Skip to main content

2 Decembrie. RFI şi TV5 Monde, parteneriat pentru promovare reciprocă în România

 

tv5-rfi-montaj-afpPARTENERIAT. RFI şi TV5 Monde au semnat un acord de parteneriat pentru a se promova reciproc şi pentru a-şi creşte vizibilitatea în România, relatează Mediafax şi HotNews.ro.

Marie-Christine Saragosse, preşedinte-director general al grupului France Médias Monde (din care fac parte RFI şi France 24), şi Yves Bigot, directorul general al TV5 Monde, au semnat vineri o convenţie care întăreşte relaţiile dintre RFI România (o filială a Radio France Internationale) şi TV5 Monde în România.

TV5 Monde va implica RFI România în promovarea tuturor evenimentelor sale culturale francofone din România. La rândul său, RFI România va difuza, în fiecare vineri, o cronică a principalelor emisiuni de pe TV5 Monde, care sunt subtitrate în limba română.


TVR, ÎN MOLDOVA. TVR a lansat, ieri, de 1 Decembrie, la Chişinău, grila destinată publicului din Republica Moldova. Prima zi de emisie a fost marcată de transmisiuni în direct de la aniversarea Zilei Naţionale a României la Ambasada română şi din Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala moldoveană, scrie Mediafax.
Televiziunea Română intenţionează ca, în viitor, o treime din producţia de emisiuni să fie autohtonă, realizată cu sprijinul canalului Moldova 1.
Claudiu Săftoiu a semnat, vineri, actul de reziliere a retransmisiei programelor Televiziunii Române pe canalul TV 2 Plus.
TVR lansează pe 1 decembrie grila dedicată publicului din Republica Moldova


S-A ÎNCHIS UN POST TV DIN SPANIA. Televiziunea publică regională din Valencia (Spania), RTVV, a încetat să emită vineri, pe fondul unei datorii de peste un miliard de euro, scrie HotNews.ro, care citează AFP.
Aproximativ 300 de ziarişti au ocupat studiourile timp de 12 ore, pâna în ultimul minut, pentru a denunţa sfârşitul a 24 de ani de emisie în valenciană, un dialect local al catalanei. La ora 12,19 (11,19 GMT), sunetul şi imaginile au fost tăiate.
RTVV devine astfel prima televiziune publică regională, dintr-un total de 13, câte are Spania, care dispare.
VIDEO Spania: În strigăte, lacrimi şi aplauze, televiziunea regională din Valencia, cu datorii de peste un miliard de euro, şi-a încetat definitiv emisia


NOI POSTURI PUBLICE ÎN GERMANIA. Televiziunea publică germană ARD va lansa, pe 5 decembrie, şase noi posturi în format High Definition (HD), din care trei sunt tematice şi trei regionale, scrie Mediafax.
Cele şase noi televiziuni HD care urmează să fie lansate sunt: EinsPlus (care difuzează programe dedicate adolesceţilor şi tinerilor), Tagesschau24 (cu profil informativ), Einsfestival (care difuzează documentare, filme, muzică şi transmisiuni de la festivaluri) şi HR, MDR şi RBB (televiziuni regionale), informează broadbandtvnews.com.
Televiziunea publică germană ARD lansează şase noi posturi HD

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus