Skip to main content

EXCLUSIV. Cristi Burci, primul interviu după preluarea Prima TV

 

Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro
Cristi Burci - Sursa foto: QMagazine.ro

Publicitate

INTERVIU. Cristian Burci vorbește în premieră despre achiziția postului Prima TV într-un interviu acordat în exclusivitate Paginademedia.ro.

"Primele schimbări la Prima TV se vor vedea după avizul Consiliuliui Concurenței", spune Burci. Postul trebuie "revitalizat și întărit în zonele de entertainment, de digital, de știri, de comedie", a continuat el.

Cum vor lucra Prima TV și Adevărul?

Cristi Burci, pentru Paginademedia.ro:

"Sunt două unit-uri separate. Vor exista însă sinergii din punct de vedere al conținutului. Dacă avem conținut de calitate într-o anumită zonă, îl vom expune și pe celelalte medii. Este o formulă de a distribui conținutul pe o multiplatformă."

Burci nu a dat detalii despre valoarea tranzacției, dar a precizat că deal-ul "s-a făcut în funcție de situația financiară a Prima TV", care a avut pierderi de milioane de euro în ultimul an.

Interviul integral, în continuare:

Petrișor Obae: Când se vor vedea primele schimbări?
Cristi Burci: Deocamdată, pe televiziune nu se va vedea niciun fel de schimbare. Abia după avizul Consiliului Concurenței vom începe să schimbăm lucrurile.

Cine va conduce Prima TV?

De management se va ocupa actuala echipă de conducere, adică Mihaela Dumitru, actualul director general, și Veronica Sorescu, director de programe. (Atât Mihaela Dumitru cât și VS lucrează la Prima TV încă din perioada în care Burci deținea Prima TV)

Care este valoare tranzacției?

Nu putem comenta valoarea tranzacției.

Dar măcar în funcție de ce s-a ajuns la această valoarea?

Bineînțeles, s-a făcut în funcție de situația financiară a Prima TV. Adică, este o situație destul de delicată. Pot spune că Prima TV a avut pierderi în ultimul an.

La ce nivel?

Este vorba de câteva milioane de euro.

De ce ai cumpărat Prima TV?

Prima este un post cu un brand excepțional, care poate fi revitalizat și întărit în zonele de entertainment, de digital, de știri, de comedie.

Care sunt planurile?

Este prea devreme pentru a vorbi despre planuri. Dar este clar că Prima TV trebuie să înceapă un amplu proces de restructurare.

În ce direcție?

Eficientizare, programe. Mai mult entertainment și vorbesc aici de entertainment mai inteligent.

Când estimezi că vei aduce Prima TV la break even?

În 2015 sper să se întâmple acest echilibru.

Cum vor lucra Prima TV și Adevărul?

Sunt două unit-uri separate. Vor exista însă sinergii din punct de vedere al conținutului. Dacă avem conținut de calitate într-o anumită zonă, îl vom expune și pe celelalte medii. Este o formulă de a distribui conținutul pe o multiplatformă.

Schimbări în zona de știri?

Nimic deosebit față de ce este în momentul de față. Cred însă că vom avea știri mult mai bunde din punct de vedere calitativ.

Vor exista emisiuni TV produse de Adevărul sau de Click?

Nu avem asta în plan deocamdată. Adevărul produce acum pentru internet cam 4 - 6 ore de emisie zilnic. Dacă este un conținut de calitate pe are să-l putem difuza și pe TV e binevenit.

În perioada în care aveați Prima TV, postul era denumit Mitrea TV din cauza știrilor. Ce se va schimba la știri?

Prima TV va fi la fel de echidistantă pe cât este și ziarul Adevărul. Nu vor exista apropieri politice de niciun fel.

Unde vor fi studiourile?

Studiourile rămân unde sunt și acum. Cel puțin pentru moment.

După ce vei repune postul pe picioare, îl vei revinde?

Orice lucru este destinat la un moment dat vânzării.

Ai în plan și alte achiziții?

La prețul corect, oricând suntem deschiși spre oportunități.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Din fericire se alege praful de televiziuni.
  La Protv in pauza de puplicitate de duminica au fost exact 2 spoturi. Restul promo, autopromo.
  Pe asa zisele discovery numa cre tini apar cu mutre de infractori ce debiteaza si repeta, in bucla, aceleasi platitudini.
  Tableta si telefonul smart este viitorul.
 • comica declaratia aceea " prima tv va fi echidistanta ca si Adevarul". Pai Adevarul NU e echidistant, se observa de la o posta care e politica trustului, pe cine ataca in mod constant si cine-s protejatii.
 • Doresc sa te corectez putin in legatura cu formatele romanesti peste hotare cei de la Mediapro Pictures au vandut formatele telenovelelor Numai iubirea, Lacrimi de iubire, in Ucraina, Slocacia, Polonia si Mexic. Televisa a cumparat formatul primei telenovele romanesti Numai iubirea si urmeaza sa il produca intr-o versiune locala cat de curand.
 • adi, pai sunt prieten, nu vezi ce intrebari "comode" si neutre pune Obae? Ca-n Caragiale: Nu-i asa ca pamantul e rotund?
 • Întrebări la pertu?!?! "De ce ai cumpărat Prima TV?", "Când estimezi că vei aduce Prima TV la break even?".
 • echidistant inseamna mai nou oficios PSD ? ca asta trebuie sa insemne daca despre Adevarul se spune ca este echidistant. Si jurnalism de calitate pe site la adevarul ? Serios ? Adica materiale facute de pe forumul softpedia sau cu materiale despre revolutie scrise de jurnalisti nenascuti inca in acele zile ?

  Sa fim seriosi.
 • Da, ce sa spun, in perioada Patriciu Adevarul era New York Times. N-a facut nimic memorabil. Doar a tocat banii patronului. Astazi, ca va convine sau nu, Adevarul este cea mai importanta fabrica de continut din Romania. Arata-mi alta mai buna. Toti oamenii importanti din Romania au trecut pe la Adevarul Live. Povestile din Adevarul nu le mai are nimeni. Platforma online e in continua crestere. Ziarul e echidistant. Serialul Adevarul despre romani si unguri a fost un real succes. Dar, ma rog, destepti ca tine, care isi inchipuie ca stiu ei mai bine cum trebuie facut un ziar, se gasesc la tot pasul. E plina tara de voi.
 • Asa-i frumos sa zici la o preluare, ca raman sefii vechi pentru o perioada de timp. Miki e in regula, toti anii astia a fost o sefa buna, da' Veronica stie ca zilele ei sunt numarate... (mai ales acum cand s-a intors Sarbu in tara: pai cine se lasa mai bine batjocorit in sedinte si plange mai bine decat Veronica?!)
  In plus, as vrea sa propun reinstaurarea, pe linie de partid, a lui Manescu, eventual un post de umplutura cum il prinde pe el bine. In fond, cine mai are televiziunea de proasta calitate la degetul mic?
 • Prima TV este o televiziune pe care o apreciez pentru curajul sau. A creat multe vedete de la zero (care apoi au fost furate de posturile mai mari) si a indraznit sa investeasca in tipuri noi de emisiuni (de la Big Brother ori Mega Star pana la Miss Fata de la Tara, care parca e singurul format romanesc vandut in strainatate). Asta inseamna curaj si creativitate, ceea ce nu gasesti pe alte posturi.
 • phahahahaha te bufneste rasu! La cum arata Adevarul de cand la preluat Buci,Burci sau cum s-o numi e de rau. Pagina Showbiz din Adevarul ocupa de fapt 2 pagini iar cea de economie o 'juma de pagina restu' publicitate. S-o zica pe sleau va tabloidiza PRIMA TV pentru a concura cu latrinele Vioculesciene. De vin vremuri grele pentru si asa amarata Prima TV care oricum debordeaza de saracie lucie. Iar Adevarul arata groaznic e un ziar fara noima. Adevarul a fost ziar adevarat pe vremea lui Patriciu.
 • Nu l-ati intrebat daca vor rupe legaturile cu radiourile sau vor face asa un parteneriat cum este intre EuropaFM si Radio 21 cu Kanal D. Ar fi destul de interesant sa aflam si acest aspect
 • Nu l-ai intrebat daca va umbla la salarii!!Facem pariu ca ii va obliga pe toti sa treaca pe ,,drepturi de autor,,?Atentie,la Prima nemtii plateau....nemteste,pe cartea de munca!Oameni seriosi nu ca Voiculescu!!

Trimite un comentariu