiu ce sa fac citind afirmatiile lui Robert Turcesscu. Sa rid sau sa pling? Uite cine vorbeste? El, ospatarul principal la masa basista, el, hangiul, el, laudatorul pedelist, el, inscris in concursul Care il lauda mai zgomotos pe marele conducator, disputindu-si intiietate cu Andreea Pora si Sabin Orcan, el, negustorul de constiința, el, compromisul, el, colonelul, el, turcitul, el, Turcescu, vorbeste? Oare nu mai are dl. Victor Rebengiuc un sul de hirtie igienica si pentru scirbavnicul acesta? Mi-e greata!!!!!1
  • Mihai Mihai
    Oare cat de multa ipocrizie poate intra in acest individ?El ,care lua cu doua maini de la politicieni in campania electorala,nu este tot vreu chelner? Nu il intraba nimeni de ce a fost data afara de la Realitatea de Vantu? Pentru spagi!

Trimite un comentariu

sus