Skip to main content

VIDEO. Mihai Bendeac: „În momentul acesta Antena 1 nu m-a dat afară, mă ține puțin prizonier”

 

Mihai_Bendeac

Publicitate

Mihai Bendeac răspunde într-un material video, publicat pe YouTube, la întrebările fanilor legate de scandalul cu Antena 1.S-a inoculat ideea că toată această situație ar fi pornit de la faptul că eu l-aș fi invitat pe Radu Banciu la emisiunea iComedy și cei de la Antena 1 n-ar fi fost de acord. E fals, nu acesta a fost motivul determinant pentru tot ce s-a întâmplat. Motivele determinante au fost niște chestii despre care îmi e foarte greu să vorbesc”, a spus actorul.

El a precizat că show-ul iComedy va continua, dar fără el. Bendeac este în continuare angajat al Antenei, însă spune că îl ține „puțin prizonier”. Actorul nu exclude ca despărțirea dintre el și Antenă să ajungă în instanță. „În cazul în care se va ajunge la un proces, sper să nu se ajungă până acolo, o să fac în așa fel încât tot ce se va întâmpla în acea perioadă să devină public”, a spus el.

Bendeac a mai povestit că i s-a interzis să emite orice personaj politic. „Cum pot eu să-mi fac show-ul ăsta dacă nu mai am nicio legătură cu lumea politică?”

Materialul video integral, în continuare:
http://www.youtube.com/watch?v=hiYzcLtfUxE&feature=share&list=UUFzOpAMVI3zfsxDrFeT7fZg

Ce spune Bendeac în material:

DESPRE BANCIU. S-a inoculat ideea că toată această situație ar fi pornit de la faptul că eu l-aș fi invitat pe Radu Banciu la emisiunea iComedy și cei de la Antena 1 n-ar fi fost de acord. E fals, nu acesta a fost motivul determinant pentru tot ce s-a întâmplat. Motivele determinante au fost niște chestii despre care îmi e foarte greu să vorbesc. Îmi e greu să vorbesc din foarte multe puncte de vedere, în primul rând pentru că fiecare cuvânt pe care îl scot m-ar putea costa câte 3.000 de euro sau 4.000 de euro.

BADEA VERSUS BANCIU LA ICOMEDY. La un moment dat, am vrut să facem un rap battle între Mircea Badea și Radu Banciu. Fiind un show care se adresează unui public destul de larg și un show care accesează tot ce se întâmplă în media, zona politică, social și așa mai departe, asta e o chestie de notorietate faptul că Radu Banciu și Mircea Badea sunt în conflict perpetuu. Nu am făcut-o cu răutate, am făcut-o complet imparțial. Nu am fost lăsați să facem asta.

Nu m-a surprins foarte tare pentru că dacă știți bine eu am lipsit un an de pe TV. Show-ul iComedy trebuia să înceapă toamna trecută, dar nu a început atunci pentru că... nu are importanță de ce. Nici nu m-a surprins chestia asta.

CINE AVEA INTERZIS LA PARODIE. Mi s-a spus că nu putem să parodiem nimic ce are legătură cu postul Antena 3 sau cu oamenii de la Antena 3. Nu vreau să dau motivul pentru care mi s-a cerut asta, nu are relevanță. Apoi am primit și o listă de nume pe care pe care se regăseau niște persoane care nu aveau legătură neapărat cu trustul și nu am înțeles de ce în 2013 unui om care face satiră i se spune aia da aia nu. (...). S-a întâmplat această situație și după doi ani de zile am decis să pun piciorul în prag.

DESPRE SALARIUL DE LA ANTENĂ. Știți cât câștigam eu la Antena 1? Foarte mult. Foarte mult. Probabil cât câștigă mulți dintre voi în doi ani. Să fiul al dracu dacă nu mă uit în oglindă în momentul ăsta și zic „bă, tu ai renunțat la atâția bani pentru un principiu?!” ”Puteai să mergi mai departe fără să spui acele nume”. Bă, sunt al dracu de mândru de mine.

DE CE NU E TRAS LA RĂSPUNDE ȘI MIKEY HAȘ. Cred că Mikey nu a avut o problemă cu această situație.

BENDEAC PE INTERNET. Ce vreau să demonstrez eu acum este că internetul permite oricui să devină propriul lui mogul.

DESPRE LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Cred că pe umerii mei stă o chestie mai grea dacă aș putea duce, dar trebuie să o duc. Dacă în momentul acesta cineva a îndrăznit să pună piciorul în prag, eu vreau să am aceeași libertate de expresie pe care o au actorii sau oamenii care fac comedie în Franța, Italia, SUA și așa mai departe. Suntem în Uniunea Europeană. Dacă în acest moment cariera mea ar lua-o la vale sau s-ar întâmpla lucruri nasoale, dacă în urma procesului cu Antena 1 situația va fi negativă pentru mine, cred că o generație întreagă va primi o lecție pe care nu-mi doresc să o primească, iar această lecție este „stai în pătrățelul tău", „fă compromisuri". Nu fă, frate, niciun compromis!

ANTENA 1 NU M-A DAT AFARĂ. MĂ ȚINE PUȚIN PRIZONIER. În acest moment ca să pot apărea la TV există două variante. O variantă e să aștept să se termine procesul care probabil va urma cu Antena 1 și în urma acelui proces instanța să decidă dacă acele clauze din contract sunt sau nu abuzive și să pot să-mi iau dreptul la muncă pentru că, în momentul acesta, dreptul meu la muncă îmi este îngrădit. Și a doua variantă ar fi ca o entitate din Antena 1 ar zice hai să-i desfacem contractul. În momentul acesta Antena 1 nu m-a dat afară, Antena 1 mă ține puțin prizonier, să zic așa.

CUM A SEMNAT CONTRACTUL CU ANTENA 1. Eu când am semnat contractul cu Antena 1 eram un puști. Se întâmpla acum 4-5 ani de zile. M-am dus ca o floricică. Nu mi-am dat seama că unele dintre acele clauze din contract erau abuzive. Eram o floricică. Îmi doream să fac lucruri și nu am fost absolut deloc atent la ce am semnat. Dar am semnat chestii pe care nu le poți cere cuiva. Eu am cedat dreptul moral. Asta e interzisă de drepturile omului, nu ai cum să cedezi dreptul moral, deci nu ai cum să-l ceri.

VA MERGE LA O ALTĂ TELEVIZIUNE? Nu cred că pe viitor o să mai fac show-uri de comedie pe TV. Vreau să păstrez show-urile de comedie în online pentru că acolo simt că am libertate totală, dar mi-aș dori foarte mult să fac în continuare televiziune pentru că am foarte multe de spus. Îmi plac talent show-urile pentru că am descoperit această bucurie de a-i ajuta pe oamenii talentați să ajungă acolo unde merită.

DESPRE MIRCEA BADEA. Părerea mea despre Mircea Badea rămâne aceeași, este un om extraordinar de talentat. Este omul de televiziune cu care eu am crescut. Mă trezeam dimineața cu el, când era cu Teo, și seara, înainte să mă culc, mă uitam la Noaptea târziu Mircea Badea și Oreste. Pentru asta nu pot decât să-l iubesc. Că s-au întâmplat anumite lucruri în viața lui, iar în momentul acesta poate că Mircea Badea nu mai e așa cum îl simțeam la un moment dat cred că e o chestie provizorie. Acum, că a avut un rol însemnat în această situație cu Antena 1, că a scris foarte urât de mine în ultimul timp, nu știu de ce s-a întâmplat treaba asta.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Plm...se fac liste. Ce rahat, nu mai are rost sa discutam alte detalii. Asta am mostenit si vad ca o transmitem.
 • :) Este un pamflet papusa,toata lumea a observat ca era un joint si el stia despre ce e vorba clar :) este ironic,iti sugerez sa vezi videoclipul de la inceput pana la sfarsit ;)
 • viseaza frumos bendeac...inca are impresia ca e cel mai tare si a nimeni nu il poate inlocui...stai numai sa vezi ce bine o duce antena fara tine
 • cat de rau ai cazut BENDEAC . Pacat de tine ... Ai grija sa nu ajungi si tu ca Huidu ca ti sa cam urcat la cap ...
 • ...iar chestii relativ noi. Imi place Bendeac, e un prods bun al vremurilor noastre. Din pacate in lupta cu un trust, nu castiga cine e mai talentat, ci cine e mai viclean. :) iar xanax- stiu sigur ca iau si actorii stresati, si corporatistii si medici chirurgi.Nu-i bai, e o concentratie mai slaba!
 • bendeac mincinosu... ai semnat un act aditional la contract acum 2 ani. cu taticul tau de mana. sau nu mai tii minte? iar asta vara nu ai vrut sa faci nicio productie. cand te plimbai toata ziua cu Alma Sarbu si credeai ca armata de avocatii a Pro-ului o sa te scape de contract. de la iarba sau de la Xanax ai pierderi de memorie?
 • daca ati observat, recunoaste indirect da fumeaza "iarba". pe la min 7.00 e intrebat daca fumeaza iarba si zice ca e o intrebare jignitoare, dar duce la gura o tigara schimbata de cea de dinainte cu cateva secunde, care seamana a... deci, unde e presa tablioda sa remarce?
 • CUM A SEMNAT CONTRACTUL CU ANTENA 1. Eu când am semnat contractul cu Antena 1 eram un puști. Se întâmpla acum 4-5 ani de zile. M-am dus ca o floricică.Nu mi-am dat seama că unele dintre acele clauze din contract erau abuzive. Eram o floricică. Îmi doream să fac lucruri și nu am fost absolut deloc atent Pai vezi mai Mihai daca nu ai fost atent cand Ai semnat.
 • am vazut interviul si sunt 100% de acord cu el. nu sunt fan bendeac, ba chiar renuntasem sa ma uit la showurile lui din cauza mizeriilor de la in puii mei, un spectacol grobian si grosier... dar de cand cu scandalul cu antena 3, am descoperit pe net scheciurile de la icomedy. sunt fabuloase, tipul are talent si umor pe bune. o sa il urmaresc pe net, mai bine ca nu e la antene, oricum refuz sa ma uit la orice post detinut de voiculescu.
 • Textul legat de Mircea Badea vs Banciu era clar impotriva lui Badea. Pe Banciu il mangaia usor pe crestet si lui Badea ii dadea picioare in oua.
  Bendeac e infantil.
  Pe sistemul lui, orice angajat isi poate injura seful si colegii, ca doar e "libertate de exprimare" !

Trimite un comentariu