Skip to main content

27 Decembrie. UE şi Statele Unite condamnă agresarea unei jurnaliste în Ucraina. Câți abonați la cablu, DTH și IPTV are România

 

protest - economica

Publicitate

REACȚII. Uniunea Europeană şi Statele Unite au condamnat agresarea unei jurnaliste şi activiste a opoziţiei, la Kiev, catalogând violenţele drept "inacceptabile", scrie Mediafax.
"Violenţele sunt inacceptabile. Condamnăm toate agresiunile şi solicităm o anchetă imediată", a reacţionat ambasada americană de la Kiev.

O cunoscută jurnalistă ucraineană, Tetiana Ceornovol, activistă a opoziţiei, a fost agresată la Kiev, miercuri dimineaţă. Tetiana Ceornovol, ziaristă la publicaţia Ukrainska Pravda, s-a prezentat la poliţie şi a spus că a fost blocată în trafic, la periferia Kievului, de indivizi necunoscuţi. A fost bătută şi lăsată pe marginea drumului. Jurnalista tocmai publicase un material despre averea ministrului ucrainean de Interne, Vitali Zaharcenko.
UE şi Statele Unite condamnă agresarea unei jurnaliste de opoziţie, în Ucraina: Violenţele sunt inacceptabile


TVA REDUS PENTRU PRESĂ. Franţa negociază cu Comisia Europeană pentru ca presa online să poată să beneficieze, ca şi presa tipărită, de un TVA redus la 2,1%, au anunţat trei miniştri francezi, scrie Mediafax.

Aceasta este o poziţie apărată de preşedintele François Hollande în numele "neutralităţii fiscale între suporturile de informaţii", potrivit unui comunicat comun emis de ministrul Culturii, Aurélie Filipetti, ministrul Bugetului, Bernard Cazeneuve, şi ministrul Economiei digitale, Fleur Pellerin.
Franţa negociază cu Comisia Europeană un TVA redus pentru presa online


CEL MAI PIRATAT. Serialul "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" a generat pentru al doilea an consecutiv cele mai multe descarcari ilegale pe internet. Astfel, ocupa primul loc in topul celor mai piratate producii TV din 2013, au anun''', scrie Mediafax, citat de Wall-Street.ro.

Serialul "Urzeala tronurilor", realizat de televiziunea HBO pe baza romanelor fantasy scrise de George R.R. Martin, a fost descărcat de 5,9 milioane de ori prin intermediul aplicației BitTorrent. Această cifră spectaculoasă indică faptul că serialul a fost urmărit în mod ilegal mai mult decât a fost urmărit în mod legal.
"Urzeala tronurilor", cel mai piratat serial TV si in 2013. De cate ori a fost descarcata ilegal productia HBO


NUMĂRUL ABONAȚILOR DIN ROMÂNIA. România avea la sfârșitul anului 2012 un număr de 3,8 milioane de abonați la cablu, 2,2 milioane de abonați la DTH și 37.000 de abonați la distribuția de televiziune prin tehnologie IPTV, potrivit unui raport statistic publicat pe site-ul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), scrie Forbes România, care citează Media Expres.

Din totalul de peste șase milioane de abonați 61% erau în mediul urban și 39% în mediul rural. Din cei peste șase milioane de abonați la TV, raportul ANCOM mai arată printre altele că 3,468 milioane beneficiază de televiziune digitală, 63% prin satelit- DTH, 36% prin cablu și 1% prin IP. Creșterea ponderii rețelelor de cablu digitale în anul 2012 a fost de +40%, DTH-ul de doar +2% și IPTV-ul de +34%.
România avea peste 6 milioane de abonați la distribuția TV la sfâșitul anului 2012


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu