Skip to main content

Documentarul Cel mai mare vas din lume, din 8 decembrie, pe Discovery

 

Cel mai mare vas din lume, DiscoveryDiscovery Channel va difuza, din 8 decembrie, de la ora 20.00, un documentar care prezintă construcţia celui mai mare vas din lume, din stadiul de proiect şi până la prima sa călătorie.

Publicitate

"Programul Cel mai mare vas din lume, o serie de 6 episoade, va studia fiecare etapă din acest proiect istoric, urmărind pas cu pas eforturile impresionante pentru construirea vasului, prezentată prin ochii constructorilor din Coreea de Sud care se ocupă de acest proiect de pionierat", potrivit unui comunicat al Discovery Channel.

Ca umare a unui parteneriat în exclusivitate cu compania Maersk Line, Discovery Channel a putut asista la această premieră din industria construcţiilor maritime.

Despre "cel mai mare vas din lume"

"Cel mai mare vas din lume, realizat de compania Maersk Line, este primul vas-container din clasa Triple-E construit vreodată cu lungimea de 400 de metri, ceea ce înseamnă că va fi cu 40% mai mare decât oricare alt vas existent la ora actuală.

Este mai lung decât patru terenuri de fotbal, mai greu decât 55 de submarine nucleare şi poate încărca la bord peste 300 de milioane de sticle de vin. Capabil să transporte orice tip de încărcătură, de la automobile până la alimente şi încălţăminte sport, între cel mai aglomerat port din lume, Hong Kong, şi cel mai mare port din Europa, Rotterdam, această minune a oceanelor va schimba pentru totdeauna conceptul de transport naval global", se arată într-un comunicat al postului Discovery Channel.

Programul Cel mai mare vas din lume, o serie de 6 episoade, va urmări pas cu pas eforturile impresionante pentru construirea vasului, prezentată prin ochii constructorilor din Coreea de Sud care se ocupă de acest proiect.

GRAFICĂ 3D. Întregul proces este detaliat cu ajutorul unor secvenţe uimitoare de grafică şi animaţie 3D generată pe computer. Plecând de la proiectul unic al carenei acestui vas din clasa Triple-E şi de la construirea motoarelor şi elicelor sale uriaşe, până la sistemele de siguranţă extrem de performante şi primul voiaj al vasului între Asia şi Europa, programul surprinde fiecare aspect al acestui demers temerar.

Documentarul se concentrează şi pe latura umană a întregului proiect. Aceste materiale vor prezenta şi poveştile celor implicaţi în proiectarea şi realizarea vasului, de la arhitectul naval şi membrii echipei de pe şantier care supervizează lucrările de construcţie, până la căpitanul care se pregăteşte pentru noul său rol şi în final porneşte alături de întregul echipaj în prima călătorie a primului vas din clasa Triple-E, potrivit Discovery Channel.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus