Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Revelion TV în anii `90 cu Divertis, Școala vedetelor și Florin Călinescu

 

tv9612202
Captura Libertatea - decembrie 1996 - foto: SoftPedia

Publicitate

La jumătatea anilor `90 doar câteva televiziuni își împărțeau publicul în perioada sărbătorilor, TVR, Antena 1, Pro TV, Tele 7 și Amerom (post care se va transforma în Prima TV). Sărbătorile pe TV ofereau concursuri cu premii, filme și momente de comedie.

Paginademedia.ro prezintă în continuare câteva articole din presa vremii despre cum sărbătoreau televiziunile trecerea dintre ani.

Revelion 1996

Pro TV a sărbătorit primul revelion(1995) din existența sa alături de grupul Divertis. În același an, la TVR a fost o adevărată desfășurare de forțe. Programul de revelion a fost filmat cu o lună înainte, după cum se poate vedea în captura de mai jos. La revelionul filmat participau nume precum Mirabela Dauer, Angela Similea, Dida Drăgan, Oana Sârbu, Mădălina Manole, Gabriel Cotabiță și Adrian Enache.

Revelionul 96 de pe Tele 7 era condus de Anca Fusariu și Gabriel Cotabiță și se desfășura în discoteca Why Not. Invitați speciali erau Stela Popescu, Alexandru Arșinel și Jean Constantin. Programul de „Cabaret politic” era urmat de un film cu Madonna (Cine-i fata?) și de un program de iluzii marca David Copperfield.

În acea perioadă, programul de revelion al Antenei 1 era ținut „la secret” până în ultimele zile.

libertatea_95

libertatea 95

tv951208
Libertatea, decembrie 1995 - Captură Softpedia

Revelion 1997: Pro TV și TVR pun la bătaie milioane de lei

În anul următor, unele televiziuni au pus în joc premii de milioane de lei, în bătaia pentru audiență. Vioara întâi la Pro TV era Florin Călinescu, supranumit Domnul Milion. Înscrierea la concursul Pro TV se făcea prin cărți poștale. Premiile oferite erau de peste un miliar de lei.

„Noi suntem, ne place sau nu să recunoaștem, o nație de televizomani. Pentru noi, Revelionul capătă o anume strălucire numai dacă este televizorul aprins și dacă avem ce vedea la el. Nu suntem ca occidentalii care nici nu bagă în seamă programul TV. Noi cerem program special de Revelion pe orice program de-al nostru”, scria presa vremii.

TVR sărbătorea intrarea în noul an cu grupul Școala vedetelor, păstorit de profesorul lor, Titus Munteanu. Iar Tele7, pe lângă divertisment cu grupul Vouă, difuza și filme cu fetele de la Playboy.

libertatea 96

libertatea _96

Capturile a fost postate pe forumul Softpedia de utilizatorul Malmoth.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu