Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Revelion TV în anii `90 cu Divertis, Şcoala vedetelor şi Florin Călinescu

 

tv9612202
Captura Libertatea - decembrie 1996 - foto: SoftPedia

Publicitate

La jumătatea anilor `90 doar câteva televiziuni îşi împărţeau publicul în perioada sărbătorilor, TVR, Antena 1, Pro TV, Tele 7 şi Amerom (post care se va transforma în Prima TV). Sărbătorile pe TV ofereau concursuri cu premii, filme şi momente de comedie.

Paginademedia.ro prezintă în continuare câteva articole din presa vremii despre cum sărbătoreau televiziunile trecerea dintre ani.

Revelion 1996

Pro TV a sărbătorit primul revelion(1995) din existenţa sa alături de grupul Divertis. În acelaşi an, la TVR a fost o adevărată desfăşurare de forţe. Programul de revelion a fost filmat cu o lună înainte, după cum se poate vedea în captura de mai jos. La revelionul filmat participau nume precum Mirabela Dauer, Angela Similea, Dida Drăgan, Oana Sârbu, Mădălina Manole, Gabriel Cotabiţă şi Adrian Enache.

Revelionul 96 de pe Tele 7 era condus de Anca Fusariu şi Gabriel Cotabiţă şi se desfăşura în discoteca Why Not. Invitaţi speciali erau Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Jean Constantin. Programul de „Cabaret politic” era urmat de un film cu Madonna (Cine-i fata?) şi de un program de iluzii marca David Copperfield.

În acea perioadă, programul de revelion al Antenei 1 era ţinut „la secret” până în ultimele zile.

libertatea_95

libertatea 95

tv951208
Libertatea, decembrie 1995 - Captură Softpedia

Revelion 1997: Pro TV şi TVR pun la bătaie milioane de lei

În anul următor, unele televiziuni au pus în joc premii de milioane de lei, în bătaia pentru audienţă. Vioara întâi la Pro TV era Florin Călinescu, supranumit Domnul Milion. Înscrierea la concursul Pro TV se făcea prin cărţi poştale. Premiile oferite erau de peste un miliar de lei.

„Noi suntem, ne place sau nu să recunoaştem, o naţie de televizomani. Pentru noi, Revelionul capătă o anume strălucire numai dacă este televizorul aprins şi dacă avem ce vedea la el. Nu suntem ca occidentalii care nici nu bagă în seamă programul TV. Noi cerem program special de Revelion pe orice program de-al nostru”, scria presa vremii.

TVR sărbătorea intrarea în noul an cu grupul Şcoala vedetelor, păstorit de profesorul lor, Titus Munteanu. Iar Tele7, pe lângă divertisment cu grupul Vouă, difuza şi filme cu fetele de la Playboy.

libertatea 96

libertatea _96

Capturile a fost postate pe forumul Softpedia de utilizatorul Malmoth.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tataee Tataee
    pe atunci, Doru Octavian Dumitru era fabulos.
  • ciprian ciprian
    LA MULTI ANI SI UN AN NOU FERICIT !!!

Trimite un comentariu

sus