Skip to main content

Agențiile de presă de stat din Balcani se întâlnesc la Sibiu

 

logo-agpAgenția Națională de Presă Agerpres organizează, pentru prima dată în România, conferința Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE).

Publicitate

Aflată la cea de-a 22-a ediție, întâlnirea anuală a agențiilor de presă din Balcani va avea loc la Sibiu, între 8-11 decembrie, potrivit unui comunicat al Agerpres.

Agerpres face parte din Asociația Agențiilor de Presă din Balcani din 1995, anul în care a fost și înființată această organizație.

La conferință participă doar agenții de stat din Europa de Sud-Est

La eveniment vor participa peste 30 de reprezentanți ai unor agenții de presă de stat, din sud-estul Europei, precum ANA-MPA (Grecia), ANADOLU (Turcia), ATA (Albania), BTA (Bulgaria), CNA (Cipru), HINA (Croaţia), MIA (Macedonia), SRNA și FENA (Bosnia si Herţegovina), TANJUG (Serbia), și STA (Slovenia).

Despre ce vor discuta reprezentanții agențiilor de presă, în cadrul conferinței?

“Conexiunea dintre Social Media și Agențiile de Presa” este tema care va fi dezbătută în cadrul întrunirii ABNA-SE de la Sibiu.

Printre altele, în cadrul conferinței vor fi abordate "principalele probleme cu care se confruntă agențiile de presă, dar și viitoare proiecte comune pe care acestea le vor iniția în cadrul ABNA-SE", conform aceleiași surse.

Social Media, alături de jurnalismul clasic, este în momentul de față o oportunitate de dezvoltare pentru presă sau reprezintă un proces mai dificil pentru public de a regăsi informații credibile?” va fi întrebarea la care vor răspunde delegații agențiilor de presă din Balcani, potrivit unui comunicat al Agerpres.

Despre ABNA-SE

Asociația Agențiilor de Presă din Balcani a fost înființată în 1995 cu scopul de a dezvolta un parteneriat stabil și transparent între agenții, precum și de a extinde cooperarea în regiunea balcanică.

Prima conferința ABNA-SE a avut loc în Grecia, la Thessalonik, la inițiativa agenției de presă ANA-MPA, iar prima Adunare Generală a Asociației a avut loc în Antalya, Turcia, în 15 și 16 decembrie (1995).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu