Skip to main content

Discuţii pe tema premiilor CNA. Doi membri spun că nu au fost consultaţi în privinţa premiilor

 

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Doi dintre membrii CNA, Narcisa Iorga şi Florin Gabrea, au contestat premiile acordate ieri de către instituţie mai multor personalităţi şi emisiuni. Cei doi membri au precizat că nu au fost informaţi şi consultaţi în legătură cu aceste premii.

„Am aflat din presă de aceste premii, doamna preşedinte şi cred că nu este corect şi protestez vehement”, a declarat Florin Gabrea, membru CNA.

„Cred că ar fi trebuit să fim puşi la curent cu tematica, cu nominalizările. Ori eu nu ştim nimic. E adevărat eu am fost în concediu medical, dar problema a fost la plămâni, restul organelor erau prezente. Aceste premii au fost un fel de captazio benevolentze”, a mai spus Florin Gabrea.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a evitat să facă vreun comentariu pe marginea precizărilor lui Florin Gabrea şi a propus spre aprobare ordinea de zi de astăzi. Narcisa Iorga a intervenit, precizând: „Am impresia că ne lăsaţi să vorbim ca să fim ridiculizaţi. CNA este un organism colegial, iar deciziile şi tot ce ţine de reprezentarea acestei instituţii trebuie luat în conformitate cu legea şi regulile de organizare, adică consultându-vă şi având acordul a cel puţin opt membri. Ieri aţi fost şase membri. Eu nu am fost convocată în niciun fel”, a spus Narcisa Iorga.

„Vreau să solicit din partea tuturor membrilor care au participat ieri cu o poziţie publică referitor la activitatea de ieri. Nu CNA a înmânat premiile. Trebuiau să fie măcar nişte consultări, pe mail, dacă nu se putea altfel. Aţi dat nişte premii în nume personal. Aştept o explicaţie din partea celor prezenţi ieri”, a mai spus Narcisa Iorga.

Marţi seară, Valentin Jucan, un alt membru CNA, a trimis presei un punct de vedere prin care anunţa că nu a fost informat şi nici consultat cu privire la premiile CNA. (Detalii, AICI)

Laura Georgescu a precizat că va da explicaţii publice în pauza şedinţei CNA de astăzi. „Mi se pare în neregulă să stăm să ţinem oameni care au venit să fie audiaţi. Vă propunem să facem asta în pauza de la 13 la 14”, a spus preşedintele CNA.

Prezenţa lui Radu Călin Cristea la Realitatea TV, criticată

În plus, cei doi membri au criticat şi prezenţa lui Radu Călin Cristea la postul Realitatea TV unde ar fi făcut comentarii politice. „Am înţeles că domnul Radu Călin Cristea a ajuns să fie ca domnul Ciuvică un participant la discuţii politice foarte aplicate şi foarte serioase”, a spus Florin Gabrea.

Narcisa Iorga a spus, la rândul său, că aşteaptă din partea preşedintelui CNA o poziţie în legătură cu „încălcarea codului etic” de către Radu Călin Cristea. Iorga se referea la articolul doi din Codul Etic al CNA, votat recent, care spune că „Membrii CNA vor acţiona, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în mod independent şi echidistant faţă de factorul politic, indiferent de convingerile lor personale, nu se vor angaja în nicio activitate politică.” „Ori domnul Radu Călin Cristea la Realitatea TV a făcut activitate politică”, a precizat Narcisa Iorga.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus